Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

St.Jura hokeja klosteris

St.Jura hokeja klosteris
Hosa Rīgā? Jā, jo viņš ir jauks puisis un viņam karjerā pēdējos gados nav īsti gājis. Pārliecinoši argumenti, kas izskan kluba padomē.

Foto: Romāns Kokšarovs, F64, SA+

Iespējams, ka nevienam Rīgas „Dinamo” sistēmā nav dūšas aizrādīt savam kluba padomes priekšsēdētājam Jurim Savickim, lai dažos brīžos tomēr kontrolē savu runas plūsmu, tomēr, tā reizē ir arī laba ziņa – mēs tagad zinām, kurš ir bijis Marsela Hosas pirkšanas iniciators.

"Padomē izdiskutējām un secinājām, ka plusu Hosas paņemšanai ir vairāk nekā mīnusu. Pirmkārt, viņš ir ļoti jauks puisis. Otrkārt, viņš nekādā ziņā nesabojās komandas garu. Trešais – mums ir tāda pieeja, ka jāļauj cilvēkam sevi pierādīt arī tad, kad viņam īsti neiet. Tādi esam," sacīja Savickis svētdienas rīta agrumā, komercsižetā Latvijas TV. Tātad – tie ir plusi, kāpēc komandā parādījās jauns hokejists. Kas varētu būt mīnusi? Ievērojot to pašu retoriku un stilu, piemēram – Hosas mūzikālā gaume ir visai savdabīga (nu, kas ir DJ Tiesto) un, kas ne mazāk būtiski – staigā pa naktsklubiem. Nav labi, nav labi... Saliekot plusus un mīnusus kopā – jā, plusu ir vairāk. Sevišķi jautrs ir arguments par iespēju sevi Rīgā pierādīt tiem cilvēkiem, kam īsti neiet. No kurienes Rīgas Dinamo ir sevī atradis spēkus un naudu tik sociāli nozīmīgai misijai? Tad jau arī sezonas mērķi vajadzētu padarīt ar liriskām atkāpēm – piemēram, mūsu komandai ir svarīgi, lai ziemas būtu siltas, bet pavasaris saulains...

Hosa nav slikts hokejists un Rīgas „Dinamo” patiešām ir vajadzīgs spēlētājs, kas gūst vairāk par vieniem vārtiem pusgadā. Aizvadītājās divās spēlēs Marsels vēl ir bijis kluss, bet – gan iešūposies. Viņš nav Šindels – mēs viņu zinām, tāpat kā zināmi ir viņa trumpji. Tajā pašā laikā mēs labi zinām arī trenera Rautakalio jauno spēles koncepciju, kas ir visai attāla no tās vides, kurā slovāku uzbrucējs savulaik Rīgā savas iemaņas izpauda. Tātad – ņemot Hosu, bija jārēķinās, ka no viņa gaida arī citus darbus uz laukuma, ne tikai viena punkta dancināšanu. Saliekot kopā šo informāciju, radās vairāki jautājumi par Hosas iegādi. No hokeja kluba pozīcijām raugoties, pamatojumam vajadzēja būt ar hokeja garšu, bet, ko dzirdam – mums viņš ir labi zināms, jo ir jauks puisis... Vai Savickim ir jauko puišu katalogs? Vai kāds viņam ir pastāstījis, ka pasaulē ir diezgan daudz hokejistu, kam „īsti neiet” un, kas ir ne mazāk slikti puiši kā Marsels? Ja tie ir profesionāla hokeja kluba selekcijas argumenti, kas turklāt vēl tiek pausti publiski, tad, atvainojiet, šī nav līga, kurā jums ir jāspēlē. Sarkanais Krusts, žēlsirdīgās māsas, labdarības zupas virtuves – uz to pusi skatāmies. Vienu reizi par visām tomēr noalgojiet kādu publisko attiecību speciālistu, kas pateiks – kurā brīdī, kurš šajā organizācijā par ko runā. Citādi – nodomi neizskatās nopietni. Nesaku, ka Marsela Hosas ņemšana ir stulbs lēmums – tas prasīja citus publiskos argumentus. Ja tie netika pausti pie darījuma atklāšanas, tad tiem vajadzēja sekot ar paša hokejista darbiem. Tie pagaidām nav, bet – gan jau būs, tikai pacietību, pierīvēšanos... Nekā pārdabiska, katram savs laiciņš vajadzīgs. Bet – Svētais Juris (St.Juris) no hokeja klostera atcerējās, ka arī viņam šajā laicīgajā dzīvē ir misija. Kur mans lielais mikrofons?! Nepatīk paša ņemtā un sarunātā Pekas hokejs (sezonas sākuma citāts), bet patīk jauki puiši. Kas būs nākamais?
P.S. Jauki puiši patiešām nevar sabojāt kolektīva mikroklimatu - šajā ziņā Jurim Savickim ir taisnība...

