Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:110, Did:0, useCase: 3

papildināts Magvairs apspēlē čempionu, ceturtdaļfinālos arī Tramps, Dings un Robertsons

Lauris Bērziņš
Lauris Bērziņš

Magvairs apspēlē čempionu, ceturtdaļfinālos arī Tramps, Dings un Robertsons
Stīvens Magvairs
Foto: Lauris Bērziņš

Apvienotās Karalistes snūkera čempionāta noskaidrota puse no ceturtdaļfinālu dalībniekiem. No turnīra 2. kārtā izstājās pagājušā gada čempions Džons Higinss, kurš ar 4:6 bija spiests atzīt Stīvena Magvaira pārākumu. Vēl vietas ceturtdaļfinālā izcīnīja arī Džads Tramps, Dings Junhui un Nīls Robertsons.

Džads Tramps – Ronijs O'Salivans 6:5

Trīskārtējais pasaules čempions Ronijs O'Salivans un 22 gadus vecais snūkera spīdeklis Džads Tramps nav viens otram sveši. Abi spēkus samērojuši jau iepriekš, bet pēdējā tikšanās reizē "Players Tour Championship" 9. posma finālā aizraujošā cīņā ar 4:3 pārāks bija Tramps.

Apvienotās Karalistes čempionāta no abiem 1. kārtā daudz pārliecinošāk nospēlēja O'Salivans, kamēr Tramps maču pret Dominiku Deilu aizvadīja ne sevišķi veiksmīgi un varbūt pat bija pelnījis zaudējumu. Taču no skatītāju viedokļa O'Salivana kārtējais duelis pret Trampu noteikti šķita saistošāks nekā pret Deilu.

Iesākumā ne Tramps, ne O'Salivans nespēja vēl pa īstam iejusties spēlē, un pirmie divi freimi aizritēja samērā saraustīti. Tajos katrs no spēlētājiem guva pa panākumam. Turpmāk notikumi attīstījās jau daudz raitāk. Vispirms O'Salivanam 85 punktu breiks, pēc tam Trampam 64 punkti vienā piegājienā. Spēlētājiem pārtraukumā dodoties, rezultāts neizšķirts – 2:2.

Arī nākamajos četros freimos spēlētāji atzīmējās ar labiem breikiem (O'Salivanam 114 un 83, Trampam 76 un 98), un katrs vēl ierakstīja savā rēķinā pa divām uzvarām. Spēles 9. freimā O'Salivans uzmeistaroja 69 punktu breiku, taču neiesita lūzā vēl vienu melno bumbu. Tas lika Trampam atgriezties pie galda un mēģināt atspēlēties ar snūkeru palīdzību. Vienu pretinieka kļūdu Trampam izdevās sagaidīt, taču ar to nebija pietiekami, un nedaudz vēlāk O'Salivans nostiprināja pārsvaru.

10. freima sākumā pirmā iespēja bija O'Salivanam, un viņš savāca 47 punktus. Tad no tālās distances uzbruka Tramps un bija precīzs, iesākot sēriju, kas noslēdzās pie 42 punktu atzīmes. Freima atrisinājums sekoja cīņā par palikušajām krāsainajām bumbām. Gan viens, gan otrs spēlētājs pāris reižu pamanījās netrāpīt lūzā brūno bumbu. Visbeidzot tas pa spēkam bija O'Salivanam, bet aizsita garām lūzai zilo bumbu. Ko neizdarīja O'Salivans, paveica Tramps un, pēc tam pievienojot arī rozā, uzvarēja freimā ar 71-51.

Izšķirošajā freimā Tramps divos piegājienos tika vadībā ar 67-0, taču tikpat iespējamos punktus atstāja arī sāncensim. O'Salivans ar labu tālsitienu uzsāka sēriju ar izeju uz melno bumbu, un šķita jau, ka pārspēle ar melno bumbu būs neizbēgama. Diemžēl šāds intriģējošs spēlēs noslēgums izpalika, jo O'Salivans apstājās pie 25 gūtiem punktiem un bija spiests atzīt sakāvi.

"Bija patīkami būt iesaistītam šādā mačā. Es spēju koncentrēties savam darbam, nesatraukties par nomācošām lietām. Šajā ziņā viss bija kārtībā. Vienkārši pieļāvu pārāk daudz kļūdu, gadījās slikti "break-off" sitieni, par ko tiku sodīts. Šajā līmenī nevar atļauties paviršus sitienus. Taču mana spēle nav tāda, kāda tā bija agrāk, kādu es vēlētos," preses konferencē savu skatījumu uz spēli klāstīja O'Salivans.

"Vairākas reizes atstāju viņam [O'Salivanam] izdevības, un patiesībā man mazliet paveicās, ka sākumā rezultāts bija 2:2. Kad kļūdies pret O'Salivanu, nevar cerēt, ka viņš netrāpīs," teica Tramps.

"Izšķirošajā freimā cerēju uz vienu iespēju. Tāda man bija, un izdevās iesist sarkano bumbu no tālās distances."

Dings Junhui – Metjū Stīvenss 6:5

No bukmeikeru viedokļa Dings tika uzskatīts par mača favorītu. Tomēr pēc 1. kārtā parādītā snieguma starp abiem varēja likt vienādības zīmi vai pat nedaudz nosliekties par labu Stīvensam. Dingu nākamajā kārtā ievilka "flūks" izšķirošajā freimā cīņā ar Marku Deivisu, kamēr Stīvensa pārākums par viņa sāncensi Markusu Kempbelu bija neapstrīdams.

