Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:110, Did:0, useCase: 3

Diviem Ķīnas snūkeristiem bargas diskvalifikācijas par spēļu sarunāšanu

Ints Megnis
Ints Megnis

Diviem Ķīnas snūkeristiem bargas diskvalifikācijas par spēļu sarunāšanu
Cao Jupens. Foto: Tom Jenkins

Ķīnas snūkera spēlētāji Ju Delu un Cao Jupens saņēmuši bargas diskvalifikācijas par spēļu rezultātu sarunāšanu. Ju no sporta veida diskvalificēts uz desmit gadiem un deviņiem mēnešiem, kamēr Cao piespriests sešu gadu sods, tomēr trīs ar pusi no tiem ir nosacīti.

Ju divu ar pusi gadu periodā manipulēja ar piecu savu spēļu rezultātiem un saņēmis bargāko diskvalifikāciju kopš 2013. gada, kad anglim Stefanam Lī tika piešķirts 12 gadu sods. Vienā no spēlēm likmes sasniegušas 65 00 mārciņu un pieķeršanas brīdī ķīnietis atradās pasaules ranga 43. vietā.

Tikmēr Cao sarunāja trīs mačus, izmeklētājiem atzīstot savu vainu, kas ļāva viņam tikt pie vieglāka soda. Kad maijā viņš saņēma pagaidu diskvalifikāciju, Cao pasaules rangā atradās 38. pozīcijā.

"Ļoti skumju, ka talantīgi spēlētāji tiek pārliecināti nopelnīt ar spēļu rezultātu sarunāšanu," saka Starptautiskās Biljarda un snūkera federācijas vadītājs Džeisons Fergusons.

Zīmīgi, ka divus no pieciem sarunātajiem mačiem Ju uzvarēja, tomēr panāca, lai tajos rezultāts būtu 4-3. Tikmēr Cao izmeklētājiem atklāja, ka par katru sarunāto spēli saņēmis 5000 mārciņu. Viņam sākotnēji draudēja astoņu gadu diskvalifikācija, bet sadarbošanās ar izmeklētājiem ļāva šo sodu samazināt.

Izmantotie resursi:
https://www.bbc.com/sport/snooker/4...