Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:110, Did:0, useCase: 3

Trampam turnīrs beidzas ceturtdaļfinālā

Lauris Bērziņš
Lauris Bērziņš

Trampam turnīrs beidzas ceturtdaļfinālā
Stīvens Lī
Foto: Top147.com

Snūkera turnīrā "China Open" noskaidroti pusfinālu dalībnieki. Viņu vidū nebūs pagājušā gada uzvarētāja Džada Trampa, kurš ceturtdaļfinālā ar rezultātu 3:5 piekāpās Stīvenam Lī.

Spēles gaitā Tramps ar 65 un 92 punktu breikiem izvirzījās vadībā ar 2:0, taču Lī atbildēja ar 113 un 107 punktus vērtiem century un rezultātu līdzsvaroja. Pēc pārtraukuma Lī uzvarēja vēl divos freimos pēc kārtas, panākot jau 4:2 savā labā. Tramps spēja vienu freimu atspēlēt, taču viņa cerības uz uzvaru sagrāva pretinieks, kurš ar 96 punktu sēriju pielika punktu mačam.

"Džads iesāka labi. Es zaudēju ar 0:2 un domāju, ka būšu nosēdināts malā uz visu pēcpusdienu. Bet tad iespēju divus century un turpinājumā jau jutos pārliecinošāk," pēc mača teica Lī.

Lī pretinieks pusfinālā būs Stīvens Magvairs, kurš saistošā cīņā ar 5:4 pārspēja Roniju O'Salivanu.

Ar 76 un 57 punktu sērijām Magvairs nodrošināja uzvaras mača pirmajos divos freimos, bet pēcāk O'Salivans ar 88 un 60 punktus lieliem breikiem panāca 2:2. Spēles turpinājumā Magvairs vēl divas reizes tika priekšgalā, tomēr abos gadījumos O'Salivanam izdevās panākt izlīdzinājumu, un vienā no freimiem viņam padevās arī 102 punktu century.

Dramatisks izvērtās spēles pēdējais freims. O'Salivans bija vadībā, un viņam bija laba iespēja uzvarēt. Tomēr viņš nespēja nogādāt lūzā pēdējo sarkano bumbu, un Magvairs rezultātu izlīdzināja un panāca pārspēli ar melno bumbu.

Un ar nelielu veiksmes palīdzību Magvairs par savām pūlēm arī tika atalgots ar uzvaru. Skots spēlēja melno bumbu dupletā vidējā lūzā, taču tajā, kurā viņš bija iecerējis trāpīt, gan netrāpīja. Taču pēc neprecīzā sitiena melnā bumba atrada ceļu pretējā lūzā, nodrošinot Magvairam vietu pusfinālā.

"Esmu apmierināts ar to, kā viss beidzās," teica Magvairs. "Domāju, ka dažus freimus mača sākumā nevajadzīgi zaudēju. Varēju uzvarēt nedaudz pārliecinošāk, taču spēlēt pret Roniju nekad nav viegli. Visi spēlētāji zina, ka, ja viņam dos iespēju, viņš "notīrīs" galdu. Par laimi pēdējā freimā viņš netrāpīja pēdējo sarkano un man izdevās nočiept freimu."

Bet otrā pusfinālā spēkiem mērosies Dings Junhui un Pīters Ebdons. Dings ceturtdaļfinālā uzveica Alisteru Kārteru (5:2), bet Ebdons gandrīz četras stundas ilgā duelī salauza Nīla Robertsona pretestību (5:3).

Lai arī uzvarējis, Ebdons ar savu sniegumu nebija mierā: "Atklāti sakot, biju ļoti sarūgtināts par to, kā spēlēju. Neuzskatu, ka biju pelnījis uzvarēt. Ja Nīls būtu izmantojis savas izdevības, viņš mani būtu sakāvis ar 5:0 vai 5:1."

Izmantotie resursi:
www.worldsnooker.com

     [+] [-]

, 2012-03-30 23:08, pirms 12 gadiem
"Cilvēks ar dzelzs nerviem" arī zaudē

     [+] [-]

, 2012-03-31 07:32, pirms 12 gadiem
Eleganata spēle bija Magvairs vs Ronis!
Par Lī, tas vairs nav pārsteigums. Labā formā!