Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Joks pret patiesību. IIHF pret realitāti.

Renārs Grāvītis
Renārs Grāvītis

Joks pret patiesību. IIHF pret realitāti.
Baltkrievijas prezidents Aleksandrs Lukašenko parūpējies par kārtīgu hokeja čempionātu. Intrigas vēl būs...
Foto: AFP / Scanpix

Pasaules čempionāts hokejā Minskā rit pilnā sparā. Turnīra gaitā IIHF piedāvā interesantu komandu spēku samēru, kas liek nedaudz pasmaidīt, taču reizē saskatīt ko patiesu... Aiziet!

IIHF: Soču lācis smaidīgs sēž Aleksandra Ovečkina klēpī.

Realitāte: Ja skatāmies pasaules čempionāta kontekstā, tad Soču talismans var kļūt priecīgs, jo par zaudējumu Olimpiskajās spēlēs, Krievijas valstsvienība šajā pasaules čempionātā uzvarēja Somijas izlasi. Lūk, kāpēc lācis var kļūt smaidīgs. Tas varētu kļūt vēl smaidīgāks, ja Krievijai pievienotos Jevgēņijs Malkins, kas vakar ar Pitsburgas „Penguins” komandu izstājās no Stenlija kausa.

IIHF: Sakritība: 99 (Veins Greckis) – 13 (Mats Sundins) = 86 (Linus Klāsens)

Realitāte: Linus Klāsens pasaules čempionāta ietvaros trīs spēlēs guvis tikai vienus vārtus, taču svarīgus! Tre Konor Norvēģijai sagādāja pirmo zaudējumu turnīrā ar rezultātu 2:1. Zviedri turpina uzvarēt!

IIHF: Kā teic grupa AC/DC: Ja vēlaties asinis, dabūsiet tās! Tas par Kanādas izlasi.

Realitāte: Kanādas izlase šo turnīru iesākusi visai smagnēji – hokeja dzimtenes pārstāve pamanījās zaudēt Francijas izlasei un ar grūtībām pieveica čehus. Kā jau ierasts – kanādieši turnīra sākumā tikai ieskrienas. Sastāvs un turnīra tabula šādu scenāriju pieļauj.

IIHF: Paldies Dievam Šī Vebers nespēlē Kazahstānas izlasē.

Realitātē: Ah, cik pārspīlēti. Tādi vārti, kādus Vēbers guva pret Latvijas izlasi Sočos, Kazahstānai lieti noderētu. Dalmens šo godu neizpelnījās...

IIHF: Slovāki pārdzīvoja Baptistes uguņošanu.

Realitāte: Francūži pamanījušies iegriezt arī slovākiem. Slovākijas izlases čempionātu iesākuši neveiksmīgi, trīs spēlēs izcīnot tikai vienu punktu, lai gan TV ekrānos neizskatās tik bezcerīgi. Arī duelī pret Čehiju nācās piekāpties, kur Jans Laco ielaida taurenīti – tikpat skaistu, kā Francijas karogs... Ko padarīsi.

IIHF: Sondre Oldenam jābūt „lētākam” nekā Deividam Klārksonam.

Realitāte: Gan Oldens, gan Norvēģijas izlase aizvada pieklājīgu turnīru, atrodoties trešajā vietā grupā. Ziemeļniekiem vēl svarīgas cīņas priekšā – pret Slovākiju un Franciju, kuriem punkti vairāk nepieciešami nekā ēst.

IIHF: Sergejs Makārovs, Sergejs Fjodorovs, Sergejs Kosticins.

Realitāte: Skaļi uzvārdi, taču Kosticins uz šā fona nobāl. Lai gan meistarības šim hokejistam netrūkst, pārlieku bieži spēlē individuāli. Par Baltkrieviju – spēlē kā pa viļņiem, taču acīm tīkamu un dinamisku hokeju. Cīņa pret Latviju būs sešu punktu vērtē...

IIHF: Mēs meklējam jaunus un inovatīvus veidus, kā zaudēt. Par Čehiju.

Realitātē: Ko teikt – Čehijas izlase aizvadījusi trīs spēles, kuru gala rezultāts noslēdzies ar minimālu vienas vai otras komandas pārsvaru. Zaudējumi pret Kanādu un Zviedriju beidzās ar rezultātu 3:4. Vai nākošreiz čehi kapitulēs ar tādu pašu rezultātu?

