Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Vai Lakučam un Eidukai jāiet trenēt makšķerniekus?

Vai Lakučam un Eidukai jāiet trenēt makšķerniekus?
Spriežot pēc prēmiju saraksta - makšķerēšana ir viens no vadošajiem sporta veidiem Latvijā
Foto: AP/Scanpix

Tas ir kā bezgalīgais stāsts. Pienāk gadu mija, tiek publicēts gadskārtējais prēmiju saraksts par sasniegumiem Latvijas sportā, un tu, cilvēks, nezini - skaļi smieties vai gauži raudāt. Tad uzzinām, ka noķerta karpa pie mums ir vērtīgāka nekā pasaules rekords šķēpmešanā, bet švakākie treneri, kam piemērojams samazinājums, 2011. gadā bijuši Ivo Lakučs un Dainis Dukurs...

Paredzot, ka kādam var rasties tāds jautājums, uzreiz precizēsim - skaitļiem, par kuriem runa šoreiz, nav nekāda sakara ar tiem 2,4 miljoniem, ko nesen pārcilājām Latvijas Valsts mežu un Olimpiskās komitejas sakarā. Šie ir pavisam citi 222,5 tūkstoši latu, kurus valsts (Ministru kabinets) sadalīja tikai piecas dienas vēlāk - 19. decembrī. Sadalīja, apbalvojot Latvijas labākos sportistus par 2011. gadā sasniegtajiem panākumiem. Summa varbūt nav tik iespaidīga, taču piekritīsiet - vienalga pietiekami liela, lai būtu iespējams patiešām gandarīt mūsu labākos atlētus par labi padarītu darbu! Izcilnieku saraksts iespaidīgs (136 pozīcijas!), taču, kad papētām to sīkāk - mati ceļas stāvus...

Viena no iespaidīgākajām sadaļām sveicamo sarakstā pieder makšķerēšanai, kur aizvadītajā gadā, izrādās, Latvija starptautiskajā arēnā guvusi iespaidīgus panākumus, turklāt - rādījusi saliedētu noskaņojumu. Vismaz naudas balvu sadalījumā dominē komandu sacensības. Tā par 3. vietu komandu vērtējumā zemledus makšķerēšanā pieciem atlētiem piešķirts katram pa 338 latiem, bet diviem viņu treneriem (!) - katram pa 225 latiem. Uz pjedestāla Latvija kāpusi arī komandu sacensībās karpu makšķerēšanā - te pa tiem pašiem 338 latiem dabūs pat septiņi copmaņi. Arī šeit prēmiju saņems palīgi - ne tikai divi treneri, bet arī komandas administrators (?!) - visiem pa 150 latiņiem (savādi, ka nav izcelti, piemēram, tārpu racējs, komandas masieris vai delegācijas vadītājs - pasaules čempionāts tomēr!). Augstu meistarību karpu ķeršanā uzrādījusi kāda dāma - par individuālo sudrabu viņai 1050 latu prēmija. Tikai nelielam salīdzinājumam - šķēpmetējs Zigismunds Sirmais, kas Torkildsenam atņēma junioru pasaules rekordu un uzvarēja U-20 čempionātā, prēmijā saņēmis 900 latus...

Otra no plašākajām sadaļām, ar kurām mūsu fans 2011. gadā acīmredzot lepojas visvairāk - ūdens motosports. Uz makšķerniekiem (nekā personīga - ne jau paši šie cilvēki vainīgi, ka viņus tā sveic...) sadalīto 6000 latu fona te summas ir jau daudz nopietnākas. JT250, S550, 4S un PR. Ziniet, kas tas ir? Tās ir klases, kurās visās mūsējie piedalās, sacenšas, kāpj uz pjedestāla un, jā - par to gada beigās saņem arī prēmijas. Piemēram, PR klasē par pasaules čempioniem vienlaikus kļūst veseli trīs sportisti, un katram no viņiem valsts par to piešķir 1688 latus. Plus, protams arī viņu trenerim - 1125 lati. Kopā ūdens motosporta ķēriens šajā reizē ir diezgan labs - 13,2 tūkstoši latu, turklāt 4S klasē kāds puisis saņēmis 1200 latu prēmiju par... uzvaru Pasaules kausa kopvērtējumā. Protams, varbūt sava specifika, varbūt citādāk nevar, taču - formulējums ir tieši šāds. Un - citu mūsu PK uzvarētāju Martinu Dukuru par šādu pat panākumu sarakstā nemana.

