Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Grūt(skūt-)galvji un viņu Jumts

Grūt(skūt-)galvji un viņu Jumts
Hokejisti?

Foto: Romāns Kokšarovs, F64, SA+

Līdz traģiskajai lidmašīnas katastrofai - arī tur krieviem viss bija kārtībā... Lidmašīnas taču lidoja! Kamēr nevienu nenositīs vai nesakropļos tā sauktajos ledus kautiņos, KHL tēlos profesionālu hokeja līgu arī šajā ziņā. Tas ir hokejs! Skumji un truli.

Dažu Čehovas hokejistu teatrālie mēģinājumi attaisnot savu klātbūtni pie galda, beidzās ar Dinamo spēlētāju aukstasinīgu atturību – kas nesaprata, tiem patiešām iedeva gurķī, kas bija norāvušies no ķēdes – tos piesēja pie būdas... Hokejs? Nemuļķosimies, salīdzinot Vitjaz garīgi nelīdzsvarotos personāžus ar hokejistiem.
Kautiņi hokejā ir bijuši un būs, tāpat kā provokācijas, spēka paņēmieni vai – vārdu apmaiņas, lamas un laipnības. Tas, ko vajadzētu saprast ikvienam, kas vēroja pēdējo Dinamo spēli pret Vitjaz – darbībām, kā tika provocēti asumi tajā vakarā, nav nekāda sakara ne ar hokeju, ne ar spēles gaitu, ne vēl jo vairāk – ar kāda spēlētāja vīrišķību, kurš mēģina otram pierādīt savu džentelmeņa kodu. Tā nebija arī atriebība par kāda komandas biedra savainošanu vai pazemošanu un vēl mazāk – tas bija mēģinājums izmainīt spēles gaitu. Purns tajā vakarā vēlējās kauties. Viņš uzvilka slidas, formu un gāja hokeja laukumā. Varēja sevi neapgrūtināt, jo hokeja forma nepiestāvēja un tajā viņš ne tikai jūtās neērti, bet arī izskatījās neveikli. Tādā nozīmē neveikli, ja runājam, ka vispār hokejs bija jāspēlē. Kanādietis? Nesmīdiniet – jums neizdosies atrast brīvībā nevienu kanādieti, kas leposies ar šo cilvēku un sauks viņu par hokejistu. Gribētu redzēt, ko ar viņu izdarītu NHL, ja grūtdienis mēģinātu pierunāt uz kautiņu pretinieku komandas kapteini vai pirmās maiņas uzbrucēju. Tāpēc tādi mirastiji labākajā gadījumā darbu var atrast pilsētās, kur ģerbonī pietrūkst tikai treniņbikses, saulespuķu sēklas un tetovējumu katalogs... Tomēr, tas viss netrūkst uz tās pašas pilsētas ielām, kur viņiem sit uz pleca un saka, ka viņi esot molodčiki, bračkas, krasavci un stāri... Nazarovs – tas, kurš Vitjaz treneris – kaut ko murgo par vīru spēli, par kaislībām laukumā, par emocijām. Ko viņš mēģina pateikt? Kā var neredzēt, ka daži no viņa komandas nav nedz vīri, nedz saprot, kas ir kaislības, nedz izprot kopsakarību starp emocijām, ko rada hokeja spēle vai glupu gaiļu cīņas. Šo spēlētāju uzvedība pelna nevis skaidrojumus, ka tāda ir tā saukto hokeja policistu funkcija, bet – tas velk uz pētījumu, kur tiek aprakstītas dažādas garīgās novirzes, kas cilvēku pasaulē sastopamas, bet – pārsvarā reti. Kāpēc līga to ignorē?

