Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

"Dinamo" pret SKA. Ko viņi izdarīja?

"Dinamo" pret SKA. Ko viņi izdarīja?
Martins Karija šodien izcēlās īpaši - gūti vārti un divas rezultatīvas piespēles.
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, F64

Iespējams, ka "Dinamo" vakar aizvadīja pēdējo spēli šajā sezonā Sanktpēterburgā. Rezultāts pēc pirmajiem diviem mačiem ir acīmredzamais-neticamais - 2:0! Sestdien Rīgā trešā spēle, un ļoti iespējams, ka šajā sērijā arī pēdējā.

Edgars Masaļskis
metieni: 1/39

Ja reiz ir norunāts līdz maksimumam samazināt risku, tad noruna ir jāpilda. Ja Edgars grib iziet no vārtiem, tad par 1000% jābūt pārliecinātam, ka netiks nogāzti podi. Pirmajās minūtēs izslidošana līdz pat zonas viducim bija pārlieku riskants gājiens. Pirmajos zaudētajos vārtos prasījās veiksmīgāk atsist ripu, bet, viegli pateikt, grūti izdarīt. It īpaši, ja pa priekšu maisās vesels bars ar spēlētājiem savējos ieskaitot. Par laimi tās bija vienīgās vaļības šajā spēlē. Tālāk tāpat kā pirmajā mačā - Masaļskis stāvēja kā mūris un pelnīti tika atzīts par labāko "Dinamo" sastāvā.

Sandis Ozoliņš
spēles laiks: 24:33
punkti: 0+0
metieni: 1
soda minūtes: 4

Nespējot tikt līdzi SKA kapteinim Sušinskim, desmitajā minūtē "Dinamo" kapteinis trešo reizi savu komandu atstāj mazākumā. Toties ar aktivitātēm pretinieku zonā panāca skaitlisko vairākumu un nevis parasto 5 pret 4, bet gan 4 pret 3. Uz pusminūti. Nekā. Pēc panāktā 3:1 nogrēkoja savā zonā - pazaudēja ripu atstājot Masaļski aci pret aci ar pretinieku. Glābjot situāciju vēl nopelnīja noraidījumu. Pārāk daudz grēku vienā spēlē. Ozoliņš pirmais pamēģināja trāpīt tukšajos vārtos, taču pietrūka pāris centimetru.

Oļegs Sorokins
spēles laiks: 24:30
punkti: 0+0
metieni: 0
soda minūtes: 0

Pašdarbība, pārgalvība vai situācijas pareiza (ne)novērtēšana, taču tieši Oļegs ar izlaušanos līdz par SKA aizsardzības zonas pašam galējam punktam izveidoja situāciju, kad Ņiživijs izspēlēja ripu Cipulim uz vārtu priekšu. Reids būtu izdevies, ja tiktu gūtu vārti, bet pats galvenais, ka pretinieks nespēja izmantot mūsu aizsarga aizraušanos ar uzbrukumu.

Krišjānis Rēdlihs
spēles laiks: 15:45
punkti: 0+0
metieni: 1
soda minūtes: 0

Kristaps Sotnieks
spēles laiks: 15:30
punkti: 0+0
metieni: 1
soda minūtes: 0
Abus aizsargus jāvērtē kopā. Ja esot laukumā nav zaudēti vārti, ja abi komandu nav atstājuši mazākumā, ja nebija pieļauta neviena acīmredzama kļūda, tad uzslavas ir pašu nopelnītas.

Rodrigo Laviņš
spēles laiks: 18:39
punkti: 0+0
metieni: 0
soda minūtes: 0

Īpaša uzslava par pēdējā trešdaļā sniegto palīdzību Masaļskim neļaujot savu vārtu priekšā izvērsties Ribinam, taču grūti izcelt tikai šo epizodi. Sen nebija redzēts, kā Laviņš lai arī ne ar troksni, taču pietiekami kvalitatīvi spaidīja sedzējus gar apmali.

Guntis Galviņš
spēles laiks: 18:41
punkti: 0+0
metieni: 1
soda minūtes: 0

Izskatās, ka Vankūverā gūtais savainojums ir sadakterēts pilnībā. Jau otro spēli iztiek bez avantūrām vairāk domājot par savu vārtu drošību nekā par to, kas notiek laukuma otrajā pusē.

Mārtiņš Karsums
spēles laiks: 17:43
punkti: 0+0
metieni: 2
soda minūtes: 0

Jānis Sprukts
spēles laiks: 19:11
punkti: 0+0
metieni: 0
soda minūtes: 0

Ģirts Ankipāns
spēles laiks: 17:27
punkti: 0+0
metieni: 0
soda minūtes: 0
Visticamāk, ka šajā sērijā no šī uzbrukuma trijnieka vārtus nesagaidīt. Tas nav pārmetums, jo visiem trim ir jāstrādā melnu muti neitralizējot SKA pirmo uzbrukuma trijnieku. Vai kāds šajās divās spēlēs atceras, ko izdarījis Jašins? Jā, vārtus guva tieši šī maiņa, taču skaitliskajā vairākumā. Sedzot bīstamākos pretinieku spēlētājus iztikts bez noraidījumiem.

Lauris Dārziņš
spēles laiks: 11:53
punkti: 1+1
metieni: 3
soda minūtes: 4

Pirmajā vārtu guvumā vai nu Lauris pats gribēja apstādināt ripu, vai tomēr pašam negribot izdevās piespēle, bet tas vairs nav svarīgi. Tieši no Dārziņa nūjas ripas aizslīdēja tālāk līdz Hosam un gols. Ja Lauris viens pats paliek vārtu priekšā, tad varam būtu puslīdz droši - jābūt golam. Un tā jau kuru spēli pēc kārtas...

Martins Karija
spēles laiks: 9:02
punkti: 1+2
metieni: 2
soda minūtes: 0

Tuvāk pirmās trešdaļas izskaņai Karijam bija 99% iespēja izlīdzināt rezultātu. Eleganto Dārziņa piespēli pāri visai pretinieku aizsardzības zonai vai nu Martins nepamanīja, vai pretinieku aizsargs paspēja pieturēt Karijas nūju. Pielika savu roku pirmajā vārtu guvumā. Regulārajā sezonā 38 spēlēs guva četrus vārtus, "play off" aizvadītas tikai divas spēles un jau divi goli. Ne tikai divi goli, bet šā vakara spēlē pielika roku pie trīs vārtu guvumiem. Vai būs nomainījis īso nūju pret garāku? Četri punkti divās spēlēs - ideāli!

Miķelis Rēdlihs
spēles laiks: 10:55
punkti: 0+2
metieni: 1
soda minūtes: 0

Vistiešākais "vaininieks" otro vārtu gūšanā. Atrodoties pretī Eša vārtiem pamanījās "uzvilkt" sev virsū divus pretiniekus un atdot ripu vārtu priekšā brīvi palikušajam Karijam. Gols. Vienkārši, efektīvi un efektīgi.

Aleksandrs Ņiživijs
spēles laiks: 19:12
punkti: 0+0
metieni: 3
soda minūtes: 2

Piektā minūte un Ņiživijs komandai nopelna jau otrais noraidījumu. Pirmajās piecās minūtēs pārāk daudz piedzīvojumu. Ja Petrovicka noraidījumu izdevās izturēt, tad Ņiživija divas minūtes nē. Divas minūtes pirms pamatlaika beigām varēja pielikt punktu šai spēlei - atkal metiens Eša plecu augstumā, taču vārtsargs noreaģēja.

Roberts Petrovickis
spēles laiks: 18:38
punkti: 0+0
metieni: 0
soda minūtes: 2

Tūlīt pēc Masaļska pašdarbības ar noraidījumu iekrita Petrovickis. Pretinieka bloķēšanu var piesiet jebkurā brīdī.

Marsels Hosa
spēles laiks: 17:05
punkti: 1+0
metieni: 3
soda minūtes: 0

Vārti brieda. Vispirms moments Karijam, tad Dārziņa metiens pa vārtu pārliktni un visbeidzot Hosas atrašanās pareizajā vietā - 1:1. Nez, ko tiesneši gribēja izdomāt prasot vārtu guvuma video atkārtojumu? Ar uzbāšanos Eša vārtiem nopelnīja skaitlisko vairākumu, kurš tika pārvērsts vārtu guvumā.

