Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Kļava: Ceru, ka mani kāds sadzirdēs...

Kļava: Ceru, ka mani kāds sadzirdēs...
Futbola aizsargs Oskars Kļava. Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze

Ar aizsargu Oskaru Kļavu vienmēr ir bijis interesanti parunāties - viņam ir stingrs viedoklis par sev aktuāliem jautājumiem. Šoreiz runājoties pieskārāmies arī vēlēšanu tematam, un izrādījās, Oskaram visai daudz ko teikt šajā sakarā...

Kad pavaicāju, ko Oskars kā Latvijas pilsonis gribētu sagaidīt nākamajā četrgadē, viņš sacīja: "Es teiktu tā - kārtējās vēlēšanas ir klāt un kārtējā melu jūra līst pār mūsu galvām. Sākumā pateikšu, ko, pēc manām domām, nevajadzēja darīt. Iestāties Eiropas Savienībā bija kļūda. Tagad tā mums diktē ko un kā jādara, kādus likumus vajag un kādus nevajag - iznīcināja cukurfabrikas un zivsaimniecību. Iespējams, pienākusi kārta piensaimniecībai. Diemžēl, arī pats nobalsoju par iestāšanos. Otrreiz tā nedarītu. Kāpēc par nodokļu maksātāju naudu vajadzēja glābt "Parex" banku, ieguldot miljardu, ko atpakaļ mums neredzēt, bet izglītībā un veselībā trūkst līdzekļu? Bankas mūs ir padarījušas par vergiem uz ilgiem laikiem, un mūsu valdība vēl atbalsta šo sistēmu. Un Starptautiskais Valūtas fonds, no kā Latvijas valsts aizņēmās miljardus, kurus nekad nevarēsim atdot, un tagad tie amerikāņi vai baņķieri mums māca, kā dzīvot, kādus nodokļus likt un kur griezt budžetu. Pēc vēlēšanām atkal tiks celti nodokļi un griezti pabalsti, pensijas, iztirgoti valsts uzņēmumi un resursi. Piemēram, meži, jo parāds ir jāsāk atdot jau nākamgad, kas novedīs līdz tam, ka Latvija zaudēs savu neatkarību - šoreiz ar finanšu nevis militāriem līdzekļiem. Lielākā daļa īpašumu nepiederēs mums un būs daudz monopolu, kas noteiks tādas cenas, kādas gribēs. Un vēl - mūsu politiķi ir tikai marionetes, jo aiz viņu mugurām stāv finansiāli spējīgi cilvēki. Es ieteiktu nebalsot par vadošajām partijām, jo viņi pēc vēlēšanām turpinās iznīcināt un izlaupīt valsti. Runa ir gan par latviešu partijām, gan Saskaņas centru - visi viņi ir vienādi. Uz vēlēšanām ir jāiet, kaut vai lai ievilktu mīnusiņus vai iemest tukšas vēstules. Ceru, ka mani kāds sadzirdēs."

"Kas politiķiem jādara, lai es - tauta - būtu apmierināta ar politiķu darbu? Atteikties no monopola stāvokļa dažās nozarēs. Piemēram, mēs sevi paši varam nodrošināt ar kurināmo, un, protams, tas būtu daudz lētāk. Strādāt pēc principa - bagātie maksā vairāk, jo pašlaik sanāk gandrīz vai otrādi. Palīdzēt tiem, kam ir kredīti, nevis atbalstīt bankas. Jānosaka galvenās prioritātes - izglītība, veselība, uzņēmējdarbība un zinātne. Man ir vēl daudz ko teikt, bet šoreiz pietiks."

  +9 [+] [-]

, 2010-10-01 17:17, pirms 14 gadiem
Jā, jā, ja vien viss varētu tik vienkārši, kā Oskars gribētu...

  +1 [+] [-]

, 2010-10-01 17:44, pirms 14 gadiem
Problēma nav tajā, ka iestājāmies ES, problēma ir tajā, ka mūsu politiķi ir bez mugurkaulu ESā, taču pie mums mazajā Latvijā viņi ir sasodīti milži.