IIHF: Nightwish sažņaudza Ramšteinu. Duelis starp Somiju un Vāciju.

Realitātē: Kas par salīdzinājumu. Smagās mūzikas piekritēji zinās šīs mūzikas grupas – Nebo šoreiz bija skaļāks par Du hast. Somi sabradāja vāciešus. Laikam pēc spēles ar Latviju bija sakrājies pamatīgs niknums.

IIHF: 83 gadus vecais Viktors Tihonovs izskatās visai solīdi! Komentārs par ASV.

Realitātē: Pieminēts vecākais no Tihonoviem. Krievi sagrāva ASV izlasi, lai gan ziemeļamerikāņi nepiekāpās ne brīdi. Viktors Tihonovs jaunākais šai mačā kopā ar Ovečkinu rādīja brīnumus. Palika žēl ASV vārtsarga Tima Tomasa...

IIHF: Bēdīgi, taču izsvilpts tiek Zeps, laiks spēlēt ar enerģiju! Par Vācijas izlasi.

Realitātē: Šī gada Vācijas izlases modelis ir salīdzinoši nepieredzējis un jauns. Ko tur pārmest – lai jaunie iziet uguns kristības. Komanda ar milzīgu potenciālu!

IIHF: Atgriežamies pie pirmsspēles hotdogiem un alus. Par Dāniju.

Realitātē: Dāņiem šis čempionāts nav izdevies, lai gan komandai pievienojušies arī NHL vīri. Uzvarēta tikai nevarīgā Itālija!

IIHF: Vismaz mēs neveicam piespiedu darbus. Par Itāliju.

Realitātē: Šī ir viena no pretendentēm šī gada čempionātā uz izkrišanu no A grupas. Itāļi uzvarēja nogurušo Francijas izlasi. Gaidām turpinājumu!

IIHF: Atkārtojiet vārdus Žailauovs un Krasnoslobodtsevs desmit reizes pēc kārtas.

Realitātē: IIHF nedaudz pasmējušies – nav no vieglākajiem vārdiem, ko izrunāt eiropiešiem, taču vienīgais etniskais kazahs Talgats Žailauovs spēlē atzīstami! Kazahi joprojām bez uzvarām šai čempionātā.

IIHF: Sātans ir īsts, viņš slido mums blakus! Par Slovākiju.

Realitātē: Žēl Slovākijas valstsvienības, kas izlaida uzvaru pret kaimiņiem čehiem, lai gan Jāgrs pierādīja, ka spēj iemest ripu no vārtu priekšas. Slovākiem svarīgākās spēles vēl priekšā, tāpēc tālākejošus secinājumus nebūtu korekti teikt.

IIHF: Kā Viljams Tells šautu sev. Par Šveici.

Realitātē: Skaudrā patiesība. Šveices galvenais treneris Šons Simsons pirms čempionātā paspēja sevi nodot, sakot, ka tas būs panākums, ja Šveice iekļūs ceturtdaļfinālā. Laikam pirms turnīra galvenais treneris saprata, ka ar komandu kaut kas nav kārtībā. Pašlaik pagājušā pasaules čempionāta vicečempioni B grupā atrodas pēdējā vietā, trīs spēlēs gūstot vien piecus vārtus. Olimpiādes lāsts turpinās!

 +12 [+] [-]

, 2014-05-14 14:15, pirms 10 gadiem
Es atvainojos, bet ja nav par ko rakstīt, var arī nerakstīt.

  +7 [+] [-]

, 2014-05-14 14:30, pirms 10 gadiem
Godīgi sakot-nesapratu,par ko šis raksts.

  +2 [+] [-]

, 2014-05-14 14:36, pirms 10 gadiem
man gan likās interesanti, jo es nesapratu to IIHF spēka rangu. tagad, kad ir izskaidrojums, saprotu kādēļ Soču lācis smaida un kādēļ 99 (Veins Greckis) – 13 (Mats Sundins) = 86 (Linus Klāsens) utml..
nezinu, kas jums nepatīk...

