Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:110, Did:0, useCase: 3

Snūkeristes Vasiļjeva un Prisjažņuka izcīna sudrabu Eiropas komandu čempionātā

Ints Megnis
Ints Megnis

Snūkeristes Vasiļjeva un Prisjažņuka izcīna sudrabu Eiropas komandu čempionātā
Anna Prisjažņuka (no kreisās) un Tatjana Vasiļjeva duelī ar Poliju
Foto: Agnieszka Berecka

Latvijas labākās snūkeristes Tatjana Vasiļjeva un Anna Prisjažņuka piektdien Bukarestē izcīnīja sudrabu Eiropas komandu čempionātā.

Latvijas sportistes vispirms uzvarēja savā apakšgrupā, pēc tam izslēgšanas turnīrā uzvarēja Baltkrieviju un spēcīgo Beļģiju, bet sacensību finālā sīvā cīņā ar 2-3 (16:49, 69:5, 50:40, 50:57, 31:39) piekāpās Krievijai, kuras sastāvā bija Anastasija Ņečajeva un vien 15 gadus vecā Poļina Astahova.

Latvijas sportistes pie medaļas tika trešo gadu pēc kārtas - 2016. gadā viņas finālā piekāpās Krievijai, bet pērn šai pašai izlasei zaudēja pusfinālā, iegūstot bronzu.

Paralēli notika arī individuālais Eiropas čempionāts, kurā Vasiļjeva apstājās ceturtdaļfinālā, bet Prisjažņuka zaudēja astotdaļfinālā. Zīmīgi, ka šo sacensību finālā tikās beļģietes Vandija Jansa un Ketija Dehene, kuras komandu turnīra pusfinālā pamanījās zaudēt Vasiļjevai un Prisjažņukai. Jansa kļuva par divpadsmitkārtēju sacensību čempioni.

Pērn Prisjažņuka aizkļuva līdz Eiropas čempionāta finālam, kamēr Vasiļjeva 2012. gadā triumfēja šajās sacensībās.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja