Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:110, Did:0, useCase: 3

Magvairs uzvar PTC 12. posmā

Lauris Bērziņš
Lauris Bērziņš

Magvairs uzvar PTC 12. posmā
Stīvens Magvairs
Foto: Lauris Bērziņš

Pēc gandrīz četru gadu pārtraukuma pie uzvaras turnīrā, par kuru pienākas arī reitinga punkti, ticis Stīvens Magvairs. To skots paveica, triumfējot "Players Tour Championship" 12. posma finālā.

"Players Tour Championship" turnīrs iesākās Anglijā, bet labākie sešpadsmit spēlētāji devās uz Vāciju, kur norisinājās posma noslēdzošā fāze. Viņu starpā bija arī Stīvens Magvairs un Džo Perijs, kuri svētdien arī samēroja spēkus finālā.

Ar 105 un 77 punktu breikiem divu freimu pārsvaru ieguva Magvairs, bet pēc tam ar 63 punktu sēriju Perijs vienu freimu atspēlēja. Vēlāk Magvairs ar 93 punktus lielu sēriju panāca 3:1 savā labā, taču Perijam ar 75 vienā piegājienā gūtiem punktiem atkal izdevās pietuvoties. Spēles 6. freimā Magvairam bija pa spēkam izveidot 62 punktus lielu sēriju, kas nodrošināja viņam uzvaru ar 4:2.

Pēdējoreiz Magvairs kādā no reitinga turnīriem bija uzvarējis pirms teju četriem gadiem – 2008. gada "China Open".

"Finālā spēlēju ļoti labi, aizvadīju savu labāko maču visā turnīrā, par ko man ir liels prieks," atzina Magvairs. "Ziemassvētku laikā nemaz netrenējos, tāpēc uz lieliem panākumiem šeit necerēju. Varbūt tā arī bija panākuma atslēga."

"Players Tour Championship" 12. posms bija pēdējais pirms martā Īrijā paredzētā lielā finālturnīra, kurā par uzvaru cīnīsies 24 veiksmīgākie šīs sērijas spēlētāji. Pagājušogad Magvairs arī bija ticis labāko skaitā, taču atsauca savu dalību sakarā ar ģimenes pieaugumu.

"Bija žēl, ka nevarēju piedalīties, jo biju ieguldījis lielu darbu, lai kvalificētos finālam. Taču ģimene bija pirmajā vietā. Šogad noteikti došos uz Īriju," teica Magvairs.

Izmantotie resursi:
www.worldsnooker.com