Martins gan nebūtu tas, kam pamats sūdzēties, jo pasaules labākais skeletonists šoreiz no valsts saņems vērtīgu uzslavu - 20 000 latu. Tālākais gan atkal raisa smīnu, jo viņa treneris Dainis Dukurs sarakstā atzīmēts ar pieciem tūkstošiem - kā viens no pavisam nedaudziem, kam nav piemērots standarts - 50% no sagatavotā sportista prēmijas apjoma. Protams, MK noteikumu formulējums iekļauj sevī burvīgo atkāpšanās vārdiņu "līdz", taču - nez kāpēc nav novērojams, ka tas būtu izmantots kāda makšķerēšanas, kamaniņu braukšanas, pauerliftinga vai lidmodelisma trenera gadījumā. Ar divkārt samazinātu likmi (nez, naudas pietrūka, vai vienkārši žēl palika, ka tik daudz jādod?) novērtēts ne tikai Dainis Dukurs - tas pats arī ar Ivo Lakuču. Māris Štrombergs par savu pasaules čempionāta sudrabu saņēmis 10 000 latu, bet viņa treneris, kurš līda vai no ādas laukā, lai palīdzētu Mārim atgūties pēc rokas lūzuma (atteicās no naudīga krievu piedāvājuma, brauca palīgā uz ASV utt.) - par šo konkrēto panākumu 25% jeb 2500 latu. Acīmredzot - arī no tiem, kas nav pelnījis...

Tos pašus 25% savam trenerim saņēmusi arī pasaules bronzas īpašniece tāllēkšanā Ineta Radeviča, bet Valentīna Eiduka 2011. gadā nopelnījusi 450 latus lielu valsts uzslavu - tik daudz sanāk par Zigismunda Sirmā U-20 čempionāta zeltu, kas atzīts par vienīgo ievērības cienīgo panākumu šķēpmešanā. 450 latus saņems arī treneris Aigars Birzulis. Domājāt, par Mārtiņa Pļaviņa un Jāņa Šmēdiņa 4. vietu pasaules čempionātā? Nekā nebija. Tas pienākas par Haralda Regžas un Armanda Āboliņa sudrabu U-20 čempionātā. Pļaviņa un Šmēdiņa pasaules pusfināls neskaitās vispār - nav prēmējams panākums. Tādā pašā statusā arī brāļu Daideru sudrabs pasaules čempionātā blakusvāģiem - nekas nepienākas. Tajā pašā laikā par Latvijas blakusvāģu komandas sudrabu Nāciju motokrosā prēmijas saņēmuši 13 cilvēki - seši sportisti un septiņi palīgi (katram pa 57 latiem...). Bobsleja (/skeletona), Slidošanas, Vieglatlētikas un Riteņbraukšanas federācijām par tās sportistu Dukura, Silova, Radevičas un Štromberga sasniegto - katrai pa 9000 latiem. Hokeja federācijai par dalību pasaules čempionātā - 18 000.

Tās ir tikai dažas no dīvainībām, kuras varam atrast prēmiju sarakstā - ar to pilnībā katrs pats var iepazīties, visvienkāršāk meklējot caur Ministru kabineta mājaslapu. Tāpat kā mežu naudas sadales gadījumā - mums sola, ka nākamgad būs daudz labāk, godīgāk un loģiskāk. Pat izstrādāti jauni noteikumi par prēmēšanas kritēriju izmaiņām (atrodami tajā pašā vietnē), taču - tajos nemana būtiskas izmaiņas, kas ļautu izvairīties no līdzīgām muļķībām un absurdiem nākotnē. Turpināsim tāpat?



1 2 40 komentāri

 +36 [+] [-]

, 2012-01-09 15:57, pirms 12 gadiem
Būtu tikai godīgi, ja karpām arī dotu prēmijas, jo copētājs bez karpas par čempionu nekļūs...

  +9 [+] [-]

, 2012-01-09 15:59, pirms 12 gadiem
Es eju makšķerēt !

 +15 [+] [-]

, 2012-01-09 16:07, pirms 12 gadiem
Augstu meistarību karpu ķeršanā uzrādījusi kāda dāma - par individuālo sudrabu viņai 1050 latu prēmija. Tikai nelielam salīdzinājumam - šķēpmetējs Zigismunds Sirmais, kas Torkildsenam atņēma junioru pasaules rekordu un uzvarēja U-20 čempionātā, prēmijā saņēmis 900 latus...
Lūk šis ir pīīīīīģec
Slēpts komentārs: bārda un sifons

  +7 [+] [-]

, 2012-01-09 16:19, pirms 12 gadiem
bārda un sifons rakstīja: makšķernieki (...) nes Latvijas vāŗdu pasaulē
Lūdzu pamatot: nosauc desmit cilvēkus ārpus Latvijas, kuri nepiedalās lielajā makšķerēšanas sportā, bet zina, ka Latvija ir makšķerēšanas sporta lielvalsts un var nosaukt izcilās dāmas uzvārdu. Esmu personīgi dzirdējis ārzemnieku kolektīvus smieklus (!) par to, ka Latvija ir ieguvusi olimpisko zeltu BMX (ar izbrīnītu jautājumu: TAS vispār ir olimpiskajās spēlēs!?), tad kur var puslīdz objektīvi runāt par Latvijas vārda nešanu pasaulē makšķerēšanas kontekstā, turklāt prēmējamu nešanu? Manuprāt, nevar.

  +5 [+] [-]

, 2012-01-09 16:22, pirms 12 gadiem
interesanti, ka makšķernieku administrators Stikuts prēmiju saņem 2x

  +5 [+] [-]

, 2012-01-09 16:25, pirms 12 gadiem
Fantastiskas naudas summas, prātam neaptverami cipari , blaķenieku tehniskajiem darbiniekiem katram pa 57 ls prēmiju , Lakučš un D.Dukurs arī saņēmuši kārtīgu valsts apzinību , dažreiz nesaprotu cilvēkus kuri gatavi par šādām atzinībām aizstāvēt Latvijas godu starptautiskajā arēnā..

  +5 [+] [-]

, 2012-01-09 16:27, pirms 12 gadiem
jāpiebilst, ka visi saprot - ja noņemtu tos dažus latiņus makšķerniekiem vai citiem, tad Dukuriem jau nedotu vairāk. tāpēc jāpriecājas par katru atbalstu ko kāds saņēmis.

diskutabls jautājums vai vispār jādod max prēmijas tiem, kuru gatavošanos un dzīvošanu jau valsts apmaksā. "maksķerniekiem" & co nav valsts atbalsta, tad vismaz iedala pārsimts latus par Latvijas vārda izskandināšanu. LOV vienības pārstāvji jau saņem ļoti lielas summas no valsts ..

galvenais - Autors ierasti gājis vieglāko ceļu - nokritizējis. un kāds secinājums? varbūt piedāvā objektīvu prēmēšanas kārtību?

ps - Likumi.lv pilnīgi noteikti NAV Ministru kabineta mājas lapa ..

  +1 [+] [-]

, 2012-01-09 16:27, pirms 12 gadiem
M rakstīja: Lūdzu pamatot: nosauc desmit cilvēkus ārpus Latvijas, kuri nepiedalās lielajā makšķerēšanas sportā, bet zina, ka Latvija ir makšķerēšanas sporta lielvalsts un var nosaukt izcilās dāmas uzvārdu. Esmu personīgi dzirdējis ārzemnieku kolektīvus smieklus (!) par to, ka Latvija ir ieguvusi olimpisko zeltu BMX (ar izbrīnītu jautājumu: TAS vispār ir olimpiskajās spēlēs!?), tad kur var puslīdz objektīvi runāt par Latvijas vārda nešanu pasaulē makšķerēšanas kontekstā, turklāt prēmējamu nešanu? Manuprāt, nevar.
Nu vecīt es jau par to arī ironizēju! Runa jau ir par to, ka šeit Jurisons vējus un domas lasītāju prātos iepūš tā, ka viņi domā, ā jā vispār tā ir ! Lai gan kāpēc gan nē? Ja jau pats pirms tam bija sašutis, ka basketbolam dod lauvas tiesu no ziedojuma un skeletonistiem kas sasniedz fantastiskus panākumus , smieklīgu naudu. Tad kāpēc šeit pēkšņi viņš vairs neskatās pēc panākumiem???? Un izņirgājas par tiem , it kā, masām, nezināmajiem panākumiem? un visu laiku bāž iekšā vieglatlētiku, un skeletonu utt ? Reāli situācija tāda pati kā ar par LOK LVM ziedojumu, tikai atkal apgrieztā variantā. kažoks tiek mests uz otru pusu. Kājau mediju pārstāvis, 4. vara, iezombē parastam lasītājam savu viedokli un visi tik , jā jā tā jau ir , baigā netaisnība.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2012-01-09 16:31, pirms 12 gadiem
Skudrinieks rakstīja: Ja godīgi, nesaprotu Jurisona kunga nostāju... Vienā rakstā viņš čīkst, ka biatlonam vai kamaniņām nepiešķir naudu, otrā rakstā uzpūšas par basketbola finansējumu, šoreiz nauda ir piešķirta (makšķerētājiem), bet atkal viņam slikti...? Cik var muļkot lasītājus?
Tiešām viņš domā, ka biatlons vai skeletons vai šķēpmešana ir kaut kapeiku labāks kā tā pati makšķerēšana?!
Makšķerēšanā šoreiz ir atzīmēts tas, ka ir gan respekts, gan tradīcijas, gan panākumi - nu kas te slikts, ka viņiem piešķīra?
Nākamreiz piešķirs kādam citam, varbūt tai pašai šķēpmešanai, un atkal Jurisonam būs ko rakstīt, kāpēc nepiešķīra handbolam vai svarcelšanai.
Precīzi teikts skudriniek ! Kā teica Madara Līduma - Kā kulaks uz acs, skudrinieka kungs

  +2 [+] [-]

, 2012-01-09 16:38, pirms 12 gadiem
Bāc, būs jāiet pēc darba makšķerēšana trenēties...
Interesanti, ko tie makšķernieku treneri dara?
A naudas sadalītāja var nosaukt zemledus makšķerēšanā pasaules trīnieku? Vai spiningošanā no laivām? utt?
Sviests, ja apbalvo, par valsts vārda nešanu pasaulē, tad spried pēc auditorijas... Var jau smieties, ka hokejistiem par piedalīšanos dod 18 štukas, bet ja salīdzina auditorijas, tad tas ir saprotami...

  +4 [+] [-]

, 2012-01-09 16:38, pirms 12 gadiem
Pārsmējos līks: D

  +4 [+] [-]

, 2012-01-09 16:40, pirms 12 gadiem
J.L. rakstīja: Pārsmējos līks: D
Es arī , man tie 57 ls joprojām neliek mieru , nu kā tā var?

     [+] [-]

, 2012-01-09 16:54, pirms 12 gadiem
Raitcha rakstīja: Bāc, būs jāiet pēc darba makšķerēšana trenēties...
Interesanti, ko tie makšķernieku treneri dara?
tiešām domā, ka makšķernieki tagad nerāli uzbiezēja un viņiem nav izdevumu?

  +1 [+] [-]

, 2012-01-09 16:55, pirms 12 gadiem
zigiss rakstīja: ... ps - Likumi.lv pilnīgi noteikti NAV Ministru kabineta mājas lapa ..
Likumi.lv ir latvijas veestnesim piederosha lapa, bet kaa zinaams visaam likuma normam un izmainjaam ir jaabut publiski pieejamaam, lai ar tiem var iepaziities visi cilveeki. Liidz ar to visas likumu izmainjas, uznjeemuma regjistra izmainjas un visaadas citaadaakas valstiskas darbiibas tiek publiceetas latvijas veestnesii. Bet lai nevajadzeetu burties cauri latvijas veestnesha lielajam datu daudzumam, vinji ir izveidojushi atsevishkju lapu likumi.lv.