Šobrīd Nacionālajā hokeja līgā diezgan nopietni diskutē par tā saukto hokeja policistu lomu. Tam pamatā ir vairāku šīs specializācijas hokejistu pāragrās nāves. Zinātnieki ir nonākuši pie atklāsmes – smadzeņu tūskas, kas izraisīja letālu iznākumu, pirmos aizmetņus ieguva no smadzeņu satricinājumiem, kas tika gūti ledus kautiņos. Tiesa, gandrīz visos gadījumos kā blakus kairinātājs ir bijis alkohols, ko hokejisti bija jaukuši kopā ar zālēm pret...galvas sāpēm, tomēr tas neattaisno vardarbību vai agresiju uz ledus. Šajā gadījumā runa ir par divu hokeja policistu saķeršanos, izvillošanos, kur viens parasti sevi pasludina par formālo uzvarētāju. Kā gadījumā ar Raiti Ivanānu, kur viņš pagājušā gada sezonas pirmajā spēlē saņēma tādu sitienu, pēc kura, nu jau var droši teikt, beidzās viņa NHL karjera. Taču Ivanāns nevienam neko nepārmet, tāpat kā viņa apdrošinātāji un komanda – viņi zināja, kāda tipa spēlētājs ir latviešu hokejists, viņi saprata, kāpēc tajā spēlē divi hokeja policisti nolēma savām komandām nodot vēstījumu vai emocionāli tās uzlādēt, sarīkojot šo kulaku izrādi. Formāli, tie ir līgas nerakstītie noteikumi, zem kuriem neviens nav parakstījies, bet – tos respektē. Spēlētāji par kautiņiem nesaņem diskvalifikācijas, tikai tā sauktos major sodus, kuri pārsvarā ir piecas minūtes uz sodīto soliņa. Ik pa brīdim saķeršanās uz ledus notiek arī starp citiem hokejistiem, kuru lomas komandā ir gūt vārtus un dalīt piespēles, taču nav iedomājama situācija, ka, piemēram, Ivanāna tipa spēlētājs iziet laukumā un sāk sist Krosbiju vai Ovečkinu. Tā vienkārši nevar notikt. KHL gadījumā šādas pārliecības nav un tas viss – pateicoties Vitjaz kluba vadības izkropļotajai izpratnei par hokeju kā spēli. Agresīva spēka spēle nav tas pats, kas agresija, rupjība un huligānisms, pirms ripa tiek ievadīta spēlē...

Tikai šogad KHL sāka piemērot bargākus sodus, piemērojot spēļu diskvalifikācijas Vitjaz rupjākajiem spēlētājiem. Tomēr tas joprojām neattur šo klubu no aprobežotu un spējās ierobežotu hokejistu piesaistes, dodot tiem uzdevumu – ej laukumā un sit. Tas savukārt liek izdarīt secinājumu - cik aprobežoti patiesībā ir tie, kas sevi sauc par Vitjaz vadību. Tāpat – cik nožēlojama ir KHL vadība, tiesnešus ieskaitot, kas tajā visā joprojām mēģina saskatīt hokeja spēles elementus. Kāpēc viņi raustās no Vitjaz vadības? Vai tas patiešām ir tā sauktais Krievijas kriminālās pasaules sindikātu diktāts, kuri savulaik ar jumtiem (jūs sapratās, ko šajā teikumā nozīmē vārds – jumts) nodrošināja pašreizējos gāzes un naftas miljardierus, bet tagad vienkārši izmanto seno tikšanos paralizējošo efektu? Rīgā Čehovas kaušļi gribēja kauties ar jebkuru, kas bija uz ledus – beigās vēl rāpās pie mūsu spēlētāju soliņa, lai tur kādam iedotu sejā. Ja kāds saka, ka Dinamo hokejisti ir bijuši mīkstie, ka nav devuši cienījamu pretsparu tajās situācijās, tad atļaušos daudznozīmīgi norādīt – bērnus, vecus cilvēkus un garīgi slimos, mūsu civilizācijā fiziski cenšas nepazemot. Paši izdomājat, pie kuras kategorijas pieder Vitjaz pagalma skūtie. Sist tāpēc, ka es gribu sist - piedodiet, tam nav nekāda sakara ar hokeja spēli. Tomēr, viss turpinās. Vai tiešām KHL pie šīs anomālijas nopietni atgriezīsies tikai tad, ja kāds uz ledus tiks nosists vai sakropļots uz mūžu? Tas var notikt jebkura šāda incidenta laikā – cimdi zemē, ķiveres pa gaisu, kulaki starp acīm un... viens neveiksmīgs galvas atsitiens pret ledu. Ja diviem gaiļiem tas ir pašmērķis – lai viņi dzenā savas spalvas pa gaisu. Lai Mirastijs gaida mūsu Ivanānu un tad viņu vajā pa ledu. Ja tas ir vienīgais, ko viņš prot. Bet – vai mums vajag komandā tādu kā Ivanāns, tikai tāpēc, ka Čehovā ir prātā sajukuši Vinniji Pūki ar zāģu skaidām galvas rajonā?

