Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Beila nav. Kurš sitīs golus?

Beila nav. Kurš sitīs golus?
"Tottenham" Eiropas iekarošanu pagaidām jāturpina bez savainotā Gereta Beila (3. nr.), taču Andrejs Aršavins (pa kreisi) trešdien gatavs palīdzēt "Arsenal" cīņā ar Barcelona. Foto: "AFP"

Bagātām intrigām dienas kārtībā atgriezies UEFA Čempionu līgas turnīrs futbolā. Astotdaļfinālu šovakar simboliski ievadīs turnīra ilgdzīvotājs Itālijas klubs "AC Milan" un debitants no Anglijas "Tottenham Hotspur". Kurš kuru? Laižam vaļā prognozes arī par citiem šās kārtas dueļiem!

"AC Milan" - "Tottenham Hotspur" 2:1
Divi gūti vārti spēlē - tā šosezon ir norma abām vienībām. Tas vedina domāt, ka bez gūtiem vārtiem nebeigsies. "AC Milan" futbolisti šosezon tikai reizi laukumu atstājuši bez rezultatīva sitiena, "Tottenham Hotspur" - divreiz...

Sastāvos robi abām komandām, taču šķiet, ka tos asāk izjūt angļi, kam traumas dēļ nespēlēs viens no atslēgas vīriem, malējais pussargs Gerets Beils. Tas pats Beils, kurš grupu turnīrā cita Milānas kluba "Inter" vārtos sabēra trīs bumbas. Cita, kurš var būt tik bīstams no flanga ar piespēlēm un arī laušanos soda laukumā, komandā nav. No "AC Milan" līderiem nepalīdzēs Andrea Pirlo.

Mājinieku trumpis - lielāks šāda līmeņa spēļu rūdījums. Tas attiecas arī uz snaiperiem. Zlatans Ibrahimovičs šosezon izcēlies ar 13 vārtiem "Serie A", ar četriem - UEFA Čempionu līgas grupu turnīrā. Beidzot ierindā atgriezies Patu, apgriezienus uzņem Robinju. Protams, žēl, kas šosezon turnīrā vairs nedrīkst palīdzēt jaunpienācēji Antonio Kasano un Marks van Bommels.

"Tottenham Hotspur" pretī var likt uzbrūkošo pussargu Rafaelu van der Vārtu. Ja viņu "izslēgs" no spēles, viesiem klāsies plāni. Šosezon pavisam kluss ir Defo, arī Kraučs un Pavļučenko nav gluži tie, kas gāzuši kalnus. "Domāju, ka Milānas komandas viesus paņems "uz pieredzi", kas nozīmē arī to, ka neļaus "Tottenham Hotspur" ieskrieties. Sēdēt aizsardzībā angļi nemīl, bet tas nepaliks bez sekām... Iespējams, pacietības un pieredzes trūkums ir iemesls, kāpēc šī Anglijas komanda pagaidām asociējas ar vienību, kam ir gandrīz viss, izņemot stabilitāti.

"AC Milan", protams, labi zina "Tottenham Hotspur" motivāciju. Debijas spirgtums - tas ir spēks! "AC Milan" galvenais treneris Masimiljāno Alegri pirms mača atzina: "Ierindā palikušas spēcīgākās komandas, kas nozīmē, ka, sākot ar astotdaļfinālu, mēs vairs nevaram atļauties kļūdīties. Iepriekšējās divās sezonās mūs izslēdza tieši Anglijas komandas. Tiesa, šī statistika nav tā, kas nodarbina manu prātu. Domāju, mums ir lieliska iespēja kvalificēties ceturtdaļfinālam.”

"AC Milan" šobrīd ir Itālijas čempionāta līderi, bet "Tottenham Hotspur" ieņem 4. vietu Anglijā.

"Valencia" - "Schalke 04" 2:0
Spānijas klubs trāpījis uz viļņa - pēdējās sešās "La Liga" spēlēs piecas uzvaras un viens neizšķirts. Šāda bilance ļauj ieņemt trešo vietu uzreiz aiz abiem flagmaņiem "Barcelona" un Madrides "Real". Gelzenkirhenes komandai "Schalke 04" tik gludi neiet. Lai ari tā ir sekmīgāka, nekā sezonas ievadā, 10. vieta bundeslīgas tabulā liecina, ka tā ir tikai ēna no iepriekšējās sezonas snieguma, kad Fēliksa Magata vīri izcīnīja sudrabu.

Ar savu vārtu drošību pēdējā laikā viss ir kārtībā - stabila vērtība joprojām Vācijas valstsvienības vārtsargs Manuels Noiers, taču uzbrukumā cerības attaisnot neizdodas. Pieklusis arī Rauls, kuram šī būs viesošanās dzimtenē.

"Valencia" ir visai rezultatīva vidējā līnija, tāpēc prognozēju uzvaru ar divu vārtu pārsvaru. Grupu turnīrā "Valencia" bija ciets rieksts titulētajai "Manchester United", kas šobrīd ir viena no spēcīgākajām komandām pasaulē (mājās zaudējums 0:1, viesos neizšķirts 1:1)...

"Arsenal" - "Barcelona" 1:3
Savās mājās "Arsenal" dosies uz priekšu, bet mēs zinām, cik jaudīgs var būt Spānijas čempionāta līderu atbildes gājiens... Pērn abas komandas arī tikās astotdaļfinālā - Londonā 2:2, Barselonā mājinieku uzvara 4:1. Domāju, ka kopīgais būs rezultatīvs un skaists futbols! Par šo dueli var atkārtot banālo frāzi - fināls pirms fināla.

Domāju, ka Anglijas čempionāta vicelīderi "Arsenal" joprojām vēl ir nedaudz par zaļiem, lai uz lāpstiņām noliktu "Barcelona" klasi. Iespējams, ja londoniešiem pretī stātos jebkura cita komanda no astotdaļfinālistu pulka, es vilktu citu meldiņu, bet "Barcelona" ir tik noslīpēta... Plus vēl jaunās asinis - Dāvids Vilja. Viens no lielākajiem "Arsenal" klupšanas akmeņiem varētu būt aizsardzības centrs. Šosezon ar savainojumiem turpina mocīties Tomass Vermālens, bet Skvilasi un Džurū vēl ir sapratnes meklējumos ar Koscilniju. Bet "Barcelona" tik ļoti mīl meklēt caurumus pretinieku aizsardzības centrā! No trijiem prognozētajiem goliem divus es pierakstu Viljam, vienu - Mesi...

"AS Roma" - Doņeckas "Shakhtar" 1:1
Var tikai zīlēt, kā laukumā izskatīsies "Shakhtar", kam no 28. oktobra līdz 5. martam Ukrainas čempionātā ir ziemas pārtraukums. Pozitīvā pārbaudes spēļu bilance tomēr nav īsti objektīvs rādītājs, jo šajās spēlēs komandas priekšroku dod optimālā virknējuma meklējumiem un taktikas slīpēšanai, nevis uzvarām.

"AS Roma" ir viens no tiem smagsvariem, kam šogad Itālijas čempionātā gājis kā pa viļņiem. Zaudējumi divās iepriekšējās spēlēs stipri iedragājuši romiešu pārliecību. Laiks rādīs, vai regulārais spēļu ritms sacensību režīmā "AS Roma" nāks par labu vai gluži otrādi - itāliešu pagurums būs tieši laikā oficiālu spēļu izsalkušajiem "Shakhtar" futbolistiem. Rezultatīvs neizšķirts viesiem noteikti būs labs rezultāts.

P.S. Šovakar notiks pirmā spēle arī UEFA Eiropas līgas sešpadsmitdaļfinālā. "Aris" uzņems vienu no spēcīgākajiem Anglijas klubiem "Manchester City", kurš noteikti ir pikts par zaudējumu Mančestras derbijā. Lai arī grieķi spēlēs savā laukumā un diezin vai arī metīsies lieliem spēkiem uzbrukumā, mans optimisms pieder Mančestras komandas uzvarai ar 0:2... Dāvids Silva un Karloss Tevess mājiniekiem sagādās daudz galvassāpju!

  -1 [+] [-]

, 2011-02-15 20:06, pirms 13 gadiem
Par Arsenālu un Barselonu es gan nebūtu tik pārliecināts. Angļi spēlē savās mājās, tāpēc uzskatu, ka izredzes ir 50:50.
Un vispār šāda ranga mačos publiski kaut ko prognozēt ir stulbi, jo nenotiktu nekāds brīnums, ja viss notiktu pretēji tam, ko prognozē šis autors. Tāda tipiska gurķošanās, ja grib rotaļāties, tad var iet vai nu uz totiņu vai smilšu kasti.

 +10 [+] [-]

, 2011-02-15 20:11, pirms 13 gadiem
žurnaļuga rakstīja: Par Arsenālu un Barselonu es gan nebūtu tik pārliecināts. Angļi spēlē savās mājās, tāpēc uzskatu, ka izredzes ir 50:50.
Un vispār šāda ranga mačos publiski kaut ko prognozēt ir stulbi, jo nenotiktu nekāds brīnums, ja viss notiktu pretēji tam, ko prognozē šis autors. Tāda tipiska gurķošanās, ja grib rotaļāties, tad var iet vai nu uz totiņu vai smilšu kasti.
Drikst ari nelasit rakstu....