  -2 [+] [-]

, 2012-01-09 10:52, pirms 12 gadiem
Hosam vajag tadu kas vinam var iedod piespeli uz vina vietu. Saskam tak sezona jau beigusies tak.

 +10 [+] [-]

, 2012-01-09 10:53, pirms 12 gadiem
Armand, Armand... Latviešu valodā būtu sv. jāliek, ja vien tas nav kāds stabu juris domāts

  +7 [+] [-]

, 2012-01-09 11:03, pirms 12 gadiem
Absurds, sakiet, ko gribiet!

Arvien vairāk pierādās fakts, ka Dinamo vadība nav orientēta uz uzvarām līgā, bet gan ir kas lidzīgs fiktīvai naudas atmazgāšanas iestādei.

  +4 [+] [-]

, 2012-01-09 11:04, pirms 12 gadiem
Man arī likās smieklīga tā frāze par jauko puisi..
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +15 [+] [-]

, 2012-01-09 11:17, pirms 12 gadiem
Nu vismaz ar Holtu arī viss skaidrs, viņš ir vēl jaukāks puisi, mūža līgums kabatā!

 +23 [+] [-]

, 2012-01-09 11:24, pirms 12 gadiem
Es arī esmu jauks puisis, Juri, ņemsi mani komandā ? Centīšos no sirds, tik slidot jāiemācas..!

  +7 [+] [-]

, 2012-01-09 11:31, pirms 12 gadiem
Es atceros vēl no saviem tālajiem vidusskolas laikiem, kad mans klases audzinātājs mums džekiem teica: "Mēs visi esam baigi foršie džeki, bet nu kapusņiks par fonda naudu gan ir rītdien jāatnes "" !

  +5 [+] [-]

, 2012-01-09 12:11, pirms 12 gadiem
ottolarijs rakstīja: es ļoti ceru, ka Hosa neliks ģērbtuvēs to tizleni tiesto
Tad varētu būt konflikts ar Holtu

     [+] [-]

, 2012-01-09 12:11, pirms 12 gadiem
Klausoties Savicki es arī atkal pasmaidīju, bet šis Pučes asums neliekas vietā. Savickis runāja no rīta sabiedriskajā televīzijā - auditorija nav hokeja eksperti. Būtu dīvaini, ja tur sāku bārstīt argumentus par specifiskiem hokeja terminiem vai statistikas cipariem ..

Cita lieta, ja tas izskanētu Savicka intervijā Pučem SA, tādas intervijas diemžēl nav ..

  +4 [+] [-]

, 2012-01-09 12:13, pirms 12 gadiem
lai nesaņemtu stulbas atbildes, jāzin kam jautāt. Nevar jautāt kluba īpašniekam par jebkura spēlētāja kvalitātēm. Pajautājiet Warriors īpašniekam par to, kādēļ tika nopirkts viens vai otrs spēlētājs - atbilde būs līdzīga... Par šādiem jautājumiem jārunā ar GM. Cita lieta, ka st.Juris pats lien "uz ambrazūras", t.i., grib parādīt, cik liels un nozīmīgs viņš ir... Tautai gan uz to uzspļaut, Juri. Pieticība grezno, jābūt vienkāršākam..
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +6 [+] [-]