  +2 [+] [-]

, 2010-10-01 17:47, pirms 14 gadiem
Oskars īsti neuztver, kur ir īstā problēma. Bet, ja, kāds vēlēšanās meklē alternatīvu par ko balsot, tad tā pilnīgi noteikti Pēdējā Partija. Pats balsošu par Visu Latvijai / TB / LNNK, svītrojot ārā TB/LNNK cilvēkus. Otrs apsverams variants ir Vienotība, bet nepatīk man tas kokteilis - kreisie (PS), labie (JL SCP) turklāt daļa apvienības ir gatava biedroties ar SC, citi - nē. Vairāk variantu nav. Diemžēl. Jo ne VL, ne Vienotība ne tuvu nav ideāla.

  +8 [+] [-]

, 2010-10-01 17:51, pirms 14 gadiem
Jānis_Bērziņš rakstīja: Oskars īsti neuztver, kur ir īstā problēma. Bet, ja, kāds vēlēšanās meklē alternatīvu par ko balsot, tad tā pilnīgi noteikti Pēdējā Partija. Pats balsošu par Visu Latvijai / TB / LNNK, svītrojot ārā TB/LNNK cilvēkus. Otrs apsverams variants ir Vienotība, bet nepatīk man tas kokteilis - kreisie (PS), labie (JL SCP) turklāt daļa apvienības ir gatava biedroties ar SC, citi - nē. Vairāk variantu nav. Diemžēl. Jo ne VL, ne Vienotība ne tuvu nav ideāla.
Nedaudz jauc - SCP ir kreisie, PS ir labējie. Visu cieņu Kļavam kā futbolistam, bet par lietām, no kurām viņš neko nesaprot, varbūt labāk publiski nespriest.

     [+] [-]

, 2010-10-01 17:53, pirms 14 gadiem
''bagātie maksā vairāk'' NU piedodiet, bet pēc Latvijas vidējā līmeņa Oskars pats skaitās bagātais!

  +3 [+] [-]

, 2010-10-01 17:57, pirms 14 gadiem
Nu tas te sabreģījis...

     [+] [-]

, 2010-10-01 18:37, pirms 14 gadiem
mhartinsh rakstīja: ''bagātie maksā vairāk'' NU piedodiet, bet pēc Latvijas vidējā līmeņa Oskars pats skaitās bagātais!
bet īstenībā bagātie jau maksā nodokļos vairāk..
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +5 [+] [-]

, 2010-10-01 19:41, pirms 14 gadiem
oho, kas tad nu, tas jau nedaudz izskatās pēc vēl vienas Krāna - Buldozera slēptās reklāmas (retorika par zviedru banku diktātu un iešanu SFV pavadā ir viņa firmas zīme). Esporta redakcija - nožēlojami! Esmu vīlies, vismaz šeit varējā nepiesmirdināt, pietiek jau ar Ozoliņa nonivilēšanu līdz lētam reklāmas stabam...

  +4 [+] [-]

, 2010-10-01 19:41, pirms 14 gadiem
Visu cieņu, bet izklausās pēc pensionāra sāpju kliedziena, nevis analītiska iztirzājuma...
Varbūt Oskars varētu tiekties pēc pilnveidošanās futbola arumos, bet Sportacentrs dažreiz varētu 7x nomērīt pirms nopublicēt bezsatura slejas

     [+] [-]

, 2010-10-01 19:46, pirms 14 gadiem
samērā paglups. labāk lai spēlēfutbolu.

  +4 [+] [-]

, 2010-10-01 20:31, pirms 14 gadiem
Oskar, jo vairaak Latvija aiznjesies, jo vairaak buus taadu valstu, kam buus neizdeviigi ka taada Latvija vairs nav, jo vinjiem jau savu naudinju kaadreiz gribeesies atpakalj... Un pie tam muusu 7 miljardu paraads ir siikums ar griekju 150 miljardiem, nemaz nerunaajot par muuzhiigiem paraadniekiem argentiinieshiem!

  +2 [+] [-]

, 2010-10-01 20:42, pirms 14 gadiem
Oskar, Tev futbols padodas labāk kā politika.
Pareksu vajadzēja glābt (bet ne tādā veidā, lai K&K no tās vēl varētu kaut ko pelnīt). Ja nebūtu glābuši, visas pārējās bankas ietu pa burbuli un celtu kredtītprocentus daudz augstāk.
Un vispār, kādēl ņēmāt kredītus ārzemju bankās?
Ap 3 miljardiem nebūtu problēmas tagad atdot uzreiz - tas ir bankās un pēc SVF norādījuma jātur līdz beigām, lai pēc vajadzbas pa starpu varētu stabilizēt vēl kādus "grimstošos".