 +13 [+] [-]

, 2012-01-09 17:19, pirms 12 gadiem
bārda un sifons rakstīja: Jurisons kaut kā mazliet ir divkosīgs cilvēks. Te viņš burtiski ņirgājas par makšķerniekiem, kaut gan viņi ir izcīnījuši fantastiskus panākumus pasaulē savā sporta veidā. Tātad Jurisona kungs, ja pēc panākumiem skatamies sporta veidos kur dot naudu, tad līdz galam! NEVIS ,kā par LVM ziedojumu un LOK sadalījumu. Tur tu nostājies un radi augsni pret to , lai visi sašutumā brēktu pret basketbolu, kia tur iedots vairāk naudas, tur tu esi par to, lai naudu sadala pēc panākumiem nevis pēc tā, ka redz tas sporta veids ir daudz populārāks un aizraujošāks, masām bagātāks, kā skeletons vai bobslejs. A šeit tu vienkārši pretīgi ņirgājies par makšķerniekiem!, lai gan viņi ir panākuši izcilus sasniegumus, nes Latvijas vāŗdu pasaulē. Tātad arī lielākās prēmijas. Pēc tevis paustās "netaisnības" par LVM ziedojumu, tagad tu pēkšņi domā savādāk.
Tagad es brēkšu,kāpēc , lai Makšķerniekiem nedotu? viņi gūst fantastiskus panākumus, kāpēc lai dotu kam citam?
p.s. mazliet smieklīgi , vai ne tā ?
Ja mans tēvs , piemēram , vai māte būtu šie makšķerēšanas čempioni, un tu šitā atļautos par to paņirgāties, tad noteikti tēvs aizietu paciemoties un parunāt uz redakciju.
Zini, kāda ir atšķirība starp olimpiskajiem un neolimpiskajiem sporta veidiem? Vai arī Tevi sauc Edgars J. un tādiem sīkumiem laika nav?

  +6 [+] [-]

, 2012-01-09 17:22, pirms 12 gadiem
Tas nu gan ir sporta veids, makšķerēšana. Un tad varbūt telts celšana un zupas vārīšana uz ugunskura arī ir sporta veids.

  +7 [+] [-]

, 2012-01-09 17:25, pirms 12 gadiem
Skudrinieks rakstīja: Ja godīgi, nesaprotu Jurisona kunga nostāju... Vienā rakstā viņš čīkst, ka biatlonam vai kamaniņām nepiešķir naudu, otrā rakstā uzpūšas par basketbola finansējumu, šoreiz nauda ir piešķirta (makšķerētājiem), bet atkal viņam slikti...? Cik var muļkot lasītājus?
Tiešām viņš domā, ka biatlons vai skeletons vai šķēpmešana ir kaut kapeiku labāks kā tā pati makšķerēšana?!
Makšķerēšanā šoreiz ir atzīmēts tas, ka ir gan respekts, gan tradīcijas, gan panākumi - nu kas te slikts, ka viņiem piešķīra?
Nākamreiz piešķirs kādam citam, varbūt tai pašai šķēpmešanai, un atkal Jurisonam būs ko rakstīt, kāpēc nepiešķīra handbolam vai svarcelšanai.
Jā bet vecīt, cik daudz parastie iedzīvotāji saņem pozitīvu lādiņu no tā ka Martins Dukurs ir PK īpašnieks, cik cilvēku ir starā par katru Daideru startu PČ! ko visiem pārējiem dod Makšķerēšana???
Tas arī ir tas iemesls, kāpēc gribās, lai premē tos kas ikdienas cilvēkiem sniedz lielāko prieku par viņu panākumiem!
Padomā pats, cik cilvēku skatās nedēļas nogalē Kamaniņu sportu, skeletonu un bobsleju un gaida iedvesmu?
Un cik šņabja izrij makšķerējot?

  +4 [+] [-]

, 2012-01-09 17:27, pirms 12 gadiem
Skudrinieks rakstīja: Ja godīgi, nesaprotu Jurisona kunga nostāju... Vienā rakstā viņš čīkst, ka biatlonam vai kamaniņām nepiešķir naudu, otrā rakstā uzpūšas par basketbola finansējumu, šoreiz nauda ir piešķirta (makšķerētājiem), bet atkal viņam slikti...? Cik var muļkot lasītājus?
Tiešām viņš domā, ka biatlons vai skeletons vai šķēpmešana ir kaut kapeiku labāks kā tā pati makšķerēšana?!
Makšķerēšanā šoreiz ir atzīmēts tas, ka ir gan respekts, gan tradīcijas, gan panākumi - nu kas te slikts, ka viņiem piešķīra?
Nākamreiz piešķirs kādam citam, varbūt tai pašai šķēpmešanai, un atkal Jurisonam būs ko rakstīt, kāpēc nepiešķīra handbolam vai svarcelšanai.
Manuprāt pa priekšu vajadzētu dot olimpiskajiem sporta veidem un tad visiem pārējiem!
Kur Jānis Kuzmins piemēram, PČ skeitbordā 3 gadus pēc kārtas?