, 2012-01-09 12:37, pirms 12 gadiem
A.Puče nepalaidīs iespēju garām iekost Savickim utt. Tajā paša laikā, kad pekka vairs ( tās ir manas domas) nevar savākt komandu un iedvest savu spēles skatījumu. Tur pārmetumu nav.
Pekkas virzienā kritikas nav, neskatoties uz to, ka komanda mocās ar vārtu gūšanu.
Divi vārti ir augstākais, kas sanāk. Tā ir tiešākā Pekkas atbildība.
Pašlaik viena maiņa spēlē vienā stilā otra otrā. trenerim tas būtu jāsakārto.

     [+] [-]

, 2012-01-09 12:59, pirms 12 gadiem
A. Puče veltīgi tērē "tinti uz pergamenta". RD vadība ir izteikti autoritāra (vismaz redzot, kas ir Savicka kungs un kā jams darbojas) un autoritārā iestādē neviens PR specialists neatļausies atvērt muti uz vadību. Es to nedomāju negatīvi, cepuri nost par to, ka Savickis un Co mums ir devuši skaistu hokeju nu jau 4.sezonu..... vismaz kaut kur tā mana naudiņa par Krievijas gāzi nāk atpakaļ.

Mums visiem vēl ilgi jaaug līdz Rietumu sapratnei par cilveku lomām kompanijās un LV kompāniju vadītajiem pašiem ir ilgi jāaug līdz tam, lai ieklausītos specialistu viedokļos. Tā nu tas vienkārši ir. Mes dzīvojam ex PSRS informatīvajā zonā (un joprojam esam tas ietekmes sfērā) un tas arī izskaidro, kāpēc tiek mazāk domāts par PR un tā jēgu.

     [+] [-]

, 2012-01-09 13:15, pirms 12 gadiem
airgix24 rakstīja: Divi vārti ir augstākais, kas sanāk. Tā ir tiešākā Pekkas atbildība.
kurā vietā ir Pekkas atbildība, kad spēlētāji netrāpa pat tukšos vārtos ? Vai Holta (citādi visu cieņu viņam) 2 ielaistā ripa pret SKA arī ir Pekkas atbildība ?

  +2 [+] [-]

, 2012-01-09 13:30, pirms 12 gadiem
Aizmugure rakstīja: kurā vietā ir Pekkas atbildība, kad spēlētāji netrāpa pat tukšos vārtos ? Vai Holta (citādi visu cieņu viņam) 2 ielaistā ripa pret SKA arī ir Pekkas atbildība ?
Protams, ka ir. Mums ir daudz momentu, kad netrāpam tukšos vārtos?
Pāersvarā metieni ar kuriem vārtsargam ir jātiek galā.
Pekka ir komandas treneris un spēles veidotājs, viņa atbildība ir atrast spļētājos viņu stiprās puses utt. Viņš vada komandu un viņam ir jāatrod iemesls, kapēc ir problēmas ar vārtu gūšanu.
Veiglāk ir pateikt, ka vajag 12 jaunus uzbrucējus.

  +2 [+] [-]

, 2012-01-09 13:48, pirms 12 gadiem
Armand, pēc mājas spēļu sērijas gaidām puslīdz izvērstu Hosas spēles analīzi SA+

  -1 [+] [-]

, 2012-01-09 13:56, pirms 12 gadiem
sexypinokio rakstīja: Absurds, sakiet, ko gribiet!

Arvien vairāk pierādās fakts, ka Dinamo vadība nav orientēta uz uzvarām līgā, bet gan ir kas lidzīgs fiktīvai naudas atmazgāšanas iestādei.
Fiktīva naudas atmazgāšanas iestāde?! Nav par daudz svešvārdu vienam komentāram?

  +2 [+] [-]

, 2012-01-09 14:39, pirms 12 gadiem
Tikai Peka šodien arī vairs nav tas Peka, kurš sezonas sākumā nāca ar savu spēles koncepciju...

