Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:110, Did:0, useCase: 3

Selbijs uzvar "Paul Hunter Classic"

Lauris Bērziņš
Lauris Bērziņš

Selbijs uzvar "Paul Hunter Classic"
Marks Selbijs ar "Paul Hunter Classic" uzvarētāja trofeju.
Foto: Monique Limbos

Aizvadītās nedēļas nogalē Vācijā noslēdzies snūkera turnīrs "Paul Hunter Classic", kas notika turnīru sērijas "Players Tour Championship" ietvaros. Par uzvarētāju kļuva Marks Selbijs, finālā ar 4:0 sakaujot Marku Deivisu.

Turnīru Selbijs uzsāka no 4. kārtas un pirmajos četros mačos nezaudēja ne freima. Sausā vispirms tika atstāts Sems Hārvijs, pēc tam arī Rorijs Makleods, Kreigs Stedmens un Endrjū Higinsons.

Tikai ceturtdaļfinālā Stīvens Lī spēja vienu freimu Selbijam atņemt, taču neko vairāk. Bet vissmagākā cīņa Selbiju sagaidīja pusfinālā pret trīskārtējo pasaules čempionu Roniju O'Salivanu, kurš šajā turnīrā jau bija par sevi atgādinājis, sasniedzot maksimālo breiku. Spēles gaitā Selbijs atradās iedzinējos ar 1:3, taču atguvās un beigās uzvarēja ar 4:3, un iekļuva finālā. Par viņa pretinieku tajā kļuva Marks Deiviss, kurš otrajā pusfinālmačā ar 4:2 pieveica Nīlu Robertsonu.

Finālā intriga tomēr izpalika, jo Selbijs savam sāncensim neatstāja nekādas izredzes – 4:0. Par vienu no nozīmīgākajiem pavērsiena punktiem kļuva spēles 2. freims. Tā sākumā Selbijam gadījās dažas neveiksmes, un Deivisam izdevās panākt 70-0 savā labā. Tomēr tad pēdējais pieņēma riskantu lēmumu, cenšoties spēlēt sarežģītu plāntu, taču mēģinājums izrādījās nesekmīgs. Selbijs devās pie spēles galda un ar 73 punktus lielu klīrensu "nozaga" freimu. Nākamajos divos freimos Selbijam 99 un 60 punktu sērijas, kas nodrošināja pelnītu uzvaru turnīrā.

Selbijam šis jau ir otrais uzvarētais turnīrs šajā sezonā. Iepriekš viņš bija triumfējis arī ielūgumu turnīrā "Wuxi Classic".

"Visu nedēļu spēlēju labi un, lai arī ne vienmēr biju ārkārtīgi rezultatīvs, pretiniekiem daudz izdevību nedevu," teica Selbijs.

"Uzvarēt "Wuxi Classic" bija lieliski, tad padevās arī diezgan labs starts Austrālijā, kur tiku līdz ceturtdaļfinālam. Šis panākums parāda, ka esmu uz pareizā ceļa, tagad atliek tikai noturēties."

"Sezona būs gara, un nevēlētos arī pārāk ātri "izdegt". Iepriekšējā sezonā kopumā nospēlēju vairāk nekā 100 spēļu, un sezonas beigās tās lika par sevi manīt," nelielas bažas tomēr pauda Selbijs.

Izmantotie resursi:
worldsnooker.com

     [+] [-]

, 2011-08-29 22:39, pirms 13 gadiem
Kas tas Ronijam ir ka, pret Selbiju vinjs izlaizz jau kuro uzvaru....

     [+] [-]

, 2011-08-30 02:00, pirms 13 gadiem
fobija

     [+] [-]

, 2011-08-30 09:10, pirms 13 gadiem
blin ronijam vajadzeja vinnet

     [+] [-]

, 2011-08-31 12:02, pirms 13 gadiem
Baigā jēga no fināla, kurš ilgst 45 minūtes.