     [+] [-]

, 2010-10-01 23:09, pirms 14 gadiem
Royal rakstīja: bet īstenībā bagātie jau maksā nodokļos vairāk..
zini, kad ir tā, ka bagātie nodokļos maksā vairāk? kad ir , teiksim, tādas IIN likmes kā vācijā- mazajām algām IIN ir 0! un lielajām ap 40%.

  +5 [+] [-]

, 2010-10-01 23:21, pirms 14 gadiem
Osīt, es pieļauju, ka tu nojaut, kas šito raksta, ja tu šito lasi tad lūdzu ielāgo pāris lietas.

1. Man n-tajās paudzēs senči ir zvejnieki un par zivīm es šo to zinu. Kuģus lielākoties griež kopā, jo zivju skaits Baltijas jūrā samazinās. Un tam par iemeslu ir tas, ka ilgstoši nav bijušas lielas vētras, kas sadzītu Ziemeļu jūras zivju resursus Baltijas jūrā. Protams arī piesārņojums dara savu. Nebūtu ES tos kuģus tāpat griestu kopā tikai zvejnieki nesaņemtu par to kompensācijas. Netici aizraksti Latvijas zivjrūpniekiem tie tev pateiks teiši to pašu.

2.Arī par ES tu šauj smagi garām. Tieši par ES piķi ir sakārtotas notekūdeņu attīrīšanas sistēmas, lai visa mūsu kanalizācija negāstos Baltijas jūrā. Un vienīgie, kas joprojām Baltijas jūru piesārņo ir krievi Kaļingradā un Pēterburgā.

3. Par pienu ir līdzīgi, un tur ES vaina nu nav nekāda. Tas ka LV zemnieki sagrābās kredītus cerot, ka tās anormālās piena cenas būs mūžigi... nu aplauzās un aplauzās netikai viņi, bet arī daudzi citi visā pasaulē.

4. Par Pareksu... mīļais cilvēk likumu par to ka valstij ir jāgarantē visi noguldījumi LV bankās līdz 50000 pieņēma vēl tālājā 96. vai 97. gadā.
Cits jautājums ir kā to vajadzēja darīt. Un šeit jau nu tā laika valdība tiešām izglāba Karginu nevis domāja, par labāko veidu kā pārņemt banku.

5. par SVF runājot... nu un tagad godīgi par ko pats nobalsoji 9. saeimā? 2/3 latviešu nobalsoja par gāzi grīdā, kas beidzās ar faktisku bankrotu pirms nepilniem 2 gadiem...
SVF mums naudu aizdod ar likmi 3,5% neviens cits mums par tādu likmi naudu neaizdotu.
Ja mums būtu bijusi prātīgāka valdība un treknajos gados būtu bijis bezdeficīta budžets, tad mums tagad krīze skartu daudz mazāk.

  +2 [+] [-]

, 2010-10-02 13:01, pirms 14 gadiem
KRISDOLIS rakstīja: Problēma nav tajā, ka iestājāmies ES, problēma ir tajā, ka mūsu politiķi ir bez mugurkaulu ESā, taču pie mums mazajā Latvijā viņi ir sasodīti milži.
Es dalību ES vērtēju ar mīnus zīmi. Tūlīt bļausiet par finansējumiem un atbalstiem- nekā! Izrādās starpība starp to ko mums investē ES un ko LV iemaksā ES budžetā (jā tiem kas nezināja notiek tāda darbība) ir TIKAI pus miljards! Jā- tikai, ja paskatāmies uz iznīcināto uzņēmējdarbību un brīvo tirgu ko iekarujušas ārzemju firmas, mūsu dotajām darba rokām ziemeļu/britu valstīs nemaz nerunajot par trenzīt ceļu un zemju izpādošanu, vispar ir pedeja di*sa ;(

  -2 [+] [-]

, 2010-10-02 19:46, pirms 14 gadiem
Vispār jau es domāju, ka šis ir sporta vortāls.