Šoreiz bukmeikeri gan nebija kļūdījušies, un Dings tika pie uzvaras, taču tā nenāca viegli. Spēles gaitā Dings divas reizes atradās vadībā ar divu freimu pārsvaru, taču Stīvenss abos gadījumos prata rezultātu izlīdzināt. Uzvarai mačā Dingam pietika ar 62 punktu sēriju.

Stīvens Magvairs – Džons Higinss 6:4

Pēdējā gada laikā oficiālās sacensībās abi Skotijas snūkera flagmaņi bija tikušies četras reizes, un tajās visās pārāks bija izrādījies četrkārtējais pasaules čempions Džons Higinss. Iepriekšējā kārtā Higinss bija ticis galā ar Roriju Makleodu, bet Stīvens Magvairs no turnīra izslēdzis Skotijas titulētāko snūkeristu Stīvenu Hendriju.

Higinss un Magvairs parūpējās par itin spraigu un saistošu dueli, lai gan spēles sākums ne par ko tādu neliecināja...

Mača 1. freimā galotnē pēc Higinsa neveiksmes virsroku ar 62-52 guva Magvairs, bet pēc tam "notīrīja galdu" ar 144 punktu sēriju, kas kļuva par patlaban labāko šajā čempionātā. Higinsam turpināja neveikties ar konkurētspējīgu breiku veidošanu, bet Magvairs ar breiku no dzeltenās līdz rozā bumbai tika jau pie trešā panākuma pēc kārtas. Freimā pirms pārtraukuma Higinss izveidoja 60 punktu sēriju, taču neiesita vēl vienu sarkano bumbu. Magvairs atgriezās pie spēles galda un bija tuvu tam, lai nozagtu vēl vienu freimu. Šoreiz Higinsam paveicās...

Ar 57 un 66 punktu sērijām Magvairs ielika pamatus uzvarām divos nākamajos freimos un panāca 5:1. Bet tieši brīdī, kad viņu no triumfa visā spēlē šķīra viens solis, pēkšņi uzplaiksnīja arī Higinss. Magvairs pamanījās netrāpīt lūzās vairākas svarīgas bumbas, un Higinss ar 101, 54 un 95 punktus lieliem breikiem rezultāta starpību samazināja līdz minimumam. Vēl viena iespēja Higinsam bija 6. freimā, taču pēc septiņiem gūtiem punktiem lūzā netika nenogādāta melnā bumba, un Magvairs ar 70 punktu sēriju pielika mačam punktu.

"Pietuvoties rezultātā izdevās tikai uz Stīvena kļūdu rēķina. Pašam nekādu nopelnu tajā nebija. Nevaru ne par ko sūdzēties, zaudējums bija pilnībā mana vaina," skaidroja Higinss. "Pēdējā freimā netrāpīju melno bumbu, palaidu savu iespēju garām."

"Stīvens ir lielisks spēlētājs, labi veidoja sērijas. Viņš jau iepriekš ir sevi apliecinājis, uzvarējis šajā čempionātā. Domāju, ka viņš var to paveikt arī šogad."

"Jūtos atvieglots, ka izdevās iekļūt nākamajā kārtā," teica Magvairs. "Džons sāka tuvoties rezultātā, bet es savukārt nesapratu, ko daru. Pie rezultāta 5:1 gribēju pabeigt spēli, taču kaut kādā veidā sāku sist garām bumbas no vieglām pozīcijām. Atmiņā atausa spēles, kurās Džons pret mani jau šādi ir atspēlējies un uzvarējis. Bet šoreiz laimīgā kārtā man tomēr izdevās tikt pāri finiša līnijai."

Nīls Robertsons – Greiems Dots 6:3

Protams, nozīmīgākais abu šo spēlētāju duelis norisinājās 2009. gada maijā pasaules čempionāta finālā, kurā pārāks bija Robertsons. Un ik reizi, kad abiem nākas sastapties citu turnīru ietvaros, tas allaž tiek pieminēts. Kopumā dažas paralēles ar spēli "Crucible Theatre" varēja vilkt, un arī uzvarētājs bija tas pats, proti, Robertsons.

Ne viens, ne otrs spēlētājs nevarēja lepoties ar labu spēli, un lielākajā daļā freimu panākumus nācās izcīnīt nogurdinošā un spraigā cīņā; divos no freimiem uzvarētājs tika noskaidrots pārspēlē ar melno bumbu. Mazliet veiksmīgāks visā spēlē izrādījās Robertsons un ieguva ceļazīmi uz ceturtdaļfinālu.

"Kaut kādā veidā esmu iekļuvis nākamajā kārtā," teica Robertsons. "Domāju, ka gan es, gan Greiems spēlējām sliktāko snūkeru mūžā. Es pat nezinu, kā to izskaidrot, bet vienmēr mūsu savstarpējās spēles izvēršas saraustītas. Laikam jau mums ar to jāsamierinās."

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2011-12-06 19:11, pirms 12 gadiem
Jā, atkal Ronijs zaudē Trampam!Pēc pirmā mača likās baigi labā formā, taču šodien kļūdu pietiekoši.Man , protams, nav nekādu antipātiju pret Trampu, taču ko lai dara, ka mans favorīts ir Ronijs!Un nu izlidoja laukā