Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Krievi brīdina: Rafaels Kadirovs

Krievi brīdina: Rafaels Kadirovs
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze

Kad KHL līgas vadība nozīmēja galvenos tiesnešus nākamajiem mačiem, kļuva zināms, ka "Dinamo" un SKA trešajā un ceturtajā (ja vajadzēs) spēlē viens no galvenajiem soģiem būs Rafaels Kadirovs. Tūlīt pat Krievijas interneta tīmekļos parādījās ziņa, ka Rīgai ir jāuzmanās, jo šis tiesnesis zināmās aprindās tiek uzskatīts par savējo.

Ufā dzimušais Rafaels Kadirovs ar tiesāšanu nodarbojas nedaudz ilgāk par desmit gadiem, bet tikai 2009. gadā viņš pirmo reizi uz pasaules čempionātu tika uzaicināts kā galvenais tiesnesis. Par kvalitatīvi veikto darbu Kadirovam tika uzticēts tiesāt finālu par trešo vietu. Iespējams, ka Kadirovs tiesātu arī lielo finālu, taču tajā spēlēja Krievija. Arī šogad pasaules čempionātā Vācijā Kadirovs būs viens no tiesnešiem un ļoti iespējams, ka viņam būs jātiesā arī kāda spēle ar Latvijas izlases piedalīšanos. Tiktāl īss ieskats šā vakara viena no galvenā tiesneša biogrāfijā, taču kā paliek ar krievu presē izteiktajiem brīdinājumiem? Vai tiem ir kaut kāds pamats un vai Šindlera sarakstam tiek gatavots jauns biedrs?

Divu sezonu laikā Kadirovs tiesājis septiņas spēles ar "Dinamo" piedalīšanos un šo spēļu statistika neliek domāt, ka "Dinamo" Kadirovam ir īpaša komanda. Pagājušajā sezonā no četrām Kadirova spēlēm trijās uzvarēja "Dinamo" - 4:3 pār Maskavas "Dinamo", 1:0 pār Toljati "Lada", 5:4 (pagarinājumā) pār Ņižņijnovgorodas "Torpedo", bet vienīgais zaudējums tika piedzīvots pret Čerepovecas "Severstal".

Šosezon Kadirovs tiesājis trīs spēles ar "Dinamo" piedalīšanos un atkal mūsējie ir plusos. 6:4 un 5:1 pār Maskavas "Spartak" un 1:2 (bullīšos) Rīgā pret CSKA. Kopējā bilance piecas uzvaras un divi zaudējumi neliek domāt, ka Kadirovam ir zobs vai no augšas dota pavēle tiesāt pareizi, taču uzskaitītās spēles nav bijušas tik izšķirīgas (varbūt pret CSKA), kādas būs pret SKA.
Ļoti jācer, ka krievu presē palaistā pīle tik tiešām ir pīle un nekas vairāk, bet jābūt uzmanīgiem atceroties, kādi ļaudis stāv aiz Sanktpēterburgas SKA un nez, vai šajā pilsētā tik ļoti vēlas, lai komanda otro gadu pēc kārtas izlido no "play off". Naudiņa taču ir ieguldīta miljoniem...

  +5 [+] [-]

, 2010-03-13 14:58, pirms 14 gadiem
Jābūt disciplinētiem un tad tiesnesis pat gribot īpaši spēles gaitu nevarēs ietekmēt. Jāturas tā pat kā Pēterburgā.

     [+] [-]

, 2010-03-13 15:04, pirms 14 gadiem
Par DINAMO!

  +3 [+] [-]

, 2010-03-13 15:07, pirms 14 gadiem
EmilS OzerS rakstīja: Jābūt disciplinētiem un tad tiesnesis pat gribot īpaši spēles gaitu nevarēs ietekmēt. Jāturas tā pat kā Pēterburgā.
Cik tur var uzmanīties, ja tiesnesis ļoti vēlas, tad no Dinamo puses viņš var pieprasīt daiļslidošanu, bet Ska varēs spēlēt rupju hokeju.

  +1 [+] [-]

, 2010-03-13 15:13, pirms 14 gadiem
jaedgars rakstīja: Cik tur var uzmanīties, ja tiesnesis ļoti vēlas, tad no Dinamo puses viņš var pieprasīt daiļslidošanu, bet Ska varēs spēlēt rupju hokeju.
Domāju, arēnas ļaudis to nepieļaus! Galvenais, spēlēt uzmanīgi un nepakļauties provokācijām! Skaidrs, ka SKA spiedīs, un tiesneši nedaudz palīdzēs, bet mums tas ir jāpārvar! Turklāt, ja nesodien, tad rīt mums būs vel viena iespēja! Par DINAMO!

  +1 [+] [-]

, 2010-03-13 15:13, pirms 14 gadiem
Domāju, ka pēdējā laikā krievijas tiesneši ir kļuvuši profesionālāki, un nevajadzētu būt dižai atšķirībai no kura reģiona viņš nāk. Un vēl riskēt ar savu reputāciju, kuru nemaz nav tik viegli izcīnīt!!!!???? Ceru , ka spēle būs daudz maz godīga un tiesnešu lēmumi neietekmēs gala razultātu!!!!