Te atkal atgriežamies pie hokeja policista jeb kā krieviem patīk teikt – tafgaju (tough guy) institūcijas. Ja katrā komandā ir vismaz viens, kas saņem algu par kaušanos – lai tā būtu, lai viņi savus katliņus viens otram arī dauza. Taču nevar būt arī tā, ka ir tikai viena KHL komanda, kas burtiski vārās no gribēšanas kauties, bet visi pārējie tagad mēģinās viņiem pielāgoties, vervējot pa boksa zālēm tamlīdzīgus atbildētājus. Vai jums tiešām liekas, ka mūsējie tajā vakarā nespētu iedot pa rīkli tam Saskačevanas bomzim? Un, kam tas palīdzētu? Vispār jau amizanti, ka paši krievi šajā teātrī liek vairāk dejot kanādiešiem, padarot viņus par semināra – Mums tāds hokejs nav vajadzīgs! – galvenajiem lektoriem. Arī tas lielā mērā pasvītro, cik šī gribēšana izpausties ar dūri un nevis spēli, ir mākslīgi veicināta. Hokeja spēles gars tur nav pat tuvumā... Tad kāpēc ar to samierināties?

1 2 47 komentāri

  -4 [+] [-]

, 2011-12-14 10:41, pirms 13 gadiem
Tafgaja jēdziens "institūcija", domāju, ir jāpārlabo uz vārdu "institūts"
bet tas nu tā

Vienalga uzskatu, ka komandā vajag policistu. Nu nedrīkst būt tā, ka pirmās maiņas hokejists bēg no "tafgaja" un nav neviena, kurš varētu aizstāvēt maiņu...

 +21 [+] [-]

, 2011-12-14 10:46, pirms 13 gadiem
Seko līdzi arī notikumiem KHL. Vai zini, ka šajā līgā spēlē tāda komanda Čehovas Vitjaz?
Raitis Ivanāns: Zinu, zinu… Es internetā paskatījies video atkārtojumus - tas ir ārprāts! NHL nekas tamlīdzīgs nenotiktu. Tādas lietas iespējamas tikai AHL vai Krievijā. Spēlētājiem dzenas pakaļ pa visu laukumu un nav neviena, kas varētu viņiem stāties pretī? Visa līga baidās no četriem spēlētājiem. Tas nav normāli! Ir jābūt kādam, kas var viņiem atbildēt. Tādas rupjības NHL nekad nepieļautu. Viņiem piemērotu nopietnus sodus vai izdomātu kādu lēmumu, kas liktu apstāties.

 +18 [+] [-]

, 2011-12-14 10:50, pirms 13 gadiem
Vai jums tiešām liekas, ka mūsējie tajā vakarā nespētu iedot pa rīkli tam Saskačevanas bomzim?

Un vai kāds no Rīgas komandas ir devis iemeslu domāt pretēji? Nevienu "iedevēju", kurš varētu veiksmīgi kauties ar Ziemeļamerikas "policistiem" (te nav runa tikai par Čehovas komplektu) kkā nav izdevies ieraudzīt.

Lai kauties ar šādiem spēlētājiem vajag vismaz kkādu iepriekšējo sagatavotību, lai vismaz "piesistu" rokas (un, jā, arī galvu) un neatkārtotu Laviņa (kuram šis bija tikai 4. oficiāli reģistrētais kautiņš karjerā) likteni.

Priekš Eiropas mērogiem varbūt RD arī ir kāds kauslis, bet salīdzinot ar ZAmeriku, te pat vidējā svara (smagsvaru vispār te nav) vidēja līmeņa policistu nevar "sazīmēt".

