Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2510, Did:0, useCase: 3

Soči ies secen arī Slovākijas uzbrucējam Gaborikam

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Soči ies secen arī Slovākijas uzbrucējam Gaborikam
Marians Gaboriks
Foto: AFP/Scanpix

Vakar Kanādas valstsvienība paziņoja, ka 2014. gada olimpiskajās spēlēs nepiedalīsies Nacionālās hokeja līgas kluba Tampabejas "Lightning" snaiperis Stīvens Stemkoss. Laikā sadziedēt savainojumu nav paguvis arī slovāks Marians Gaboriks no Kolumbusas "Blue Jackets", kurš septiņās sezonās guvis vismaz 30 vārtus.

31 gadu vecais labās malas uzbrucējs Marians Gaboriks Slovākijas valstsvienību pārstāvējis 2006. un 2010. gada olimpiskajās spēlēs, 2001., 2004., 2005. un 2007. gada pasaules čempionātos, tāpat 1999. gadā izcīnīja bronzas godalgas U-20 vecuma grupā. Tomēr Gaborikam, kuru Nacionālās hokeja līgas 2000. gada draftā ar trešo numuru izraudzījās Minesotas "Wild", Soču olimpiskās spēles ies secen.

Kolumbusas "Blue Jackets" spēlētājs šosezon aizvadītajos 18 regulārā čempionāta mačos piecas reizes pārspēja sāncenšu vārtsargus un sakrāja 12 rezultativitātes punktus, bet nespēja laikā atveseļoties pēc tam, kad 21. decembrī lauza atslēgas kaulu.

"Marians strādāja ļoti smagi un darīja visu, lai sadziedētu savainojumu un atgrieztos laukumā ar cerībām par Slovākijas pārstāvēšanu olimpiskajās spēlēs," sacīja Kolumbusas "Blue Jackets" ģenerālmenedžeris soms Jarmo Kekalainens. "Arī mūsos mājo vilšanās, taču esam optimistiski tālākā nākotnē - viņš varētu pilnībā atveseļoties jau tuvākajā laikā."

Gaboriks bija Slovākijas labākais vārtu guvējs Vankūverā - viņš pretinieku vārtos raidīja četrus metienus, pievienojot arī vienu rezultatīvu piespēli. Savukārt slovāki palika tikai soļa attālumā no godalgām, spēlē par bronzas medaļām piekāpjoties Somijai.

Slovākija pirmo spēli aizvadīs ceturtdien, tiekoties ar 2010. gada sudraba medaļnieci Ameriku. Tāpat A apakšgrupā spēkosies arī mājiniece Krievija un debitante Slovēnija.

Slovākijas izlasi Sočos pārstāv arī Kontinentālās hokeja līgas kluba Rīgas "Dinamo" labākais vārtu guvējs Marsels Hosa.

Izmantotie resursi:
NHL.com - The National Hockey League

  +1 [+] [-]

, 2014-02-06 23:01, pirms 10 gadiem
Gaboriks traumēts, nevar būt!

     [+] [-]

, 2014-02-06 23:03, pirms 10 gadiem
Vieta mūsu Hačakam brīva