Mārtiņš Cipulis
spēles laiks: 6:16
punkti: 0+0
metieni: 2
soda minūtes: 2

Pirmais uzmeta pa Eša vārtiem. Labi uzmeta. Jau pirmajā mačā varēja pamanīt, ka mūsējie met virs vārtsarga pleca un arī Cipulis tā darīja. Neizskatījās, ka Ešs pēc šī metiena bija laimīgs. Arī otrajā trešdaļā Cipulis tika līdz metienam, kad no aizvārtes viņam ripu uz nūjas nolika Ņiživijs. Skaisti, ātri, bez tieši krūtīs Ešam. Arī trešo reizi (nez kāpēc protokolā ierakstīti tikai divi metieni). Cipulis smuki uzmeta pa vārtiem un atkal Ešs kaut kā nepārliecinoši atsita ripu. Ceturtās maiņas uzbrucējam ļoti daudz metienu.

Gints Meija
spēles laiks: 4:57
punkti: 0+0
metieni: 0
soda minūtes: 2 (komandas sods)

Par komandas grēkiem kādam ir jāatbild. Divas soda minūtes nopelnīja par laika vilcināšanu partneriem pārāk lēni veicot nomaiņu. Jaunajiem jauno liktenis. Spēles laiks nebija nekāds lielais, taču pierādīja, ka ne velti tika iekļauts sastāvā. Jācer, ka kluba vadība neizdomās pačukstēt ausī Šupleram, ka komandā joprojām ir Arnasons.

Maiks Iguldens
spēles laiks: 8:24
punkti: 0+0
metieni: 1
soda minūtes: 0

Otrās trešdaļas sākumā smuki apmānīja aizsargu un tikpat smuki uzmeta pa vārtiem. Ešs nepārliecinoši atvairīja viņa metienu.

  +5 [+] [-]

, 2010-03-11 21:00, pirms 14 gadiem
Ir citi kam šadas sadaļas veidot,hokejs nav Strauss tavs laucins,tak saproti to!

Un dīvainā kārtā SC zurnalists vairs neraksta sadus rakstus! Diez kādēļ???

  +7 [+] [-]

, 2010-03-11 21:02, pirms 14 gadiem
kādam bolds ieķēries tastatūrai
bet šitais bij lasāms gabals.

  +1 [+] [-]

, 2010-03-11 21:03, pirms 14 gadiem
"Pārāk daudz grēku vienā spēlē." - Wow, un tas par Ozoliņu? Kas notiek ar SA brālību?

  +7 [+] [-]

, 2010-03-11 21:04, pirms 14 gadiem
vsp a kur tad vakardienas spēles ko viņi izdarīja?
jeb Strauss, ko Tu neizdarīji

  +3 [+] [-]

, 2010-03-11 21:04, pirms 14 gadiem
Ērik,viņi paveica brīnumu!!! Es pat līdz galam nepūlējos izlasīt šo sacerējumu!

  +2 [+] [-]

, 2010-03-11 21:37, pirms 14 gadiem
hb77 rakstīja: Ērik,viņi paveica brīnumu!!! Es pat līdz galam nepūlējos izlasīt šo sacerējumu!
Tas tiešām, un Ozoliņam šajā spēlē piešūt grēkus - nepelnīti. Cik metienus viņš nebloķēja, vienīgais, kas bez minstināšanās guļās ripas ceļā!
Bet Karija monstrs! Tikai 9 minūtes spēlējot 1 gols un 2 piespēles...
Kopumā par abām spēlēm un komandu. Šokēja ne tikai SKA ar tādu sniegumu un rezultātiem, bet arī mani un domāju, ka ne mani vien. Visi bija jau noskaņojušies, ka būs 0-2 SKA labā un tikai optimisti cerēja, ka būs 1:1(es ar starp tiem). 2-0, man ir ļoti patīkams pārsteigums.

  +5 [+] [-]

, 2010-03-11 22:14, pirms 14 gadiem
Negribetu atkartot jau ieprieksh izskanejushos viedoklus par Erika Strausa pilnigo nekompetenci, bet, ja tiek Ozo kaut kas vel parmests sini spele, tad vienkarsi trukst vardu, kurus adreset Erika virziena.
Ozo veica fantastisku darbu gan veidojot aizsardzibu, gan uzbrukumu.Vienkarshi fenomenala pashatdeve un var just, ka vins komandu dzen jauniem varondarbiem.

  +1 [+] [-]

, 2010-03-12 07:55, pirms 14 gadiem
Nelasīšu vairs šitos skribelējumus. Nesaprotu uz ko es ceru katru reizi atverot šos rakstus. Tāpat skaidrs, ka Strauss šito nespēj uzrakstīt kaut necik normāli.