Ja RD būtu normāla fārmklubu sistēma, tad vismaz kādu vietējo un ne tik perspektīvo kadru jau varētu "specializēt", atsevišķos mačos pasaucot "uz augšu".
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2011-12-14 10:52, pirms 13 gadiem
Ja Dinamo spēlē tādā līgā kā šī tad jāpielāgojas esošajiem rakstītajiem un nerakstītajiem noteikumiem. Savādāk reizēm sanāks mukt pa laukumu ar redzamu mulsumu sejā jo nebūs kas sit pretī un aiztāv savu komandas biedru.

  +3 [+] [-]

, 2011-12-14 10:57, pirms 13 gadiem
Ļoti labs raksts.

  +7 [+] [-]

, 2011-12-14 10:57, pirms 13 gadiem
nožēlojamis, lai neteiktu vairāk! Izskatās, ka tiešām līdz nenotiks kāda traģēdija nekas šajā sakarā nemainīsies..

  +7 [+] [-]

, 2011-12-14 11:02, pirms 13 gadiem
Skudrinieks rakstīja: Biju Arēnā, un bija ļoti interesanti pavērot cilvēku reakciju. Man likās, ka nebija neviena nosodoša skatiena - visi uztvēra šo kaušanās šovu kā feinu izrādi. Nebija tā, ka baigi nosodītu.
Tā kā tas Viķaz fenomens ir tiešām unikāls - it kā mediji raksta, ka tāds hokejs nepatīk un nav vajadzīgs, bet tajā pašā laikā skatītāji bija tā kā priecīgi pavilkušies, ka kāds pretinieks mūsējo sit un nu redzēs, ko mūsējie atbildēs.

Un tas droši vien notiek visās hallēs un Arēnās, kur KHL spēlē.
cilveeks ir unikaala buutne, kuru piesaista ugunskreeki, avaarijas, tragjeedijas un viss, kas saistiits ar agresijas izpausmeem un to sekaam, bet ja pashiem tajaa buutu jaaiesaistaas, tad aste starp kaajaam un laizjaas prom.
Kaapeec muuseejo skatiitaajiem bija prieciigas sejas to visu skatoties? Taapeec, ka ja godiigi, muuseejie abaas ciinjaas vinneeja (Jeshkas gadijumaa vinjs bija nolicis uz laapstinaam pretinieku). Ja muuseejos sistu taapat kaa Traktoru vai Minsku, tad pieljauju, ka vareetu sekot reakcija taada pati, kaa Minskaa.

  +4 [+] [-]

, 2011-12-14 11:08, pirms 13 gadiem
Skudrinieks rakstīja: Biju Arēnā, un bija ļoti interesanti pavērot cilvēku reakciju. Man likās, ka nebija neviena nosodoša skatiena - visi uztvēra šo kaušanās šovu kā feinu izrādi. Nebija tā, ka baigi nosodītu.
Tā kā tas Viķaz fenomens ir tiešām unikāls - it kā mediji raksta, ka tāds hokejs nepatīk un nav vajadzīgs, bet tajā pašā laikā skatītāji bija tā kā priecīgi pavilkušies, ka kāds pretinieks mūsējo sit un nu redzēs, ko mūsējie atbildēs.

Un tas droši vien notiek visās hallēs un Arēnās, kur KHL spēlē.
Atceries pagājušā gada Avangard – Vityaz – šaubos vai Rīgas publika tā atbalstītu šādu tusiņu un nebūtu nosodoša reakcija...
Mass Brawl on Ice: KHL teams fight 6 seconds...

  +3 [+] [-]

, 2011-12-14 11:11, pirms 13 gadiem
Spēle, kura bija pirms trim dienām tiek apspriesta joprojām. Un noteikti tiks apspriesta vēl pāris dienas. Nav vienaldzīgo ja tiek diskutēts par Vitjaz. Būsim reāli - KHL vadība savā ziņā ir priecīga, ka līgā ir tāda komanda.