  +5 [+] [-]

, 2011-02-15 20:23, pirms 13 gadiem
LV_hokiplay rakstīja: kursh kursh-sunji milaniesh!
tottenham uzvares

     [+] [-]

, 2011-02-15 20:31, pirms 13 gadiem
Totenhamā Pienārs var būt ,,slēptais ierocis'', jo Evertonā bija monstrs (ja viņš pieteikts ČL).

     [+] [-]

, 2011-02-15 20:49, pirms 13 gadiem
Rakstā minets, ka Milāna šoseson tikai 1 spēlē nav guvusi vārtus, kaut gan es uzreiz uz sitiena varu pateikt 3 spēles, kurās šis klubs palicis uz nulles - 0-2 pret Real, 0-2 pret Ajax (abas spēles čempionu līgā) un 0-0 pret Lazio (Serie A).

  +1 [+] [-]

, 2011-02-15 21:25, pirms 13 gadiem
Mīļākā EPL komanda - Arsenal.
Mīļākā La Liga komanda - Barcelona.

Un jau otro gadu man jāpacieš šīs mokas....

  +1 [+] [-]

, 2011-02-15 21:47, pirms 13 gadiem
Nu, lūk, biedri Ilvar, pirmā pavasara sniegpulkstenīte jau uzplaukusi: Aris - Manchester City 0:0!

  +1 [+] [-]

, 2011-02-15 21:53, pirms 13 gadiem
Mikelsjanis rakstīja: Drikst ari nelasit rakstu....
Anna un Līze (analīze) par gaidāmajiem mačiem ir laba un pat vajadzīga lieta, protams, ka žurnālists drīkst arī norādīt iespējamo uzvarētāju (pašreiz spēcīgāko komandu, to attiecīgi pamatojot) vai pat, ļaunākajā gadījumā, piemēram, uzdriķēt Aris un MC mačā uzvaras iespēju procentuālo attiecību - nu kaut vai 30% pret 70%. Bet nedrīkst drukāt iespējamo un konkrēto rezultātu, jo ŽURNĀLISTS NAV OKULTA PAREĢU TANTIŅA!!!

  +1 [+] [-]

, 2011-02-15 22:34, pirms 13 gadiem
DinamoFans rakstīja: Mīļākā EPL komanda - Arsenal.
Mīļākā La Liga komanda - Barcelona.

Un jau otro gadu man jāpacieš šīs mokas....
Neesi vienīgais. Es tik naivi ceru, ka šoreiz Arsenal pārkāps pāri Barcelona.

  +1 [+] [-]

, 2011-02-15 23:49, pirms 13 gadiem
Divas nākamās sniegpulkstenītes Ilvaram Valencia - Schalke 1:1 un AC Milan - Totenham 0:1. Tātad pirmie trīs šāvieni garām, kā jau iepriekš minēju, precīzus rezultātus šāda līmeņa mačos prognozēt nevajag oficiālos rakstos, tad jau futbolu visi spēlētu mājās ar kalkulatoru un cirkuli. Futbols ir tik skaists, tāpēc, ka mazliet neuzminams un neaprēķināms.
P.S. Citādi nekādu pretenziju pret Koscinkēviču, labi rakstīja Dienā, sakarīgi arī šeitan.

     [+] [-]

, 2011-02-16 02:38, pirms 13 gadiem
Pirmie divi šāvieni vējā... Man prieks par pirmo!

     [+] [-]

, 2011-02-16 23:47, pirms 13 gadiem
Re, kā ir, Ilvar, no visiem tevis nosauktajiem rēķiniem patiess izrādījās tikai viens, hoholu - brazīļu ogļrači nokāva mūžīgo pilsētu. Toties cildinātā Barsa atrāvās no lielgabalniekiem, un tā angļu zemē var gadīties ar jebkuru komandu, kaut arī tajā pa laukumu rikšotu piecas peles un četri mesijas. Barsa ir laba, bet pret angļu mājas spēku aplauzties var jebkurš, jo sevišķi tie, kas nemāk kā angļu blices SPĒLĒT MAČU LĪDZ GALAM.
Lai tev nākamreiz veiksmīgākas tās prognozītes sanāk, lai gan - kā jau teicu - žurnālistam nav mugurā jāvelk zīlnieces raibais bruncis.