     [+] [-]

, 2010-03-13 15:15, pirms 14 gadiem
lai pamēģina Rīgā, pārpildītā arēnā, notiesāt par labu SKA.. domāju, no arēnas prom netiks un līdz Vācijas čempim no slimnīcas arī nebūs ticis ārā..

  -1 [+] [-]

, 2010-03-13 15:16, pirms 14 gadiem
tāpat šeit jāuzsver tas, ka Latvijas fani mazliet atšķiras no citu komandu faniem, jo patiešām izprot hokeju un pārzin noteikumus, tāpēc jebkurš tiesneša kļūdains lēmums tiks vētraini izsvilpts un nez vai tiesnesis atkārtos kļūdu vēlreiz.

  +7 [+] [-]

, 2010-03-13 15:20, pirms 14 gadiem
jaedgars rakstīja: Cik tur var uzmanīties, ja tiesnesis ļoti vēlas, tad no Dinamo puses viņš var pieprasīt daiļslidošanu, bet Ska varēs spēlēt rupju hokeju.
Sezonas laikā jau gadījās, ka Petrovickim iedeva sodu par to ka pretinieks uzkāpa uz ripas un norāva uz acīm.

  +3 [+] [-]

, 2010-03-13 15:21, pirms 14 gadiem
lazyeye rakstīja: tāpat šeit jāuzsver tas, ka Latvijas fani mazliet atšķiras no citu komandu faniem, jo patiešām izprot hokeju un pārzin noteikumus, tāpēc jebkurš tiesneša kļūdains lēmums tiks vētraini izsvilpts un nez vai tiesnesis atkārtos kļūdu vēlreiz.
Nu nezinu gan... Biezhi vien svilphana un uujinaashana ir nevietaa.Pieemeram,ja tiks izdariits speeka panjemiens pret muuseejo,un vinsh nokritiis,tad jebkuraa gadiijumaa sekos uujinaashana. Bet tas jau tikai normaali .

  -2 [+] [-]

, 2010-03-13 15:37, pirms 14 gadiem
KONSPIRATORI atradušies. Strauss, ja gribi reiz izaugt par labu žurnālistu, tad nu, nevajadzētu publicēt šādus raksteļus.
Mans ieteikums, pirms spēles būtu kaut ko lietderīgu izdarījis

  -2 [+] [-]

, 2010-03-13 15:39, pirms 14 gadiem
lazyeye rakstīja: lai pamēģina Rīgā, pārpildītā arēnā, notiesāt par labu SKA.. domāju, no arēnas prom netiks un līdz Vācijas čempim no slimnīcas arī nebūs ticis ārā..
Kārtējais tukšais grabētājs...
Aste Tev kājstarpē būtu iespiesta jau 13. janvāra pasākumā, kur nu vēl tiesnešu raganu medību laikā

  +1 [+] [-]

, 2010-03-13 15:55, pirms 14 gadiem
EmilS OzerS rakstīja: Sezonas laikā jau gadījās, ka Petrovickim iedeva sodu par to ka pretinieks uzkāpa uz ripas un norāva uz acīm.
Nu visu jau nevar pamanīt un citās epizodēs tiesnešiem arī gadās kļūdīties, viņi jau arī tikai cilvēki, galvenais lai tiesā abām komandām vienādi un tad jau viss būs labi.
P.S. Domāju ka šī ziņa ir vienkārši pīle.

     [+] [-]

, 2010-03-13 15:56, pirms 14 gadiem
Hellrevenger rakstīja: Nu nezinu gan... Biezhi vien svilphana un uujinaashana ir nevietaa.Pieemeram,ja tiks izdariits speeka panjemiens pret muuseejo,un vinsh nokritiis,tad jebkuraa gadiijumaa sekos uujinaashana. Bet tas jau tikai normaali .
Nu protams, tad tiek aizstāvēts un atbalstīts savs spēlētājs un izsvilpj pretinieku.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2010-03-13 19:34, pirms 14 gadiem
Nu lūk ne pa velti brīdināja, bija pietiekami uzskatāmi kuram tiesāja par labu.

  +3 [+] [-]

, 2010-03-13 19:44, pirms 14 gadiem
sandis444 rakstīja: es personigi jau labu laiku uzskatu ka Rafaels Kadirovs ir labakais tiesnesis gan tagadeejaa KHL gan bijushajaa Krievijas Superliigaa..


ps: starp citu Rafaels Kadirovs ir no Ufas..
Tu vēl tagad viņu uzskati par labāko?

  +4 [+] [-]

, 2010-03-13 19:57, pirms 14 gadiem
Mjāāā... parasti jau mazliet pietiesā par labu mājniekiem,bet,ko mēs šodien redzējām???

  +1 [+] [-]

, 2010-03-13 21:14, pirms 14 gadiem
gii1981 rakstīja: Mjāāā... parasti jau mazliet pietiesā par labu mājniekiem,bet,ko mēs šodien redzējām???
Pats labakais tas ,ka Galvinjam iedod ar nuuju pa seju,bet NEVIENS no chetriem tiesneshiem to neredzeeja.. Laikam vinji nodomaaja,ka Galvinsh pats sev degunu paarsita. vnk absurds..

     [+] [-]

, 2010-03-13 23:09, pirms 14 gadiem
- epizodē, kad SKA vārtusargs, mums spēlējot vairākumā, izskrēja viens pret vienu un neguva vārtus