  +2 [+] [-]

, 2011-12-14 11:22, pirms 13 gadiem
Nebrīnīšos, ja arī pati KHL vadība Vitjaziem ir uzlikuši uzdevumu uztaisīt šovu katrā spēlē, lai tādējādi popularizētu līgu, par to runātu un rakstītu.

  +8 [+] [-]

, 2011-12-14 11:34, pirms 13 gadiem
Es, protams, šoreiz pilnībā piekrītu uzrakstītajam, bet vai no šī raksta un diskusijas ap to var kas izmainīties? Diez vai! Es domāju, ka šā raksta tulkojumu vajadzētu pirmkārt ielikt allhoskey.ru, un otrkārt aizsūtīt pašai KHL vadībai un disciplinārai komitejai, tad var būt kaut kas iekustēsies!

 +10 [+] [-]

, 2011-12-14 11:36, pirms 13 gadiem
Nu ja jau līga uz to turpina skatīties ar sapratni, sodi ir diezgan smieklīgi, un krimināls tur nekas nav.. Tad kāpēc KHL neapsteigt NHL, pieņemot jaunu tradīciju- spēlētājs, kurš beidz savu spēlētāja karjeru un kuram spēļu diskvalifikācija vairs neuztrauc, vienkārši ņem vienā spēlē atvēzējas un lieka no visa spēka ar nūju pa seju tam miratsi, tā lai zobi jāvāc pa vairākām zonām un žoklis juvilierim jāmontē kopā! Bet Nazarovam teiksim- sorry vecīt, vīrišķīga spēle, emocijas, skatītājiem patīk, utt..

  +2 [+] [-]

, 2011-12-14 11:38, pirms 13 gadiem
Precīzi pateikts....
Es jau pirms laba laika rakstīju...kamēr kāds netiks nosists, vai labākā gadījumā padarīts par invalīdu...tikmēr šis cirks KHL vadībai liekas cirks, bet no priekiem līdz nelaimei ir nieka sprīdis....bet tad labot ko būs pa vēlu, diemžēl!!!

  -3 [+] [-]

, 2011-12-14 11:58, pirms 13 gadiem
oij kādas te šorīt ar kreiso kāju izkāpis no gultas!

  +3 [+] [-]

, 2011-12-14 12:01, pirms 13 gadiem
Atbilde matulim
Slēpts komentārs: NAMEJS 9999

  +4 [+] [-]

, 2011-12-14 12:11, pirms 13 gadiem
Patiesībā labākā atbilde ir SKA - Artjuhins. Var gan līdzīgi izkauties ar jebkuru no Vitjaz, gan ir nopietns spēks hokeja spēlē.

  +6 [+] [-]

, 2011-12-14 12:15, pirms 13 gadiem
Raksts jau normāls, tikai, paklausoties šo "kaušļu" intervijas, vismaz man ir radusies pārliecība, ka tas, kas notiek uz laukuma, ir veids, kā viņi pelna naudu, nevis asociējas ar to, kādi viņi ir kā cilvēki ikdienā. Krimināli nevienu par to nesoda, nopietnas soda sankcijas pret komandu nav, tātad jāsecina, ka tas ir atļauts. Jāvaino ir Vitjaz un arī KHL vadība, nevis spēlētāji, kas šajā sistēmā pelna naudu.

  +1 [+] [-]

, 2011-12-14 12:25, pirms 13 gadiem
"Ja kāds saka, ka Dinamo hokejisti ir bijuši mīkstie, ka nav devuši cienījamu pretsparu tajās situācijās, tad atļaušos daudznozīmīgi norādīt – bērnus, vecus cilvēkus un garīgi slimos, mūsu civilizācijā fiziski cenšas nepazemot."

Iegaumējiet šo teikumu, savādāk reizēm bija slikta dūša lasot pēcspēles komentārus!

Ne vārda pielikt, ne atņemt Armand, lieliski viss uzrakstīts!

  +8 [+] [-]

, 2011-12-14 12:31, pirms 13 gadiem
Lūdzu kāds pārtulkojiet šo rakstu krieviski un aizsūtiet uz krievu mēdijiem, lai vēstījums saņem adresātu!

