Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Jāsāk domāt par EURO 2016 kvalifikāciju...

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Jāsāk domāt par EURO 2016 kvalifikāciju...
Latvijas futbola izlasei ir papildus stimuls censties labot situāciju 2010. gada Pasaules kausa kvalifikācijas turnīrā...
Foto: lff.lv

Latvijas futbola izlase ar diviem zaudējumiem sāka 2014. gada Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas turnīru, taču virsraksts šoreiz nenozīmē, ka šim turnīram jāatmet ar roku un jāsāk domāt jau par nākamo kvalifikācijas turnīru, kas arī būs EURO 2016. Vēl daudz spēļu priekšā, vēl var labot situāciju un kaut neklātienē (atņemot punktus favorītiem), bet piedalīties gan pirmās, gan otrās vietas sagalē, turklāt nav vienalga arī tas, kurā vietā būsim paši - virs vienas, divām vai varbūt virs trim komandām. Tieši šajā kontekstā par EURO 2016 kvalifikāciju jau jādomā, jo tajā noteikti būs jauna kārtība.

2016. gada Eiropas čempionāta finālturnīrā Francijā pirmo reizi piedalīsies 24 komandas - par astoņām vairāk nekā šā gada finālturnīrā. Viena no aktīvākajām komandu skaita palielināšanas ierosinātājām bija arī Latvija un tagad jāpacenšas, lai nesanāk tā, ka vieni no ierosinātājiem ir starp pirmajiem, kuriem cerības tikt uz EURO 2016 beidzas...
UEFA vadība vēl lems, kā risināsies EURO 2016 kvalifikācijas turnīrs, taču ir skaidrs, ka citādāk nekā līdz šim. Iepriekšējā turnīrā 51 komanda (Ukraina un Polija kā rīkotājas kvalifikācijā nepiedalījās) tika salozētas 9 grupās - sešās bija sešas komandas, bet trijās pa piecām komandām. Ja saglabās iepriekšējā kārtība, tad finālturnīrā iekļūs visu grupu pirmās divas komandas un vēl dažas trešo vietu ieguvējas, kas padarīs kvalifikācijas turnīru mazāk aizraujošu, bet tā pēdējās spēļu kārtas vairākās grupās (kurās, piemēram, būs divi izteikti favorīti) kļūs formālas. Favorīti izmantos rezerves sastāvus, dažām komandām vairs nebūs motivācijas cīnīties par uzvaru grupā. Ko darīt?

Viens no variantiem ir salozēt komandas 13 grupās pa 4 komandām katrā. Intriga būs, taču tad samazināsies spēļu skaits - ja tagad komandas aizvadīja 8-10 spēles, tad piedāvātajā variantā būs tikai 6 spēles, bet kvalifikācijas turnīrs taču risinās vairākus mēnešus vai pat gadu. Neder...

Ir vēl viens variants un tieši šā varianta kontekstā Latvijas izlasei vajadzētu iespringt, lai ieņemtu pēc iespējas augstāku vietu pašreizējā kvalifikācijas turnīrā un arī pasaules rangā paceltos pēc iespējas augstāk starp Eiropas izlasēm. Proti - ir iecere aizvadīt kvalifikācijas turnīru divos posmos. Pirmajā spēlētu tā saukto mazo valstu izlases - Fāreru salas, Andora, Lihtenšteina, Luksemburga, Sanmarīno... Un ja nu arī Latvija? Nereāli tas nav, jo neviens taču pagaidām vēl nav pat domājis, cik komandu šādā pirmā posma turnīrā varētu piedalīties. Toties ir skaidrs, ka tikai viena vai pāris komandas no pirmā posma turpinātu piedalīties galvenajā kvalifikācijas turnīrā. Par šādu jaunievedumu ir visas futbola lielvalstis, bet iniciatīva nāk no Vācijas - proti, Vācijai ir apnicis aizvadīt "Dāvids pret Goliātu" līmeņa spēles, par kurām ir maza publikas interese. Vismaz šobrīd tieši divu posmu kvalifikācijas turnīrs liekas loģiskākais risinājums.
Tā ka ir papildus stimuls saņemties un - neatkarīgi no izredzēm spēkoties par pirmajām divām vietām grupā - saspringt uz pēc iespējas augstāku vietu 2014. gada Pasaules kausa kvalifikācijas turnīrā. Lai pēc tam nebūtu nepatīkamu pārsteigumu...

 +12 [+] [-]

, 2012-09-12 17:13, pirms 12 gadiem
Jo ātrāk palaidīsim Starkovu, jo lielākas būs izredzes uz turieni tikt...

  +5 [+] [-]

, 2012-09-12 17:15, pirms 12 gadiem
Anatolij, kkādu viedokli, lūdzu, par vakardienas spēli! Vai Petrovičam nav laiks atdot vietu kādam citam? Vai tiešām nebija nekādas iespējas izmainīt cīņas gaitu pastiprinot sastāvu UZREIZ ar 46 minūti (vai pat ātrāk!)? Cik ilgi Starkovs pieturēsies pie principa, ka ātrāk par 60 min nav vērts taisīt maiņu? NAfig tad tie rezervisti vispār domāti? Tiešām nav neviena labāka par Krjaukli, kas krita ārā aizsardzībā ? Tas, kas būs 2016 gadā, domāsim vēlāk. Ko darīt ar izlasi patreiz!

