Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2510, Did:0, useCase: 3

H. Sedinu Zviedrijas hokeja izlasē aizstās Juhansons

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

H. Sedinu Zviedrijas hokeja izlasē aizstās Juhansons
Markuss Juhansons
Foto: AFP/Scanpix

Pirmajās olimpiskajās spēlēs piedalīsies 23 gadus vecais uzbrucējs Markuss Juhansons, kurš pārstāv Nacionālās hokeja līgas klubu Vašingtonas "Capitals". Viņš Zviedrijas valstsvienībā aizpildīs savainotā Vankūveras "Canucks" kapteiņa Henrika Sedina vietu.

23 gadus vecais Markuss Juhansons, kurš var darboties kreisās malas un centra uzbrucēja pozīcijā, spēlējis Nacionālās hokeja līgas kluba Vašingtonas "Capitals" pirmajos divos virknējumos, šosezon aizvadītajos 58 regulārā čempionāta mačos atzīmējoties ar septiņiem vārtu guvumiem un 36 punktiem. Tas komandas rezultatīvāko spēlētāju rangā dod trešo vietu - priekšā ir tikai krievu snaiperis Aleksandrs Ovečkins un zviedrs Niklass Bekstrēms.

2009. gada draftā viņš tika izvēlēts ar 24. numuru, bet līdz šim veiksmīgāko sezonu Juhansons aizvadīja 2012. gadā, 80 spēlēs tiekot pie 46 (14+32) rezultativitātes punktiem. 2009. gadā viņš U-20 valstsvienības rindās tika pie sudraba medaļas pasaules čempionātā, bet nākamajā gadā kaklā tika kārta bronzas godalga (Juhansons bija Zviedrijas izlases kapteinis).

Taču pieaugušo izlasi viņš nav pārstāvējis. Iespēja piedalīties 2014. gada olimpiskajās spēlēs radās pēc tam, kad kļuva skaidrs, ka Nacionālās hokeja līgas kluba Vankūveras "Canucks" kapteinis Henriks Sedins savainojuma dēļ uz Sočiem doties nevarēs.

Pieredzējušais spēlētājs atgriezās ierindā pēc sešu spēļu pārtraukuma, taču sāpju dēļ nevarēja piedalīties iemetienos un darboties uz pilnu jaudu.

Zviedrijas izlase, kas 2006. gadā uzvarēja gan olimpiskajās spēlēs, gan pasaules čempionātā, spēlēs C apakšgrupā, maču pret Latvijas valstsvienību aizvadot nākamajā sestdienā.

Izmantotie resursi:
Aftonbladet: Sveriges nyhetskälla och mötesplats

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2014-02-07 16:51, pirms 10 gadiem
Varēja jau paņemt kādu no vietējā čempja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-02-07 19:54, pirms 10 gadiem
Sedīna aiztājējs????? Pamatīgs zaudējums Ziedriem!

     [+] [-]

, 2014-02-08 00:19, pirms 10 gadiem
ja sportacentra zinas kavejas par 24h.