  +3 [+] [-]

, 2012-01-09 17:33, pirms 12 gadiem
Maneejs rakstīja: Būtu tikai godīgi, ja karpām arī dotu prēmijas, jo copētājs bez karpas par čempionu nekļūs...
GADA LABĀKAIS KOMENTĀRS !!!!!
Otrs labākais pieder Stepītim, pēc Cipuļa metiena pagājušā gada beigās , šķiet, pret Vitjaz - "... Cipulis met! Šoreiz ripa nav vārtos!"

  -1 [+] [-]

, 2012-01-09 17:35, pirms 12 gadiem
Kartejo reizi, kada jega seit cepties, kads no Jums rakstis iesniegumu kadam ? Ar so rakstu ludzu Jurisona kungs pie visiem lielakajiem medijiem + uz galda atbildigajam personam. Savadak pedejais teikums-jautajums-turpinasim tapat ? paliek ka atbilde.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +18 [+] [-]

, 2012-01-09 17:52, pirms 12 gadiem
Latviešu sēņotājiem ar prēmijas vajag! Noteikti labākie sēņotāji pasaulē beku un gaileņu klasēs Makšķerēšanas treneri - lol. Iemet pludiņu, iemet 100 gramus un gaidi.

  +2 [+] [-]

, 2012-01-09 18:26, pirms 12 gadiem
Profesionāliem cūku kāvējiem obligāti.

     [+] [-]

, 2012-01-09 18:48, pirms 12 gadiem
kā par izklaidi (makšķerēšanu) vēl var dot naudu?

  +1 [+] [-]

, 2012-01-09 18:56, pirms 12 gadiem
"..Tos pašus 25% savam trenerim saņēmusi arī pasaules bronzas īpašniece tāllēkšanā Ineta Radeviča.."

bet nav uzrakstīts viņas trenera vārds - 1.6. sportistes I.Radēvičas trenerei Innai Radēvičai - 1250 latu (tai skaitā 63 latus nodokļu samaksai);

  +2 [+] [-]

, 2012-01-09 19:23, pirms 12 gadiem
Lakučš tātad šogad saņēmis Ls 4500, pie makšķerniekiem nekādi nesanāk vairāk ..

Es paskatījos tos MK noteikumus - kopumā diezgan laba un saprotama kārtība (ne perfekta, bet tīri laba). Sacensības sarindotas pēc to svarīguma. Naivi būtu gaidīt, ka Tieslietu vai Finanšu ministrijas ierēdņi izdarītu labāk. Par personālijām visas pretenzijas tikai katrai federācijai vai LNSP. Protams jocīgi, ja zem tēmas "Izcili sasniegumi sportā" ietilpst makšķernieki, bet laikam ir īstajā organizācijā un viņu pārstāvji labi pastrādājuši.

Manuprāt, prēmija nevar būt kā obligāta regulārā 13.alga visiem - tas tiešām ir kā papildus bonuss izņēmuma gadījumos. Nedomāju, ka valstij papildus jāprēmē profesionāli sportisti, kas jau paši pelna naudu (un līdz tam viņu sagatavošanu ir finansējusi valsts).

Skeletonisti tātad kopā par labo darbiņu (zeltu PČ) papildus saņēma 34 000 - manuprāt nevar būt neapmierināti, tāpat kā lielais vairums citu. Manuprāt valsts diezgan labi papildus pateikusi paldies par panākumiem, Olimpiskajā gadā summas noteikti būs lielākas.

     [+] [-]

, 2012-01-09 19:48, pirms 12 gadiem
Kur tad mūsu orientieri pazuduši????? ne santīma

  +4 [+] [-]

, 2012-01-09 20:26, pirms 12 gadiem
MK iesaku pārskatīt pasaules čempionātus, kurās nav atsevišķas PRO-ievirzes klases. BMX-ā kotējas Pasaules čempionāts elitei un junioriem(čemp.klases), bet ir arī pasaules izcīņas starp amatieriem(izaicinājuma klases), starp kurām ir arī jauniešu vecuma klases un pieaugušo. Varu derēt, ka tais pašās motor-ūdens-sportos ir tikai pāris klases, kuras patiešām kotējas. Līdzīgi kā motokrosā ir MX1 un viss pārējais. Lūk MX1 ir tas, kas kotējas.
Tam visam ir jāiet cauri. To nevar ierakstīt vienos īsos MK noteikumos. Katrā sportaveidā ir sava specifika. Iepriekš minēju jau piemēru tam, kāpēc BMX kotējas augstāk par skeletonu: pasaulē ar BMX licencēm ir vairāki miljoni sportistu(jaunatni un amatierus ieskaitot), apmēram 80 valstīs... bet pasaules čempionāta elites grupas sacensībām piesakās ap 200 labāko braucēju no aptuveni 40 valstīm.
Te kāds apšaubīja BMX vērtību? - Tas , noteikti, attiecas uz tiem, kas to jauc ar triku braukšanu skeitparkos un uz ielām. BMX ir disciplīna, kuru apbrīno, gan visu riteņbraukšanas veidu pārstāvji, gan arī motorizēto sacīkšu veidu braucēji, jo tie, kas nākuši no BMX skolas, parasti ļoti ātri dod iekšās iepriekš minētiem. Tādi vārdi kā Lencs Armstrongs, Kriss Hojs, Dzēremijs Makgrats, Ivo Šteinbergs. Vēl mazs fakts - starp NBC Pekinas translācijām visaugstākais reitings bija tieši BMX. Tā ka, jādzīvo mežā lai apšaubītu šo 40 gadus ilgo sporta veidu, kura iekļaušana olimpiskajā apritē dēļ starp.fed. nemākulīgās politikas tika aizkavēta par 15 gadiem.

  +2 [+] [-]

, 2012-01-09 22:38, pirms 12 gadiem
oo jā protams ka zinu kas ir 4S - tas ir jaunais iPhone!

     [+] [-]

, 2012-01-10 08:50, pirms 12 gadiem
Vai kāds no Jums komentētāji var nosaukt kaut vienu makšķernieku, kas ir izcēlies ar sasniegumiem? Kaut vai to dāmu? (Bez iepriekšējas skatīšanās googlee) Es nevaru, pat pirmā dzirdēšana! Pa retam dzirdu par zemledus makšķerēšanu, bet tas arī viss!! Laiks zemledus makšķerēšanai kļūt par olimpisko sporta veidu, lai jau mums beidzot medāļi spīd!!

  +2 [+] [-]

, 2012-01-10 12:25, pirms 12 gadiem
Nenosmieties lasot šādas aplamības bet muļķu zemē jau vis ir iepējams un saukt makšķerēšanu par sporta veidu var tikai pilnīgs āmurs.

  -1 [+] [-]

, 2012-01-11 00:00, pirms 12 gadiem
kamēr latvijā būs 100 sporta veidi, tikmēr neviens nevienu neaizstāvēs, neviens par nevienu necelsies un visi varees mieriigi visus cakareet un daliit kaa grib...
dazi paburkskjees, kaads rakstinjs viens taps un tas arii VISSS

  +1 [+] [-]

, 2012-01-11 09:49, pirms 12 gadiem
Tur jau ir skaidrs kurš ir nolobējis maksķerniekus,ir tāds Vinotībā DZINTARS ZAĶIS,kas ik pa laikam arī pa tiem n-tiem makšķenieku TV raidījumiem gozējas,un runā gudri,kā vajag un ko vajag.
vislabāk jau patīk,ka paši makšķernieki sakās,ka tas ir sports,bet vai TV kameras preikšā stāstot,kā jāmakšķerē ir zobos cigarete,tad teišām rodas jautājums,vai tas ir sports.Nevaru iedomāties piem.basketbolistu,kas sniedzot interviju,smēķētu.
1 2 40 komentāri