  +3 [+] [-]

, 2014-05-14 14:38, pirms 10 gadiem
interesanti tikai kā no "We cut back on pregame beer and hot dogs" var sanākt "Atgriežamies pie pirmsspēles hotdogiem un alus", ja pat bēdīgi slavenā google translate tam dod pavisam preteju nozimi: "Mēs apcirpt pregame alu un karstmaizes" jeb "Mēs piegriezām/apcirpām pirmsspēles alus un hotdogus" ar ko sķit skaidrota dāņu pirmā uzvara.

  +1 [+] [-]

, 2014-05-14 14:45, pirms 10 gadiem
Renār, šoreiz šis tiešām ir "perebors". Viena lieta ir katru dienu pārpublicēt to spēka rangu no IIHF mājas lapas (manuprāt jau tas ir lieki, jo katrs pats var ieiet un apskatīties). Bet kāda velna pēc vēl vajadzīga šī "žurnālistiskā" interpretācija?
Varbūt tad man vēl uztaisīt "interpretāciju par realitāti"? Piemēram:

IIHF: Soču lācis smaidīgs sēž Aleksandra Ovečkina klēpī.

Realitāte: Ja skatāmies pasaules čempionāta kontekstā, tad Soču talismans var kļūt priecīgs, jo par zaudējumu Olimpiskajās spēlēs, Krievijas valstsvienība šajā pasaules čempionātā uzvarēja Somijas izlasi. Lūk, kāpēc lācis var kļūt smaidīgs. Tas varētu kļūt vēl smaidīgāks, ja Krievijai pievienotos Jevgēņijs Malkins, kas vakar ar Pitsburgas „Penguins” komandu izstājās no Stenlija kausa.

Interpretācija:
Tā kā Aleksandram Ovečkinam trūkst priekšszoba, tad Soču lācis, iespējams, sēž viņam klēpī un dublē Ovečkina smaidu. Ja Ovečkins nesmaidītu pavisam, tad Sportacentrs žurnālistiem būtu pamats domāt, ka ar Znaroka vadīto izlasi kaut kas nav kārtībā. Bet lācis smaidā, tātad - viss ir kārtībā!

  +1 [+] [-]

, 2014-05-14 14:55, pirms 10 gadiem
Par slovākiem.

Tā bija vārdu spēle, jo ir teiciens "babtism of fire" - ugunskristības.

Pateicoties FRA izlases spēlētāja uzvārdam, kas nozīmē "kristītājs", izmantojot šo līdzību radās Baptistes (Kristītaja) uguns jeb uguņošana.

P.S. Pareizāk būtu "piedzīvoja", vai "nācās iziet". Pardzīvoja, būtu "survived" nevis "went through".

     [+] [-]

, 2014-05-14 15:02, pirms 10 gadiem
Par Vilhelmu Tellu. Pilnībā nozīme ir - Šveices spēli var salīdznāt ar to kā būtu, ja Tells (tas slavenais strelnieks ar bultu un ābolu uz dēla galvas) (ie)šautu pats sev pakaļā.

     [+] [-]

, 2014-05-14 15:21, pirms 10 gadiem
KirmansLipovs rakstīja: Par slovākiem.

Tā bija vārdu spēle, jo ir teiciens "babtism of fire" - ugunskristības.

Pateicoties FRA izlases spēlētāja uzvārdam, kas nozīmē "kristītājs", izmantojot šo līdzību radās Baptistes (Kristītaja) uguns jeb uguņošana.

P.S. Pareizāk būtu "piedzīvoja", vai "nācās iziet". Pardzīvoja, būtu "survived" nevis "went through".
drizak jau bija piesmiets Miroslava Satana uzvards

     [+] [-]

, 2014-05-14 15:24, pirms 10 gadiem
Malkins nespēlēs PČ.

     [+] [-]

, 2014-05-14 15:48, pirms 10 gadiem
Sapratu, ka Minskā šņabis lēts.

     [+] [-]

, 2014-05-15 11:25, pirms 10 gadiem
elninjo2 rakstīja: Sapratu, ka Minskā šņabis lēts.
Pudele "bulbasha" veikalaa maksaa 60000 Rublju - apmeeram kaadi 4 eiro !

     [+] [-]

, 2014-05-16 14:10, pirms 10 gadiem
WTF??? PAR KO IR RAKSTS?