Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

"Dinamo" pret SKA. Ko viņi izdarīja?

"Dinamo" pret SKA. Ko viņi izdarīja?
Oļegs Sorokins
Foto: Romāns Kokšarovs, f64, Sporta Avīze

KHL un "Gazprom" priekšniekam Medvedevam par vieglu atvieglojumu viņa finansētais Sanktpēterburgas SKA tomēr šajā sērijā nav palikusi sausā. Uzvara ar 4:2 pagarinājusi šo dueli vēl vismaz par vienu spēli. Ceturtais mačs jau šovakar plkst. 17.

Edgars Masaļskis
minūtes laukumā: 28:38
zaudētie vārti/metieni: 2/13

Negribētos, lai komanda būtu palikusi ar vienu vārtsargu. Ja reiz Edgars pats pameta laukumu, tad savainojums varētu būt nopietns. Kamēr bija vārtos, mazliet neveikli nospēlēja situācijā, kad tika zaudēti otrie vārti. Vēlams, taču, lai ripa tiek atsista tālāk no vārtiem, bet šajā gadījumā tā nokrita pašā vārtu priekšā... Arī izgājiens līdz pat SKA soliņam neizskatījās pārdomāts. SKA pat paspēja gūt vārtus, taču kāds bija pasteidzies izlēkt laukumā un par skaitliskā sastāva neievērošanu bija aizturētais sods. Tieši pēc šī SKA soliņa apciemojuma un izmisīgā lidojuma glābt neglābjamo Masaļskis pameta laukumu.

Martins Pruseks:
minūtes laukumā: 31:47
zaudētie vārti/metieni: 1/15

Prusekam spēlē bija jāiesaistās jau minūti pēc stāšanās vārtos, kad vajadzēja atvairīt izgājienu viens pret vienu. Trešie vārti tika zaudēti līdzīgā stilā kā otrie. Metiens, Pruseks ripu atsit vārtu priekšā un Sušinskis izmanto šo dāvanu - 2:3. Piecaas minūtes pirms pamatlaika beigām pasmējās par pašpārliecināto Koroļuku, kurš smuki apslidoja vārtus un tik ilgi gatavojās iemest ripu tukšajos vārtos, ka i nepamanīja, ka ripai priekšā iznira Martins. Būtu Koroļuks atdevis uz petaka brīvajam partnerim, nepalīdzētu neviens Pruseks, bet tā vairs nav mūsu problēma.

Sandis Ozoliņš
minūtes laukumā: 23:52
metieni: 1
punkti: 0+0
soda minūtes: 2

Jau pašā mača sākumā norāva iespēju realizēt skaitlisko vairākumu. Pret Sorokinu tika nopelnīts noraidījums, "Dinamo" jau bija izkārtojusies SKA zonā, un, še tev - Ozoliņš izdomā pieturēt pretinieku. Tikai 20 sekundes ilga šis vairākums... Statistika nemelo - Ozoliņam tikai viens metiens, kaut iespēju uzbliezt pa vārtiem bija vēl vismaz trīs reizes, taču allaž tika meklēts partneris, kurš it kā atrodas ērtākā metiena pozīcijā. Ja ir iespēja uzmest pa vārtiem, tad reizēm noder tāda īpašība kā egoisms.

Oļegs Sorokins
minūtes laukumā: 23:54
metieni: 3
punkti: 1+0
soda minūtes: 2

Žēl, ka mūsu aizsargi reti kad no zilās līnijas uzšauj pa vārtiem. Oļegs šoreiz bija patīkams izņēmums. Jau pirmās trešdaļas izskaņā atradoties pretī vārtiem ripa smuki tika palaista vārtu virzienā. Pietrūka pāris centimetru. Toties otrās trešdaļas vidū atgādināja hokeja ābeci, ka uzreiz metot neapstādinot ripu pretinieks ne vienmēr paspēj izsekot līdzi ripas lidojumam. Sorokins tā arī izdarīja un gols - 2:2. Tika atzīts par labāko "Dinamo" sastāvā.

