Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:110, Did:0, useCase: 3

Lī triumfē "PTC Grand Finals"

Lauris Bērziņš
Lauris Bērziņš

Lī triumfē "PTC Grand Finals"
Stīvens Lī
Foto: World Snooker

Par Īrijas pilsētā Galvejā notikušā snūkera turnīru sērijas "Players Tour Championship" finālturnīra uzvarētāju kļuvis Stīvens Lī, kurš finālā ar 4:0 atstāja sausā Nīlu Robertsonu.

Fināls iesākās ar 47 minūšu ilgu freimu, un uzvarētājs tika noskaidrots ar pēdējo krāsaino bumbu palīdzību. Freimu savā labā noslēdza Lī pēc tam, kad Robertsona neatlaidīgie mēģinājumi atspēlēties ar snūkeru palīdzību izbeidzās ar nejauši lūzā kritušu rozā bumbu. Pēc tam dvas labas izdevības austrālietim bija nākamajā partijā, taču tās netika izmantotas, un Lī ar 52 punktu sēriju ielika pamatus savam otrajam panākumam.

Par izdevību trūkumu Robertsons nevarēja sūdzēties arī 3. freimā, bet stabilāk atkal nospēlēja Lī, iesitot 47 punktu breiku un vēlāk nodrošinot arī izšķirošo pārsvaru – 3:0.

Spēles 4. freims varēja kļūt par lūzuma punktu spēlē. Iesākumā Robertsons veica riskantu uzbrukumu, kas bija neprecīzs, un Lī radušos situāciju izmantoja, uzmeistarojot 66 punktu breiku. Ar to gan uzvarai vēl nepietika, turklāt cīņā par to viņam nācās piedzīvot dažus nervus kutinošus mirkļus. Vispirms pēc iesistas sarkanās bumbas lūzā krita arī baltā, un pretiniekam radās izdevība rezultātu izlīdzināt. Un Robertsons šo iespēju garām nelaida, panākot pārspēli ar melno bumbu. Pēc dažu minūšu ilgas cīņas visbeidzot melno bumbu lūzā trāpīja Lī un pēc sešu gadu pārtraukuma izcīnīja pirmo uzvaru turnīrā, par kuru pienākas reitinga punkti.

"Aizvadīju labu pusfinālu, bet nespēju līdzīgi nospēlēt finālā," atzina Robertsons. "Visu cieņu Stīvenam, viņš spēlēja fantastiski, un šomēnes viņš ir bijis labākais spēlētājs pasaulē."

Savukārt pauda prieku par uzvaru un uzsvēra turnīru lielā skaita pozitīvo ietekmi: "Nīls ir lielisks spēlētājs, un pēdējos gados viņš mani bija vairākas reizes pārspējis. Priecājos, ka esmu atkal formā, spējīgs cīnīties. Katrs turnīrs man ir nozīmīgs, un ar nepacietīgu jau gaidu "China Open", kas sāksies nākamnedēļ."

Par uzvaru finālā Lī nopelnījis 3000 reitinga punktus un 70000 sterliņu mārciņu lielu naudas balvu.

Interesanti arī, ka līdz ar Lī uzvaru pārtrūkusi Robertsona nevainojamā bilance turnīru finālos. Robertsons iepriekš bija uzvarējis visos deviņu turnīru finālos, kuros bija spēlējis. Sasniegt uzvaru skaitu, kas rakstāms ar divciparu skaitli viņam neizdevās...

     [+] [-]

, 2012-03-19 20:56, pirms 12 gadiem
Prieks, ka Lī atgriežas kā teikt apritē pēc diezgan ilga pārtraukuma. Varēsim vērot vienu no vistehniskākajiem spēlētājiem.

     [+] [-]

, 2012-03-19 21:04, pirms 12 gadiem
KFC ballīte!!! nē, nē man jau patīk Lī kungs

     [+] [-]

, 2012-03-20 10:54, pirms 12 gadiem
malacis resnais, beidzot garlaicīgajam robinsonam pirmais zaudējums finālos.