  +4 [+] [-]

, 2011-12-14 12:38, pirms 13 gadiem
Ja jūs jautājiet kādēļ cilvēki skatās aizrautīgi ja tajā pašā laikā nosoda?

Tad man ir labs salīdzinājums - Amerikas 11. sepetembra notikumus - cilvēki arī visi aizrautīgi skatijās ziņās, lai gan tas bija briesmīgs notikums. Tieši tāpat ir kad Vitjaz sāk savu izrādi, normālam cilvēkam tas vairs nav sports, bet kā ziņu sižets par atgadījumu sporta laukumā.

  +1 [+] [-]

, 2011-12-14 12:40, pirms 13 gadiem
Es būtu ar mieru ziedot pārdesmit latus, lai Ivanāns nākamgad spēlētu Dinamo. Vēl kāds?

  +3 [+] [-]

, 2011-12-14 12:41, pirms 13 gadiem
Savā laikā,kad Nazarovs atnāca uz Vitjaz darba kolēģiem teicu, ka tagad Vitjaz mainīsies,būs kautiņi, bet cīnīsies arī par play-off,tāpat kā Čeļabinska Nazarova laikā, bet tagad skatoties,kas notiek Čehovā- Nazarovam pilnīga trenera degradācija plus dejošana pēc komandas īpašnieku stabules.

 +13 [+] [-]

, 2011-12-14 12:51, pirms 13 gadiem
Puse raksta galīgi aplama. Vispirms Jablonskis bija pats ļaunākais, tad Mirastijs kļuvis par to, kam zāģu skaidas galvā. Kāpēc tad šajā rakstā nav pieminēts nedz Vero, nedz Gretons, nedz Saimons? Šiem kadriem nav zāģu skaidas galvā? Vai arī pēc kluba nomaiņas pēkšņi arī prātā pieauga? Viņi taču pagājušā gadā bija tādi paši "Mirastiji", kuri to vien darīja, kā uzprasījās uz kautiņiem. Kaut vai tā pati spēle ar Avangard.

Visticamāk man ir nepopulārs viedoklis, taču man pagājušā sezonā Vero izraisīja tādas antipātijas, ka šosezon labprāt noskatījos, kā Jablonskis viņu sadauza, lai gan komentāros viņš tika žēlots, kamēr nežēlīgais Jablonskis tika nopelts. Manuprāt, saņēma, ko bija pelnījis.

Taču pēc pagājušās sezonas es tomēr izdaru secinājumus, ka vaina ir komandas vadībā, nevis spēlētājos. Viņiem noteikti maksā pietiekami daudz, lai viņi veiktu savus "uzdevumus", tāds ir viņu darbs.

Pagājušosezon bija Vero, Gretons, Saimons. Šosezon ir vēl 4 kadri. Tā vien šķiet, ka nākamsezon būs jauni kadri, un atkal aktuālākais temats būs tieši Vityaz un viņu jaunie kaušļi. Savukārt visi Jablonski, Mirastiji utt. (pieņemot, ka nepaliks Vityaz) nakamās sezonas sakarā būs tikpat aktuāli, cik Vero, Gretons u.tml. ir šosezon.

  +3 [+] [-]

, 2011-12-14 12:52, pirms 13 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Joprojām aktuāls ir jautājums-Kāpēc būtu jatic A.Pučem,ka Vitajaz kaušļi ir šādi un tādi, un nevis jatic Vitjaz hokejistiem (Panarins,Dvuhrečenskis un vel dažiem), kuri saka,ka šie vīri ārpus spēles ir normāli vīri,kas ne ar ko pēc uzvedības neizdalās no kopējās spēlētāju masas?
Nav jatic Bet pamatā diskusija ir par notikumiem laukumā, kāda starpība šie mājās ieboksē sievas jebšu ir īsti mīļumi

  -3 [+] [-]

, 2011-12-14 13:03, pirms 13 gadiem
huy rakstīja: Nav jatic Bet pamatā diskusija ir par notikumiem laukumā, kāda starpība šie mājās ieboksē sievas jebšu ir īsti mīļumi
Es to saprotu, bet man šķiet,ka šaja gadijumā ļaunuma sakne analītiskiem žurnālistiem ir jāspēj atrast tur kur tā ir pa tiešam, un nevis izvēlēties īsāko ceļu nozākājot spēlēājus, kas godam atstrādā savu naudu.
Pareizi jau viens komentētājs saka, ka pēc spēlēšanas Vitjaz tas pats Vero no gana slavenu KHL spēlētāju puses tiek dēvēts par normālu cilvēku ar kuru ir patīkami atrasties vienā komandā.

