Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Nedēļas spēle eirolīgā: "Fenerbahce/Ulker" - "Barcelona"

Nedēļas spēle eirolīgā: "Fenerbahce/Ulker" - "Barcelona"
Kauņas "Žalgiris" šajā gadsimtā vēl ne reizi nav pārspējis CSKA. Varbūt ar Kaspara Vecvagara palīdzību tas beidzot izdosies?
Foto: Fotodiena/Tomas Lukšys/žalgiris.lt

Pirmā kārta eirolīgas top-16 aizvadīta. Pagājušā gada finālisti, "Real" un "Olympiacos", turpināja savas uzvaru sērijas, F grupā visās četrās spēlēs triumfēja viesi un Minhenes "Bayern" savu pašu pirmo panākumu top-16 svinēja Kauņā, pārliecinoši apspēlējot "Žalgiri". Šonedēļ paredzētas trīs cīņas, kurās savā starpā spēlēs komandas, kas tikās jau regulārajā sezonā. Vienu no tām gribētu izcelt īpaši - Turcijas "Fenerbahce/ Ulker" pret "Barcelona" (šodien plkst. 20.00).

5 iemesli, kāpēc šī spēle pelnījusi īpašu uzmanību

1. Vienīgais pāris, kurā abas komandas līdz šim uzvarējušas vairāk nekā 70% spēļu (abām 8-3).

2. Regulārajā sezonā dalīja uzvaras uz pusēm un sagādāja viena otrai pirmos zaudējumus eirolīgā.

3. Labākie uzbrucēji pret labāko aizsardzību. Šī noteikti ir galvenā intriga. "Fenerbahce/Ulker" sastāvā ir divi spēlētāji, kas pēdējo 4 sezonu laikā ieguvuši Alfonso Forda balvu kā rezultatīvākie eirolīgā – Kleiza (2009/10 ar "Olympiacos") un Makkalebs (2011/12 ar "Montepaschi"), plus šīssezonas līderis rezultativitātē Bogdanovičs. "Barcelona" pēdējo 4 gadu laikā trīsreiz bijuši labākie aizsardzībā - ielaiduši vismazāk punktu vidēji spēlē. To, ka nekas daudz nav mainījies, apliecina abas savstarpējās spēles. Kleiza, Makkalebs un Bjelica savas rezultatīvākās spēles šosezon aizvadījuši pret "Barcelona", visi gūstot vismaz 20 punktus. (Preldžičam otra rezultatīvākā spēle – 20 punkti Barselonā). Tajā pat laikā seši (!) "Fenerbahce/Ulker" vīri tieši pret "Barcelona" iemetuši vismazāk. Un arī šajā sešu neitralizēto spēlētāju sarakstā varam atrast gan Kleizu, gan Bjelicu, gan arī Preldžiču. Bogdanovičam pat abas mazražīgākās spēles bijušas pret "Barcu"!

4. Pagājušajā sezonā "Barcelona" uzvarēja Stambulā ar 99:60 (50:19). Tā bija lielākā starpība pēc puslaika top-16 vēsturē un lielākais viesu pārsvars pēc puslaika eirolīgā. Cik ātri viss mainās! Šogad nekas tāds nav iedomājams.

5. Daži vārdi horvātu valodā. Tomičs pret Bogdanoviču un Žoriču. Visi Horvātijas izlases spēlētāji un visi izšķiroši svarīgās lomās savās komandās.

Citās eirolīgas spēlēs šonedēļ:

"EA7 Emporio Armani" - "Olympiacos" (9. janvārī plkst. 21.45).
Milānai beidzot visi ir veseli un savā laukumā centīsies pārtraukt "Olympiacos" 14 uzvaru sēriju eirolīgā. Milānā šogad notiks Final4 un pēdējo divu sezonu uzvarētāji "Olympiacos" ir vieni no drošākajiem kandidātiem tur piedalīties. Grieķiem ir milzīgas iekšējās rezerves. Piemēram – Perperoglu gadījums. Pieredzējis un titulēts spēlētājs, kurš sezonas pirmajās 7 spēlēs laukumā pavadīja vidēji 15 minūtes un guva 5.1 punktu. Pēc incidenta spēlē ar "Galatasaray", kad ilgtermiņa diskvalifikācijas nopelnīja Printezis un Begičs, Perperoglu tūlīt kļuva par komandas galveno rezervistu un nākamajās 4 spēlēs ir bijis rezultatīvākais eirolīgā (21.8 punkti vidēji spēlē). Un vēl jau paliek Spanulis.

"Laboral Kutxa"- "Panathinaikos" (10. janvārī plkst. 21.30).
Vienīgais pāris, kurā abām komandām jau ir pa uzvarai top-16. Regulārās sezonas savstarpējo spēļu rezultāti (1:1) jāuzskata par nejaušiem. Pirmajā tikšanās reizē "Laboral Kutxa" traumu sērgas kulminācijas brīdī iztika ar astoņiem spēlētājiem, no kuriem tikai trīs bija vecāki par 24 gadiem. "Panathinaikos" to izmantoja un atkārtoja eirolīgas rekordu rezultatīvajās piespēlēs (31) un uzstādīja vēl divus kluba rekordus, trāpot 18 trīspunktu metienus 37 mēģinājumos. Otrajā spēlē basku zemē "Laboral Kutxa" ieguva 21 punkta pārsvaru, ātri to pazaudēja, bet beigās svinēja laimīgu uzvaru, kad Diamantidis netrāpīja pēdējo metienu. Trešā cīņa ļaus objektīvāk novērtēt spēku samērus.

CSKA - "Žalgiris" (10. janvārī plkst. 18).
Šī dueļa nozīmību visvairāk stiprina atmiņas par sportiski izcilām un politiski nozīmīgām cīņam gandrīz 30 gadu senā pagātnē. Šajā gadsimtā eirolīgas ietvaros "Žalgirim" ne reizi nav izdevies uzvarēt CSKA. Pēdējo trīs nedēļu laikā "Žalgiris" aizvadījis tikai divas spēles un piedzīvojis sagrāves pret "Lietuvos Rytas" (LKL) un "Bayern" – gaužām pieticīga „ceļamaize” pirms došanās uz Maskavu.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-01-11 23:25, pirms 10 gadiem
sandis44444 rakstīja: Autor Tev kauna nav? Šādus rakstus likt par maksu?? Protams var teikt ka par brīvu ir tikai siers peļu slazdā, bet nu šādu rakstu likšana par naudu.. tā jau ir naturāla cilvēku slaukšana..!

Es personigi par Bergmaņa kungu biju labākās domās..

ps: pat rakstu nelasiju.. bail ka būšu par maz samaksājis un pusē aprausies teksts un parādīsies uzraksts - "raksts ir pēkšņi kļuvis dārgāks, lūdzu papildiniet kontu"

STFU...