Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2510, Did:0, useCase: 3

papildināts Zviedrijas un Krievijas hokejistes nodrošina pirmās divas vietas B grupā

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Zviedrijas un Krievijas hokejistes nodrošina pirmās divas vietas B grupā
Sesīlija Ostberga (#11) svin savu vārtu guvumu
Foto: AP/Scanpix

Ar B grupas spēlēm šodien turpinās Soču olimpisko spēļu sieviešu hokeja turnīrs. Pirmajā šīs dienas mačā Zviedrija tikās ar Vācijas komandu, svinot pārliecinošu uzvaru ar rezultātu 4:0, bet otrajā Krievija sarežģītā cīņā ar 2:1 apspēlēja Japānu.

Zviedrijas hokejistes olimpisko turnīru sāka ar smagu uzvaru pār Japānas valstsvienību, kuru uzveica vien ar rezultātu 1:0. Tikmēr Vācijas hokejistes prata izvirzīties vadībā pret Krieviju, bet salūza trešajā periodā, zaudējot ar 1:4. Jaunais turnīra formāts paredz, ka divas labākās B grupas komandas varēs cīnīties par vietu pusfinālā ar divām vājākajām A grupas komandām. Līdz ar to Zviedrija ar uzvaru varēja teju vai garantēt vietu cīņā par pusfinālu, bet Vācija zaudējuma gadījumā varēja palikt bez šīs iespējas.

Abu komandu dueli lieliski iesāka Zviedrijas izlase, jau pirmajā minūtē vārtus gūstot Emmai Nordinai. Pirmajā periodā turpināja dominēt zviedrietes, ļaujot pretiniecēm izdarīt tikai četrus metienus pa saviem vārtiem. Zviedrijas hokejistes daudz kontrolēja ripu arī otrajā periodā, bet ar vārtu gūšanas momentu realizāciju nesekmējās. Tā rezultātā rezultāts 1:0 palika arī pēc 40 spēlētām minūtēm.

Trešā perioda ievadā lieliska iespēja panākt izlīdzinājumu bija vācietei Monikai Bitnerei, kura pārtvēra ripu un izgāja viens pret vienu ar pretinieču vārtsardzi. Šoreiz pārāka bija zviedriete, saglabājot savai komandai vadību. Sekoja skaitliskais vairākums, Vācijas izlasei atkal paliekot tukšā. Neilgi pēc tam Vācijas izlase izvērsa ļoti labu uzbrukumu, bet iekrita uz zilās līnijas, kas zviedrietēm ļāva veikt ātro pretuzbrukumu un gūt vārtus, precīzi metot Sesīlijai Ostbergai. Mača liktenis tika izšķirts trešā perioda vidū, kad zviedrietes guva arī trešos un ceturtos vārtus, beigās svinot uzvaru ar rezultātu 4:0.

Šīs dienas otrajā spēlē Krievijas hokejistes devās pretī savai otrajai uzvarai olimpiskajā turnīrā, kas arī garantētu cīņas turpināšanu par medaļām. Mača pirmajā periodā pret Japānas izlasi abas komandas centās daudz mest pa vārtiem, bet vienīgos vārtus guva Tatjana Burina, izvirzot mājinieces vadībā. Laukumā neliels pārsvars bija Krievijas hokejistēm, bet japānietes sīksti cīnījās par katru laukuma centimetru. Otrajā periodā Krievijas izlasei bija pāris labas vārtu gūšanas iespējas, bet rezultāts palika nemainīgs.

Trešā perioda sākums aizritēja Japānas komandas zīmē. Vispirms pirmajā minūtē Annu Prugovu ar asu metienu no zilās līnijas pārsteidza Ajaka Toko, izlīdzinot rezultātu. Uzreiz pēc tam sekoja Japānas vairākums, kas gan šoreiz palika nerealizēts. Tuvojoties perioda vidum, Japāna tika pie vēl viena vairākuma, bet reālāka iespēja bija Krievijas izlasei, kad izgājienu viens pret vienu nerealizēja Jekaterina Paškeviča. Neilgi pēc tam sekoja trešais Japānas izlases vairākums pēc kārtas. Divreiz ripa trāpīja pa Krievijas vārtu stabu. Uzreiz pēc tam ripu pārķēra Aleksandra Vafina, šoreiz izgājienā nokārtojot mājiniecēm vārtu guvumu mazākumā, kas izšķīra mača likteni. Krievijas maču noslēdza ar minimālu uzvaru (2:1), kas nozīmē, ka par medaļām cīņu turpinās Zviedrijas un Krievijas komandas, kurām ir pa divām uzvarām.

Hokejs, dāmas, B apakšgrupa

Vācija - Zviedrija 0:4 (0:1,0:0,0:3)
Vārti: 01:00 Nordina (Elisona, Grama) 0:1, 47:42 Ostberga (Borgkvista) 0:2, 50:31 Olofsone (Lovenhelma, Ostberga) 0:3, 51:35 Vinberga (Borgkvista) 0:4.
Soda minūtes: 4:10
Metieni: 21:29
Vārtsardzes: Dženifera Harsa - Kima Martina Hasone

Krievija - Japāna 2:1 (1:0,0:0,1:1)
Vārti: 11:39 Burina 1:0, 40:33 Toko (Kubo) 1:1, 51:36 Vafina 2:1.
Soda minūtes: 6:6
Metieni: 21:29
Vārtsardzes: Anna Prugova - Nana Fudžimoto

B grupas kopvērtējums

VValstsSUNZVAP
1.Zviedrija22005:06
2.Krievija22006:26
3.Japāna20021:30
4.Vācija20021:80
Slēpts komentārs: Go4a fans

  -2 [+] [-]

, 2014-02-11 14:28, pirms 10 gadiem
Go4a fans rakstīja: DINAMO RĪGA varētu pastiprināties ar kādu no šitām mazajām.
Ti tochna idiot? Kakie mazas? Kakoi dinamo? Uzreiz vajaga nhl uz

     [+] [-]

, 2014-02-11 14:30, pirms 10 gadiem
nastajashy latish rakstīja: Ti tochna idiot? Kakie mazas? Kakoi dinamo? Uzreiz vajaga nhl uz
Prieks, ka šeit tādi patriotiski niki tiek izmantoti!$$

  +1 [+] [-]

, 2014-02-11 14:31, pirms 10 gadiem
Go4a fans rakstīja: Prieks, ka šeit tādi patriotiski niki tiek izmantoti!$$
Ej labak uz skola
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-02-11 20:08, pirms 10 gadiem
Kur tad ass metiens japāniešu pirmajā vārtu guvumā? Tas bija riktīgs taurenis, kas vārtos ieplanēja. Žēl, ka Japānai neizdevās noturēt neizšķirtu, Krievijai vispirms pāris reizes pamatīgi paveicās, bet pēc tam beidzot iekrita gols izgājienā viens pret vienu, un arī tad ne bez veiksmes palīdzības, ripa no vārtu konstrukcijas atleca pret Fudžimoto muguru un iekrita vārtos.

     [+] [-]

, 2014-02-12 00:13, pirms 10 gadiem
Geišas normāli vīlē - 0:1 pret zviedrietēm, 1:2 pret krievenēm. Nākošajā spēle tik jāuzvelk štrūdeles un tad varēs iet uzsildīt sakē..