  +4 [+] [-]

, 2012-09-12 17:28, pirms 12 gadiem
Calvin rakstīja: Anatolij, kkādu viedokli, lūdzu, par vakardienas spēli! Vai Petrovičam nav laiks atdot vietu kādam citam? Vai tiešām nebija nekādas iespējas izmainīt cīņas gaitu pastiprinot sastāvu UZREIZ ar 46 minūti (vai pat ātrāk!)? Cik ilgi Starkovs pieturēsies pie principa, ka ātrāk par 60 min nav vērts taisīt maiņu? NAfig tad tie rezervisti vispār domāti? Tiešām nav neviena labāka par Krjaukli, kas krita ārā aizsardzībā ? Tas, kas būs 2016 gadā, domāsim vēlāk. Ko darīt ar izlasi patreiz!
Nav labaka- visi parejie spele Latvijas virsliga. Par Starkovu gan piekritu.
Nebaidos teikt, ka sha brizha Bosnija izbaztu gan Serbiju, gan Horvatiju- mes nemaz tik slikti vakar nespelejam, bet saspeli, piespeles un nepiespieshanos vartiem- vajadzetu uzlabot.

  +3 [+] [-]

, 2012-09-12 18:12, pirms 12 gadiem
Gaidu viedokli no Anatolija vai Ilvara par Starkovu. Un bez kaut kādas, ka viņš ir labs speciālists. Labs varbūt Azerbaidžānā vai 1. līgā.

Bet reālu viedokli

  +1 [+] [-]

, 2012-09-12 19:25, pirms 12 gadiem
nu, nav jau tik traki! Salīdzinot ar iepriekšējā cikla sākumu, mūsu viduslīnijas darbība ir uzlabojusies, nu, jau kaut cik laiku pa laikam spējam pieturēt bumbu. Ja vēl aizsargi, it sevišķi malējie, palīdzētu Vaņinam, kad viņam ir bumba un panāktu pretī, lai var viņam padot, nevis uzgriezt pakausi, lai tik viņiem neiedotu, tad vispār būtu labi. Pirmais puslaiks pret Grieķiju bija lielisks, sākums pret bosniešiem arī. Izskatās, ka paši pēc gūtajiem vārtiem pret šādām komandām pēc tam sabīstās ar domu "nu, gan būs sūdi, bulli tikko nokaitinājām laikam ar šādu gājienu" un tāpēc arī tik intensīvi piespiežamies vārtiem, jo uzskatu, ka paši par daudz uzbrukumā gribam kaut ko izveidot līdz paši sapinamies meistarībā, līdzīgi kā hoķī bez maz uz tukšiem vārtiem izspēlēt. Biežāk sitienus no distances vajag. Bosnija savā laukumā var uzveikt ikvienu izlasi. Uzskatu, ka patiesais mūsu izlases varējums parādīsies pret Slovākiju.

  +2 [+] [-]

, 2012-09-12 21:40, pirms 12 gadiem
raksts nelaikā.

un nesaprotu kāpēc jābaidās uzspēlēt ar mazajām valstiņā? mums jau nav tā kā Vācijai, ka neinteresanti - būtu jāpacīnās un prieks par iespējamajām reālajām uzvarām..

     [+] [-]

, 2012-09-12 21:41, pirms 12 gadiem
Calvin rakstīja: Anatolij, kkādu viedokli, lūdzu, par vakardienas spēli! Vai Petrovičam nav laiks atdot vietu kādam citam? Vai tiešām nebija nekādas iespējas izmainīt cīņas gaitu pastiprinot sastāvu UZREIZ ar 46 minūti (vai pat ātrāk!)? Cik ilgi Starkovs pieturēsies pie principa, ka ātrāk par 60 min nav vērts taisīt maiņu? NAfig tad tie rezervisti vispār domāti? Tiešām nav neviena labāka par Krjaukli, kas krita ārā aizsardzībā ? Tas, kas būs 2016 gadā, domāsim vēlāk. Ko darīt ar izlasi patreiz!
kas tad mums par pastiprinājumiem sēž rezervē un netiek laukumā?

citiem varbūt pārmetus, ka tieši vēl dziļāk būtu jāiesēžas aizsardzībā un jāsargā 0:0..
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2012-09-15 09:18, pirms 12 gadiem
Kameer Starlovs buus pie stuures, tikmeer kkadas ceriibas par finaalturniiru var aizmirst. Tik gljeevu un stulbu taktiku, laikam var izveeleeties tikai Starkovs, jo nekad nekur citur neesmu redzeejis, ka pie rezultaata 1:3 tiek nomainiits uzbruceejs, kas regulaari speejiigs guut vaartus, pret uzbruceeju, kas vaartus nav guvis vairaak par gadu , turpinot censties nospeeleet cieniigi . Tiem speeleetaajiem vnk zuud motivaacija. Indrikson, suuti to starkovu rataa !!!