Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Nedēļas zvaigznes: Karsums, Kulda, Kuzmenkovs, Tambijevs

Nedēļas zvaigznes: Karsums, Kulda, Kuzmenkovs, Tambijevs
Mārtiņš Karsums iegrimis darba procesā. Foto: Romualds Vambuts, Sportacentrs.com

Ne visās Eiropas un Ziemeļamerikas hokeja līgās ir sākusies regulārā sezona. Taču Latvijas saimniecībai ģeogrāfiski tuvākajās – KHL, Baltkrievijas ekstralīgā, Latvijas Virslīgā, MHL – pirmā „īstās” hokeja sezonas nedēļa ir aizvadīta, un arī saplūktie augļi jau ir skaitāmi. Šoreiz subjektīvākais TOP 4: 3. – 9. septembra nedēļas labākie un veiksmīgākie Latvijas hokejisti dažādos hokeja laukumos.

Mārtiņš Karsums *

Lai arī cik puspelēki vai pelēki jauno sezonu ir uzsākusi Rīgas Dinamo komanda, tomēr uz kopējā fona nevar noliegt komandas pirmā uzbrukuma virknējuma un konkrēti Mārtiņa Karsuma pienesumu. Divās aizvadītajās spēlēs Karsumam nopelnīti 3 punkti (2+1) un lietderības koeficients „+1”, kas ir nedēļas rezultatīvākais sniegums starp visiem Latvijas hokejistiem KHL ledus laukumos.

Artūrs Kulda **

Salīdzinoši veiksmīgs un rezultatīvs sezonas iesākums izdevies KHL debitantam – Artūram Kuldam. Aizvadītajā nedēļā viņš ir bijis rezultatīvākais no visiem Latvijas hokejistiem KHL, kuri spēlē ārpus Rīgas Dinamo ierindas. Turklāt Novosibirskas Sibir jaunpienācējs Kulda ir aizsargs! 2 vārtu guvumi 2 spēlēs! Lietderības koeficients gan trūcīgs „-1”. Aizsteidzoties notikumiem priekšā, jāpiebilst, ka jaunajā nedēļā Artūrs Kulda savā trešajā spēlē „uzražojis” trešo vārtu guvumu. Iespaidīgi.

Artūrs Kuzmenkovs ***

Sezona sākusies arī Latvijas „otrajai komandai” – Liepājas Metalurgs, kas turpina savas gaitas Baltkrievijas ekstralīgas čempionātā. Un jau otro sezonu Liepājas komanda ir izteikti jauna, ar uzsvaru uz savējo kadru bīdīšanu. Aizvadītās nedēļas rezultatīvākais personāžs liepājnieku komandā ir Latvijas U-20 izlases uzbrucējs Artūrs Kuzmenkovs (dz. 1993.). Viņš divu spēļu laikā BAČ-ā ir iespējis tikpat, cik Karsums KHL-ā, t.i. 3 punkti (2+1) un lietderība „+1”.

Kirils Tambijevs ****

Nedēļas „ceturtās zvaigznes” apzīmējums dots nedaudz avansā, bet tikai nedaudz. Tiekot vaļā no HK Rīga „apskāvieniem” Kirils Tambijevs ir atplaucis Voskresenskas MHK Himik ierindā tajā pašā MHL čempionātā, atgādinot, ka nekāds „blatņiks” nav. „Ķīmiķu” ierindā jau pārbaudes spēlēs Tambijevs-juniors „spridzināja”, un rezultativitāte turpinās arī regulārajā sezonā. Aizvadījis 4 spēles un sakrājis 6 punktus (3+3). Pagaidām neviens no HK Rīga ierindas tiktāl nesniedzas. Lielais mīnuss ir lietderības koeficients, kas kaut kādā mērā aizēno pirmās nedēļas panākumus; lietderība „-6”...

Par TOP 4

Subjektīvākais „karsto” Latvijas spēlētāju TOP 4 un izvērtējums, kuru iecerēts veidot par katru nedēļu visas 2012./2013. g. sezonas garumā. Ar nodomu izcelt hokejistus, kas uzspēlē ne tikai Rīgas Dinamo ierindā un/vai Latvijas izlasē, bet arī citur – Baltkrievijas ekstralīgā, Somijā, Šveicē, CHL līgās un citur ārpus tradicionālā „vislielākā hokeja”. Tops ir tik subjektīvs, ka tam nav izteiktu kritēriju. Taču iecerētā vadlīnija – četri spēlētāji, no kuriem vismaz viens ir U-20 vecuma hokejists un vismaz divi nespēlē KHL. Rekomendācijas un ieteikumi ir gaidīti!