 +18 [+] [-]

, 2011-12-14 13:09, pirms 13 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Joprojām aktuāls ir jautājums-Kāpēc būtu jatic A.Pučem,ka Vitajaz kaušļi ir šādi un tādi, un nevis jatic Vitjaz hokejistiem (Panarins,Dvuhrečenskis un vel dažiem), kuri saka,ka šie vīri ārpus spēles ir normāli vīri,kas ne ar ko pēc uzvedības neizdalās no kopējās spēlētāju masas?
Tava ģimene un draugi varbūt arī tevi uzskata par normālu, izglītotu cilvēku ar labu humora izjūtu, bet interneta pasaule tevi uzskata par pēdējo deģenerātu. Kā tu sevi pasniedz, tā arī tevi vērtēs.

  -1 [+] [-]

, 2011-12-14 13:20, pirms 13 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Es to saprotu, bet man šķiet,ka šaja gadijumā ļaunuma sakne analītiskiem žurnālistiem ir jāspēj atrast tur kur tā ir pa tiešam, un nevis izvēlēties īsāko ceļu nozākājot spēlēājus, kas godam atstrādā savu naudu.
Pareizi jau viens komentētājs saka, ka pēc spēlēšanas Vitjaz tas pats Vero no gana slavenu KHL spēlētāju puses tiek dēvēts par normālu cilvēku ar kuru ir patīkami atrasties vienā komandā.
Skaic ka šie ir tik izpildītāji. Un vieglāk jau nolamāt Mirastiju, nevis kaut kādu mistiskos spēkus, kuri to organizē, pieļauj u.t.t. Tas kā filmās rāda kad iegāž pa seju nodokļu iekasētājam, lai gan tas vnk pilda savu darbu saskaņā ar likumdošanu.

  +3 [+] [-]

, 2011-12-14 13:21, pirms 13 gadiem
Arī dažiem Vitjaz faniem un "ekspertiem" kā Matulis un viņa biedriem, kuri sēž pie tv ar alu rokās un gaida kautiņus nav ne kas cits, kā skaidas galvā.

  +2 [+] [-]

, 2011-12-14 13:29, pirms 13 gadiem
Kāpēc līga to ignorē?

Acīmredzot tapēc ka pašai līgai (KHL bosiem) tas kaut kādā ziņā ir izdevīgi (skandalozs pīārs arī ir pīārs)! Ja viņi visu šo cirku gribētu izbeigt, tad to jau varētu izdarītu nākamajā dienā! Pēdējā savā intervijā Raiča diezgan labi pateica Viķjaz sakarā, ka NHL tādas lietas kādas Viķkas taisa KHL nenotiek un nebūtu iespējamas, un ja arī notiktu, tad līga uz to arī attiecīgi reaģētu!

  -4 [+] [-]

, 2011-12-14 14:04, pirms 13 gadiem
krstps rakstīja: Tava ģimene un draugi varbūt arī tevi uzskata par normālu, izglītotu cilvēku ar labu humora izjūtu, bet interneta pasaule tevi uzskata par pēdējo deģenerātu. Kā tu sevi pasniedz, tā arī tevi vērtēs.
Redzi,es (atšķirībā no Tevis) vismaz interneta pasaulē esmu iemācijies,ka sevi maksimāli jacenšas nepersonalizēt daudzskaitlī.
Ja Tu un vel kāda daļa domā to ko domā, tad nevajag uzskatīt,ka visi tā domā.

     [+] [-]

, 2011-12-14 14:18, pirms 13 gadiem
.....Vai jums tiešām liekas, ka mūsējie tajā vakarā nespētu iedot pa rīkli tam Saskačevanas bomzim?