Krišjānis Rēdlihs
minūtes laukumā: 18:12
metieni: 2
punkti: 0+0
soda minūtes: 0

Piedalījās pirmo vārtu guvumā. Kad viens no pretiniekiem jau bija palaidis ripu gar apmali, lai tā izietu no SKA aizsardzības zonas, Krišjānis to pie apmales pārķēra, pēc tam to pabīdīja tālāk Ankipānam un lieta darīta - 1:0. Iekrita brīdī, kad vārtos tikko kā bija stājies Pruseks ļaujot pretiniekam iziet vienam pret mūsu vārtsargu, Pēdējā trešdaļā palaida garām iespēju izlīdzināt rezultātu. Laukuma centrā pārķēra ripu, atdeva to partnerim, pats uz petaku sagaidīja atpakaļ piespēli. Arī uzmeta, tikai virsū Ešam.

Kristaps Sotnieks
minūtes laukumā: 15:26
metieni: 0
punkti: 0+0
soda minūtes: 0

Minūti pēc pirmajiem zaudētajiem vārtiem, savā zonā mēģinot veidot uzbrukumu, Sotnieks neizmet ripu no savas zonas, kuru bija domāta Karsumam. Vai nu Mārtiņš nesaprata Sotnieka domu gājienu, vai arī Sotnieks nesaprata kur skries Karsums, bet viss beidzās ar to, ka Mārtiņš nopelnīja divas minūtes... Pārējo spēli aizvadīja nosvērti un bez acīmredzamām kļūdām.

Jēkabs Rēdlihs
minūtes laukumā: 14:52
metieni: 2
punkti: 0+0
soda minūtes: 0

Jau pašā spēles sākumā (astotā minūte) paglāba komandu no itin droša vārtu zaudējuma. Jēkabs savu vārtu priekšā neļāva izvērsties Zjuzina nūjai.

Guntis Galviņš
minūtes laukumā: 18:15
metieni: 1
punkti: 0+0
soda minūtes: 0

Pirmās trešdaļas beigās tā vietā, lai ar roku izmestu ripu no savas zonas, Galviņš izdomāja to nolikt uz nūjas un pēc tam izmest. Kārtojās tik ilgi, kamēr pazaudēja ripu un turpat pusotra minūti SKA masēja mūsējo vārtus. Šķiet, ka viens no uzdevumiem bija spēlēt pēc iespējas vienkāršāk, bet Guntis šo bausli šajā epizodē bija piemirsis. Otrās trešdaļas beigās nevainīgā situācijā norāvās no pretinieka, taču neviens no tiesnešiem neko neredzēja, vai arī negribēja redzēt.

Mārtiņš Karsums
minūtes laukumā: 14:00
metieni: 1
punkti: 0+0
soda minūtes: 2

Septītajā minūtē bija aizķēries pie pretinieku vārtiem paliekot viens pats kopā ar Ešu. Uzbrukums jau bija beidzies, taču Ankipāns pie zilās līnijas izkapāja ripu un uzreiz deva piespēli Mārtiņam. Izskatījās, ka Karsums tik krasu pavērsienu negaidīja. Nepalīdzēja Masaļskim otrajos zaudētajos vārtos noskatoties, kā Jašins vadībā izvirza SKA.

Jānis Sprukts
minūtes laukumā: 17:31
metieni: 2
punkti: 0+0
soda minūtes: 0

Gandrīz katrā spēlē Jānis pamanās palikt vienatnē ar pretinieku vārtsargu. Arī šajā spēlē. Ufā pret "Salavat Julajev" bija līdzīga situācija un toreiz viņš prata iedabūt ripu vārtos. Šoreiz nē.

Ģirts Ankipāns
minūtes laukumā: 11:57
metieni: 1
punkti: 1+0
soda minūtes: 0

Pirmie vārti maiņai, kurai uzticēts neitralizēt SKA pirmo trijnieku. Iespējams, ka pamanīja spraugu Eša kājsargos, iespējams, ka metiens tika izdarīts uz labu laimi, taču ripa bija vārtos - 1:0. Rezultātam esot 1:2, pretiniekam nopelnīja noraidījumu, kurš gan netika izmantots.

