Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Štelmahers iet soli pa solim

Štelmahers iet soli pa solim
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f-64

Roberts Štelmahers paaugstināts par "Perlas" kluba galveno treneri. Lietotājs stumbrerro raksta:
Šim čalim būs lielāki panākumi kā trenerim nekā mūsu "zelta rokai". Nu nevar treneris pirmajā gadā ņemt un trenēt eirolīgas blici, kā tas bija Bagija gadījumā. Ir jāsāk no pamatiem un jākāpj uz augšu, nevis jālec augstāk par savu pakaļu.

Ingmārs Jurisons

Šobrīd pāragri izdarīt nopietnus secinājumus (varbūt tikai minējumus), kuram no diviem - Ainaram Bagatskim vai Robertam Štelmaheram - verētu veidoties veiksmīgāka trenera karjera. Galu galā - abi ir tikai šīs karjeras pašā sākumposmā. Taču pilnīgi noteikti piekrītu par to, ka Štelmahera izraudzītais pakāpeniskais ceļš šķiet loģiskāks.

Pazīstamu basketbolistu vēlme kļūt par treneriem Latvijā ir modes lieta, un izskatās, ka daudziem ir psiholoģiski grūti pārvarēt sevī šo slieksni - atkal sākt no sākuma. Ja esi bijis augstākajā līmenī kā spēlētājs, tādā pašā gribas automātiski turpināt kā trenerim - grūti nolaisties atkal pie pamatiem, sākt ar bērniem vai jauniešiem. No vienas puses, cilvēciski saprotami, no otras - diezin vai tālredzīgi un profesionāli.

Štelmahers ir viens no retajiem (vēl Agris Galvanovskis, kas sāka nelielajā Gulbenes klubā kā spēlējošais treneris, ilgus gadus vadīja arī sporta skolas vecāko grupu), kurš apzināti izvēlējās sākt kā trenera palīgs ar jaunatnes vecuma spēlētājiem, turklāt kluba sistēmā ("Lietuvos rytas"), par kura principiem un lojalitāti ir pārliecināts. Pagājušogad Robertu pie sevis vilināja Krievijas klubu treneri, šogad "ekspedīcijā" uz Valensiju uzaicināja bijušais treneris Viļņas klubā Nevens Spahija, taču Štelmahers ir nolēma sākt sev pazīstamajā Lietuvā un iet uz priekšu soli pa solim. Viņš lauž sevī īpašības, kas derēja kā spēlētājam, bet traucētu kā trenerim, cenšas strādāt ar jauniešiem individuāli, visu prasīto iepriekš nodemonstrēt pats.

Zinot Roberta ne tikai milzīgo pieredzi un zināšanas basketbolā, bet arī cilvēciskās īpašības, man nav šaubu, ka par treneri Štelmaheru dzirdēsim augstākajā līmenī. Un esmu diezgan drošs, ka kādreiz piepildīsies arī viens no viņa kā trenera mērķiem - vadīt Latvijas izlasi.

 +15 [+] [-]

, 2009-12-01 15:29, pirms 14 gadiem
Tavi vardi Dieva ausi! Tas tikkai priecetu daudzus cilvekus Latvijas basketbola, par veiksmigu latviesu basketbola treneri...
Slēpts komentārs: Raimonds65

     [+] [-]

, 2009-12-01 22:00, pirms 14 gadiem
jauns izlases trenera kandidāts

  -2 [+] [-]

, 2009-12-02 00:06, pirms 14 gadiem
Vai tik Robis nebija tas, kurš ar Šnepa rokām ļoti bija sataisījies aizgājušajā vasarā trenera karjeru uzreiz sākt izlasē???

  +1 [+] [-]

, 2009-12-02 15:54, pirms 14 gadiem
jbk rakstīja: Vai tik Robis nebija tas, kurš ar Šnepa rokām ļoti bija sataisījies aizgājušajā vasarā trenera karjeru uzreiz sākt izlasē???
Nu, nebija, Māri, "sataisījies" un "ar Šnepa rokām", nebija - nekorekts formulējums. Nebija tas stāsts tik vienkāršs. Un uzskatu - ja arī Robis būtu pie izlases, daudz lielāka iespējamība, ka nebūtu pieļauts daudz kas no tā, kas tika pieļauts. Bet tas tā.

P.S. Kāpēc neraksti ar savu vārdu? Cik esmu redzējis, savu viedokli šeit paud diezgan regulāri.

  -3 [+] [-]

, 2009-12-04 01:51, pirms 14 gadiem
Nu teiksu taa, ka loxs vinjs ir ja neizgaaja pie Spahijas uz augsta liimenja klubu un palika savos Rytos......cilveeks kurs atsakaas no piedaavaajumiem no Krievijas lai treneetu kau kaadus jauniesus nevar buut nopietns treneris naakotnee, zna4itnav raxtura, paarlieciibas par saviem speekiem..... taaa i noseedees savos Rytas......A Bagijam kas, CV ieraxtiits Zalgiris, tad protams nekaada Valmiera,bet ar Jenisj vinjam viss tip top pagaidaam, ja taa turpinaas, tad i CSKA vai Unixam kaadam mosh tiks......

  -1 [+] [-]

, 2009-12-28 14:35, pirms 14 gadiem
Vnk bezjēdzīgs raksts - totāls ūdens.