Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:110, Did:0, useCase: 3

Magvairs un Ebdons sasniedz "China Open" finālu

Lauris Bērziņš
Lauris Bērziņš

Magvairs un Ebdons sasniedz "China Open" finālu
Pīters Ebdons
Foto: Top147.com

2011./12. gada snūkera sezonas priekšpēdējā reitinga turnīra "China Open" finālā spēlēs Stīvens Magvairs un Pīters Ebdons. Magvairs pusfinālā ar 6:2 uzveica Stīvenu Lī, bet Ebdons ar 6:3 bija pārāks par mājinieku galveno cerību Dingu Junhui.

Pirmajā pusfinālā starp Lī un Magvairu pēdējais izvirzījās vadībā ar 2:0. Taču līdzīgi kā ceturtdaļfinālā pret Džadu Trampu Lī izdevās panākt izlīdzinājumu. Vienīgā atšķirība – century breiku vietā bija tikai viena ievērības cienīga sērija 67 punktu vērtībā.

Sekojošais pārtraukums Lī tomēr par labu nenāca, jo pēc tā viņš nespēja atkal pienācīgi iekļauties spēlē. Turpretim Magvairs nospēlēja pārliecinoši un ar 51, 53, 66, 71 un 91 punkta breikiem nodrošināja sev vietu finālā.

Otrajā pusfinālā par izteiktu favorītu tika uzskatīts mājinieks Dings Junhui. Un spēles pirmajā daļā viņam savu statusu izdevās apliecināt un izvirzīties vadībā ar 3:1. Taču pēc pārtraukuma cīņas gaita krietni mainījās un Ebdons spēja izlīdzināt rezultātu – 3:3.

Par mača "atslēgu" kļuva 7. freims, kurā abiem spēlētājiem bija pietiekami labas iespējas uzvarēt. Nelielā vadībā bija Ebdons, taču pēcāk viņam tikko iesākto breiku liedza attīstīt lūzā kritusi baltā bumba. Tad neliela sērija izdevās Dingam, un rezultāts kļuva neizšķirts – 44-44.

Turpinājumā Ebdonam pagalam neizdevās aizsardzības sitiens, un šī neveiksme varēja būt izšķiroša. Dings trāpīja lūzās secīgi zaļo un brūno bumbu, taču pēc ļoti spēcīga sitiena zilo bumbu vidējā lūza atteicās pieņemt. Šo izdevību Ebdons garām nepalaida, nogādājot lūzās atlikušās trīs krāsainās bumbas un uzvarēja freimā ar 62-51.

Pēc neveiksmīga pretinieka uzbrukuma 8. freimā Ebdons vienā piegājienā savāca 68 punktus, ar ko jau tika nodrošināts pietiekams pārsvars. Dings vēl mēģināja snūkerot, taču piespiest Ebdonu kļūdīties nespēja.

9. freimā Ebdons izspēlēja astoņas sarkanās bumbas kombinācijā ar melno, taču turpinājuma breikam nebija un sekoja atspēle. Bet pēc brīža viņš sagādāja Dingam nepatīkamu snūkeru, no kura pēdējais bez punktu zaudējuma nespēja izkļūt. Šo sāncenša neveiksmi Ebdons pārvērta 58 punktu sērijā un tika pie godam nopelnīta panākuma ar 6:3.

Turnīra fināls līdz 10 uzvarētiem freimiem tiks izspēlēts svētdien divās sesijās. Sesiju sākumi plkst. 09:30 un 14:30 pēc Latvijas laika.

     [+] [-]

, 2012-04-01 08:57, pirms 12 gadiem
Paarmainjas peec finaalaa vareetu pajust liidz vecam labam Peeterim ';