Aleksandrs Ņiživijs
minūtes laukumā: 18:40
metieni: 1
punkti: 0+1
soda minūtes: 0

Nopelnīja punktu par piespēli Sorokinam. Izskatās, ka Ņiživijam pamazām sāk pietrūkt spēka. Pārāk ilgas kļūst viņa pauzes meklējot labākos risinājumus. Otrās trešdaļas vidū pauzēja tik ilgi, kamēr viesi aizskrēja viens pret vienu. Masaļskis kopā ar Sorokinu izglāba šo situāciju, taču Oļegam bija jādodas uz noraidīto soliņa. Pēdējā minīūtē bija tuvu tam, lai panāktu neizšķirtu un pagarinājumu.

Roberts Petrovickis
minūtes laukumā: 15:08
metieni: 0
punkti: 0+0
soda minūtes: 0

Vai tikai Šupleram nav jāpadomā par izmaiņām virknējumos. Ja centra uzbrucējs trīs mačos nav izdarījis nevienu metienu pa vārtiem, ja aktivitātes, salīdzinot ar sezonas viduci, gājušas mazumā, kaut kas ir jāmaina. Arī iemetienos Petrovicka rādītāji ir bēdīgi (uzvarēts tikai 28% iemetienu). Bet, ko likt viņa vietā? Rezervē nav nemaz tik daudz centra spēlētāju. Vien Armands Bērziņš, bet jāšaubās, vai Šuplers atļausies kaut ko tādu.

Marsels Hosa
minūtes laukumā: 20:41
metieni: 4
punkti: 0+0
soda minūtes: 0

Četri metieni pa spēli nav nemaz tik maz, taču nevienu no šiem metieniem nevar nosaukt par vārtsargam bīstamu. Hosa meta kā parasti - uzreiz, ripu neapstādinot, bet te "nolūst" metiens, te garām vārtiem, te virsū Ešam. Atzīmējās ar efektīgu spēka paņēmienu pret Sušinski, taču "cietušais" tik un tā izrādījās ātrāk uz kājām - kamēr Hosa meklēja atbalsta punktus, tikām Sušinskis jau paspēj uzmest pa vārtiem. Vistuvāk vārtu gūšanai bija pēdējā minūtē, kad Pruseks bija nomainīts pret sesto laukuma spēlētāju.

Lauris Dārziņš
minūtes laukumā: 17:40
metieni: 5
punkti: 0+0
soda minūtes: 2

Pieci metieni, bet bez nopietnas pievienotās vērtības. Vistuvāk vārtu guvumam bija 34. minūtē, kad atrodoties ērtā metiena pozīcijā, Lauris tika apstādināts tikai ar noraidījumu. Arī pats šķietami nevainīgā situācijā nopelnīja divas minūtes. Ja katrā spēlē ir neskaitāmas epizodes, kad uzbrucējs mēģina izķeksēt ripu no vārtsarga cimda, tad jāievēro konsekvences un visiem ir jādod noraidījums. Neizskatījās, ka Lauris tik ļoti būtu skaldījis pa Eša ķērājcimdu...

Martins Karija
minūtes laukumā: 13:32
metieni: 1
punkti: 0+0
soda minūtes: 0

Iepriekšējās divās spēlēs paspēja pieradināt pie rezultatīviem metieniem un, loģiski, ka šovakar tika gaidīts turpinājums. Nesagaidījām un ceram, ka tagad neiestāsies ilgstošs sausais periods.

Miķelis Rēdlihs
minūtes laukumā: 15:15
metieni: 2
punkti: 0+0
soda minūtes: 0

Kārtējo reizi varējām pārliecināties, cik liela vērtība ir iemetieniem. Iemetiens "Dinamo" zonā un kā ierasts, tad uz to dodas Karija. Tiesnesim kaut kas nepatika un viņš lika Karijam paiet malā. Viņa vietā stājās Rēdlihs, kurš regulārajā sezonā to bija darījis tikai deviņas reizes, izslēgšanas spēlēs - ceturto reizi. Sekas bēdīgas - iemetiens zaudēts, ripa uzreiz nonāk pie Ribina un noreaģēt nepaspēj nedz Ozoliņš, nedz Masaļskis - 1:1.

Mārtiņš Cipulis
minūtes laukumā: 8:33
metieni: 0
punkti: 0+0
soda minūtes: 0

Maiks Iguldens
minūtes laukumā: 6:37
metieni: 0
punkti: 0+0
soda minūtes: 0

Iguldena izveicība iemetienos noderētu Petrovickim. Iguldenam 57%, kamēr Petrovickim tikai 27%.