  -1 [+] [-]

, 2012-01-09 15:34, pirms 12 gadiem
Un kada butu Tava muzikala gaume...::??
ottolarijs rakstīja: es ļoti ceru, ka Hosa neliks ģērbtuvēs to tizleni tiesto

     [+] [-]

, 2012-01-09 16:17, pirms 12 gadiem
FrizieriiC rakstīja: Un kada butu Tava muzikala gaume...::??
Laikam jau ,,Apvedceļš"kā īstai lauku sejai
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2012-01-09 17:06, pirms 12 gadiem
Savicka argumenti ir kā komēdijas šovā ! Laikam nebija centīgs čekas lekcijās, sapņoja par hokeju !
Juri, uzmet cukurgaiļiem ģērbtuvēs īstu mūziku un ripas lidos vārtos un pretinieku gabalos saraus:
Skyforger - Son of the Mare (new song 2010)
...

  -1 [+] [-]

, 2012-01-09 18:54, pirms 12 gadiem
airgix24 rakstīja: Protams, ka ir. Mums ir daudz momentu, kad netrāpam tukšos vārtos?
Pāersvarā metieni ar kuriem vārtsargam ir jātiek galā.
Pekka ir komandas treneris un spēles veidotājs, viņa atbildība ir atrast spļētājos viņu stiprās puses utt. Viņš vada komandu un viņam ir jāatrod iemesls, kapēc ir problēmas ar vārtu gūšanu.
Veiglāk ir pateikt, ka vajag 12 jaunus uzbrucējus.
nu nu, ka tikai tu nepārvērtē trenerus. sports nav playstation, kur treneris paņem pulti un regulē spēlētājus pēc sirds patikas. katram spēloētajam ir sava galva uz pleciem un katram sava meistarība, kuru 6 mēnēšos nekādi nevar uzkačāt tik daudz, lai no Štāla sanāktu Stāls. treneris var tikai dot norādījumus kā spelēt viņš novēro no malas un treniņos liek strādāt. treneris ir tikai kluba algota persona, kuras mērķis ir komandas novērtēšana un apmācīšana, motivēšana. treneris nav atbildīgs par to ka kada meistarības līmenis dažos memontos neļauj raidīt ripu pustukšos vārtos no metra attaluma.

  +1 [+] [-]

, 2012-01-10 11:47, pirms 12 gadiem
Lielais Juris vienkārši pasen presē izrunājies nebija... Nu lūk! Tagad kārtējā Jurkas "pērle" ir pamesta tautai apčubināšanai....

     [+] [-]

, 2012-01-10 18:09, pirms 12 gadiem
Protams, piekrītu, ka Savickis, līzdams par kluba runasvīru, kā jau hokejā (un PR) nekompetents naudasmaiss ik pa brīdim publiski izgāžas kā veca sēta, it īpaši, ja vērtējam pēc sabiedrisko attiecību standartiem un principiem, kas un kā būtu jākomunicē ar sabiedrību. Un kluba imidžam (it sevišķi hokeja profesionāļu un ekspertu acīs) tas par labu nu nekādi nenāk.

Tomēr, ja runājam tieši par Hossu, ar šo it kā no profesionālā un sportiskā viedokļa nepamatoto pirkumu ir izdarīts viens pat ļoti veiksmīgs gājiens: un tas ir tieši PR. Šajā sezonā nebija neviena saistoša un intriģējoša Dinamo ziņa (kā, piemēram, kādreiz: Karsums no NHL tiešām uz Dinamo??? Ozoliņš atkal spēlēs hokeju un... Dinamo!!!???) Ar Hossas atgriešanās faktu šosezon ir ļoti labi pastrādāts tieši uz publicitāti, kura nu jau pēdējā laikā bija pavisam švaka ar visiem Šindeliem un Nīmineniem atlaistajiem: šo iemesli dēļ jau nu nevienu biļetes pirkt nemotivēsi. Un ko tad Savickim bija teikt "Mēs Hossu paņēmām tāpēc, lai Jūs, atceroties kādreiz skaistos un daudzos viņa golus, atkal sāktu nākt uz Arēnu" ?!