Godīgi sakot - jā, tā man liekas. Neiet runa par mirastijiem un pe-derastijiem, ja reiz Dinamo likās , ka Vitjaz ir atsaldeņi, par ko tagad raud Puče, vai bija oficāla vēstule no RD kluba (kā, savulaik, no Minskas un Traktora) par Vitjaz izslēgšanu no līgas vai citu sankciju piespriešanu???? Ja nebija, tad nav ko pukstēt - visi ar visu ir apmierināti!
Es uzskatu, ka kautiņi hokejā ir normāla parādība. Tas patīk līdzjutējiem, padara spēli atraktīvāku utt. Jā, kaušļi gūst traumas, daži beidz spēlēt, citi paliek slimi vai vēl trakāk, taču ja cilvēkiem tas patīk, par to maksā naudu - ko darīt? Tad aizliedzam boksu, K1 u.c. kontaktcīņu sporta veidus JAU TŪLĪT, un tā tālāk, jo tur traumu un letālu gadījumu ir vēl vairāk!
Cita lieta, ka KHL ir jāievieš nolikumā punkts, ka par kaušanos ir tikai , t.s., major sods- 5 min. Tad visas komandas meklēs"policistus" , un tādi Vitjaz tiks nolikti pie vietas. Vai arī jāizslēdz čehovieši no līgas, kas , saprotams, nekad nenotiks, jo uz viņu spēlēm nāk tauta !!!! Līdzjutēji balso ar naudu, pērkot biļeti. Ja kādam tas šķiet vulgāri un pretīgi, jāskatās balets vai golfs, un par to arī jāraksta savi gara darbi...

  +2 [+] [-]

, 2011-12-14 15:45, pirms 13 gadiem
Calvin rakstīja: .....Vai jums tiešām liekas, ka mūsējie tajā vakarā nespētu iedot pa rīkli tam Saskačevanas bomzim?

Godīgi sakot - jā, tā man liekas. Neiet runa par mirastijiem un pe-derastijiem, ja reiz Dinamo likās , ka Vitjaz ir atsaldeņi, par ko tagad raud Puče, vai bija oficāla vēstule no RD kluba (kā, savulaik, no Minskas un Traktora) par Vitjaz izslēgšanu no līgas vai citu sankciju piespriešanu???? Ja nebija, tad nav ko pukstēt - visi ar visu ir apmierināti!
Es uzskatu, ka kautiņi hokejā ir normāla parādība. Tas patīk līdzjutējiem, padara spēli atraktīvāku utt. Jā, kaušļi gūst traumas, daži beidz spēlēt, citi paliek slimi vai vēl trakāk, taču ja cilvēkiem tas patīk, par to maksā naudu - ko darīt? Tad aizliedzam boksu, K1 u.c. kontaktcīņu sporta veidus JAU TŪLĪT, un tā tālāk, jo tur traumu un letālu gadījumu ir vēl vairāk!
Cita lieta, ka KHL ir jāievieš nolikumā punkts, ka par kaušanos ir tikai , t.s., major sods- 5 min. Tad visas komandas meklēs"policistus" , un tādi Vitjaz tiks nolikti pie vietas. Vai arī jāizslēdz čehovieši no līgas, kas , saprotams, nekad nenotiks, jo uz viņu spēlēm nāk tauta !!!! Līdzjutēji balso ar naudu, pērkot biļeti. Ja kādam tas šķiet vulgāri un pretīgi, jāskatās balets vai golfs, un par to arī jāraksta savi gara darbi...
jā, nav neviens SA+ raksts par golfu....

  +1 [+] [-]

, 2011-12-14 16:17, pirms 13 gadiem
Ja bus gudrs "policists" vins noderes, ne velti nhl vini ir. Dinamo vajadzetu izmeginat uz vienu sezonu tiri eksperimentam. Loti noderetu Ivanans. Maz bus tadi, kuri atlausies rupjibas darit un, pret tiem pasiem Cehovas puisiem staves preti bez problemam. Savadak, kad nakamreiz vot panems un saks sist kadu musu lideri un sis dabus traumu GM nozelos ka nebija mums redz policista.
1 2 47 komentāri