Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:110, Did:0, useCase: 3

Kilārni uzvaru svin Robertsons

Lauris Bērziņš
Lauris Bērziņš

Kilārni uzvaru svin Robertsons
Nīls Robertsons

Īrijas pilsētā Kilārni noslēdzies snūkera turnīru sērijas "Players Tour Championship" 8. posms, kas nosaukts pagājušā gada vasarā aizsaulē aizgājušā divkārtējā pasaules čempiona Aleksa Higinsa vārdā. Pie uzvaras lauriem tika Nīls Robertsons, finālmačā ar rezultātu 4:1 uzveicot Džadu Trampu.

Vēl dažas dienas iepriekš Robertsons un Tramps krustoja kijas kārtējā Premjerlīgas posmā, un toreiz pārāks izrādījās pēdējais. "Players Tour Championship" turnīros tomēr iespējams tikt pie reitinga punktiem, un tādu turnīru finālos Robertsonam vienmēr veicies ļoti labi. Šosezon viņš jau uzvarēja PTC 6. posmā, kas notika Polijā. Bet lielajos reitinga turnīros viņš nav zaudējis nevienā no sešiem fināliem.

Pēc uzvarām pār Klintonu Freiniju, Toniju Drago, Džo Džogiu, Martinu Gouldu, Benu Vūlastonu un Marku Alenu austrālietis tika pie iespējas pagarināt savu nezaudēto finālu sēriju. Par viņa sāncensi kļuva Tramps, kurš bija apspēlējis Adamu Vičērdu, Endrjū Normenu, Marko Fu, Stīvenu Lī, Benu Vūlastonu un Marku Selbiju.

Nav nekāds noslēpums, ka gan Robertsons, gan Tramps ir uz uzbrukumu tendēti spēlētāji, taču finālā jau no pirmās partijas viņiem pārsvarā nācās demonstrēt savas prasmes taktiskajā cīņā. Pēc vairāk nekā pusstundu ilgas spēkošanās, ar pēdējo rozā bumbu uzvaru freimā ar 56-44 guva Robertsons. Mača 2. freimā negaidīti pārtrūka Trampa breiks. Tablo vēstīja 57-0 viņa labā, taču pēc brīža Robertsons viņam sagādāja nepatīkamu snūkeru. Divas reizes Tramps nespēja no tā izkļūt, bet pēc viņa pēdējā nesekmīgā mēģinājuma Robertsons izvēlējās uzbrukt pats. Austrālieša riskantais lēmums spēlēt sarkano bumbu no sarežģītas pozīcijas izrādījās aplams, un Tramps drīz vien ar nelielu sēriju rezultātu līdzsvaroja – 1:1.

Nedaudz raitāka notikumu attīstība bija vērojama trešajā partijā, kurā 76 punktu breiks deva Robertsonam izšķirošu pārsvaru. Tramps vēl pamēģināja atspēlēties, taču bez panākumiem.

Spēles turpinājums atkal izvērtās saraustīts un pārsvarā balstīts uz spēlētāju taktiskajām iemaņām. Tramps 4. freima sākumā izspēlēja četru bumbu plāntu, taču turpinājuma nebija. Tad plāntu sekmīgi realizēja Robertsons, bet arī viņu piemeklēja līdzīgs liktenis. Pēc tam pēdējam gan padevās 39 punktu sērija, kas pārtrūka līdz ar neveiksmīgu mēģinājumu trāpīt rozā bumbu vidējā lūzā. Trampam ne bez piepūles vairākos piegājienos izdevās pārņemt vadību freimā. Bet svarīgākajā brīdī viņš atkal kļūdījās, un pēdējā zilā bumba lūzā nekrita. Sekoja pašaizliedzīga taktiskā spēle, kuras gaitā spēlētāji apmainījās ar vairākiem labiem aizsardzības sitieniem. Bet atrisinājumu freimam atrada Robertsons – vispirms dupletā lūzā trāpīta zilā bumba, pēc tam pievienota arī rozā, un rezultāts jau 3:1 viņa labā.

Mača 5. freims arī kļuva par pēdējo šajā duelī. Jau freima sākumā Trampam gadījās pagalam nesekmīgs uzbrukums, bet turpinājumā viņš pamanījās netrāpīt vēl pāris bumbas, un līdz ar to cīņas iznākums lielā mērā bija izšķirts. Robertsons nospēlēja pārdomāti un ar 65 punktus lielu breiku garantēja sev uzvaru turnīrā.

"Finālspēle izvērtās nevienmērīga. Bet ir ļoti grūti nospēlēt vienlīdz augstā līmenī visas nedēļas nogales garumā," atzina Robertsons. "Taču ir ļoti patīkami pārmaiņas pēc uzveikt Džadu, jo viņš dažos pēdējos mačos bija mani apspēlējis."

Nākamais "Players Tour Championship" posms no 10. līdz 13. novembrim norisināsies Antverpenē (Beļģija).

     [+] [-]

, 2011-10-24 08:53, pirms 13 gadiem
it kā forši, ka tik daudz turnīri tagad, bet šitie PTC paskrien galīgi nemanot