Gints Meija
minūtes laukumā: 6:31
metieni: 1
punkti: 0+0
soda minūtes: 0

Uz aci izskatījās, ka ceturtajā maiņā bija visaktīvākais. Ne tāpēc, ka izdarīja vienīgo metienu pa vārtiem. Sev atvēlētajās minūtēs nekautrējās pagrūstīties pie apmales, ar vārtu priekšā nebaidījās līst.

  -3 [+] [-]

, 2010-03-13 22:04, pirms 14 gadiem
kapēc par 4. maiņu tik maz? man šodien ļoti patika kā viņi spēlē īpaši Cinks
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2010-03-13 22:27, pirms 14 gadiem
speletaju analize nepreciza.......pirmos vartus zaudejam pec iemetiena, Ozlins nepanema savu civeku...pie otra gola Masalskim ripu vajadzeja novirzit aiz vartiem, bet vina izleca petaka, kur Karsums nepaspeja patraucet Jasinam...pie tresa gola ,no Pruseka atlekuso ripu Susinskis met vartos, bet musu aizsargs mierigi noskatas...tris rupjas kludas, it seviski pirmais gols, ... ja rit ta turpinasim, tad neredzet mums nakoso kartu....

     [+] [-]

, 2010-03-13 22:29, pirms 14 gadiem
krahs rakstīja: speletaju analize nepreciza.......pirmos vartus zaudejam pec iemetiena, Ozlins nepanema savu civeku...pie otra gola Masalskim ripu vajadzeja novirzit aiz vartiem, bet vina izleca petaka, kur Karsums nepaspeja patraucet Jasinam...pie tresa gola ,no Pruseka atlekuso ripu Susinskis met vartos, bet musu aizsargs mierigi noskatas...tris rupjas kludas, it seviski pirmais gols, ... ja rit ta turpinasim, tad neredzet mums nakoso kartu....
Pie trešā gola Sušinski sedza Sprukts. Aizsargus pirms tam aptina Čajaneks

  +1 [+] [-]

, 2010-03-13 22:43, pirms 14 gadiem
Vēl viena neprecizitāte - autors, uzskata, ka mums paveicās, kad netika ieskatīti vārti, pēc Masaļska izgājiena, jo redz' kāds no SKA paspēja izlēkt laukumā. Bet patiesībā, vārtus guva tieši liekais spēlētājs, un ja viņš nebūtu izlecis mums tagad būtu vesels Masaļskis un arī moments nebūtu izveidojies.
Ja veido rakstu, tad spēlē jāskatās uzmanīgi!

  -2 [+] [-]

, 2010-03-13 22:47, pirms 14 gadiem
emiils rakstīja: Vēl viena neprecizitāte - autors, uzskata, ka mums paveicās, kad netika ieskatīti vārti, pēc Masaļska izgājiena, jo redz' kāds no SKA paspēja izlēkt laukumā. Bet patiesībā, vārtus guva tieši liekais spēlētājs, un ja viņš nebūtu izlecis mums tagad būtu vesels Masaļskis un arī moments nebūtu izveidojies.
Ja veido rakstu, tad spēlē jāskatās uzmanīgi!
Visticamāk, ka Tev taisnība, jo sēdēju laukuma otrajā galā un bija grūti piefiksēt, kurš bija tas izskrējējs... Katrā ziņā lietas būtību tas nemaina un, paldies, par precizējumu...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2010-03-13 22:54, pirms 14 gadiem
Martins Karija
minūtes laukumā: 13:32
metieni: 1
punkti: 0+0
soda minūtes: 0
Iepriekšējās divās spēlēs paspēja pieradināt pie rezultatīviem metieniem un, loģiski, ka šovakar tika gaidīts turpinājums. Nesagaidījām un ceram, ka tagad neiestāsies ilgstošs sausais periods.

UN JA ARĪ KARIJAM AIESTAASIES SAUSAIS PERIODS, ES CERU _ TAS DINAMIESHIEM BUUS MAKSIMAALI ILGSTOSHS

     [+] [-]

, 2010-03-13 23:15, pirms 14 gadiem
Par Galviņu-vai tad drīkst ar roku izmest ripu no zōnas?
vienreiz pēc tāda veikuma redzēju kā tiek noraidīts spēlētājs...