Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:110, Did:0, useCase: 3

Higinss apspēlē Lī, Robertsons sagrauj Makleodu

Lauris Bērziņš
Lauris Bērziņš

Higinss apspēlē Lī, Robertsons sagrauj Makleodu
Džons Higinss
PA Wire/Scanpix

Apvienotās Karalistes čempionātā snūkerā noslēgušās vēl četras 1. kārtas spēles. Džons Higinss ļoti skatāmā spēlē ar 9:6 pieveica Stīvenu Lī, bet pašreizējais pasaules čempions Nīls Robertsons ar 9:1 sagrāva Roriju Makleodu.

Higinsam, kurš pēc diskvalifikācijas beigām atgriezās ar uzvaru "Euro Players Tour Championship" posmā Hammā un vēl vienu finālu Prāgā, Telfordā notiekošais Apvienotais Karalistes čempionāts kļuva par pirmo lielo pārbaudījumu. Pirmkārt, skotam bija jārēķinās ar, iespējams, negatīvu attieksmi no skatītāju puses. Par to, kā vietējā publika viņu uzņems, nevarēja būt pārliecināts ne pats spēlētājs; tāpat arī bažas pauda Ronijs O'Salivans. Otrs apstāklis – kā pats Higinss sajutīsies, atkal spēlējot britu publikas priekšā pēc vairāk nekā sešus mēnešus ilga pārtraukuma?

Izrādījās, ka viss ir vislabākajā kārtībā. Gan ar publiku, gan Higinsu. Jau spēles 1. freima noslēgumā skatītāji varēja uzgavilēt. Un kā nu ne, ja Higinss spēli pret Lī uzsāka ar 105 punktu century. Pavisam drīz skots izpelnījās aplausus vēlreiz, jo tika sasniegta vēl viena trīsciparu sērija, šoreiz apaļš simtnieks.

Skota necerēti veiksmīgais sākums gan nekādi nespēja satraukt Stīvenu Lī, un pēdējais nākamajos divos freimos atzīmējās ar 82 un 73 punktu sērijām, rezultātu līdzsvarojot – 2:2. Arī sesijas turpinājumā spēlētāji priecēja ar augsta līmeņa sniegumu. Kļūdu bija maz, bet, ja bija, tad nekavējoties tika izmantotas un pārvērstas uzvaru nesošās sērijās. Un rezultāts sesijas noslēgumā līdzvērtīgs kā pati spēle – 4:4.

Higinsa un Lī spēle tika pabeigta svētdien, un abi spēlētāji joprojām demonstrēja augstvērtīgu sniegumu. Higinss atzīmējās ar 99, 87, 80 un 64 punktu breikiem, kaut gan, ja dažās epizodēs nebūtu notrīcējusi roka, viņš vēl vairāk būtu papildinājis savu century bagāžu. Fantastiski spēlēja arī Lī, kurš divos no sešiem otrās sesijas freimiem divas reizes sasniedza 137 punktu atzīmi.

Lai arī šis duelis būtu pelnījis noslēgties 17. un izšķirošajā freimā, tomēr tam punkts tika pielikts divus freimus ātrāk. Lī vienā piegājienā savāca 56 punktus, bet tad ne visai veiksmīgi nospēlēja aizsardzībā. Higinss atbildēja ar identisku sēriju un vēlāk pievienoja vēl dažus punktus, sasniedzot izšķirošo pārsvaru. Lī mēģinājums pagarināt cīņu ar snūkeru palīdzību nebija sekmīgs, un pie uzvaras ar 9:6 tika Higinss.

Šī mača kvalitāti pierāda ne tikai acīm redzētais, bet arī statistikas ailītes. Katrā no 15 freimiem vismaz viena no sērijām bija ne mazāka par 56 punktiem.

Higinss 2. kārtā tiksies ar Greiemu Dotu, kurš otrajā sesijā atspēlēja divu freimu deficītu (3:5) un pārliecinoši sakāva Martnu Goudu (9:5).

Pagaidām pārliecinošāko uzvaru šajā čempionātā izcīnījis esošais pasaules čempions Nīls Robertsons – 9:1 pār Roriju Makleodu. Jau pēc pirmajiem astoņiem freimiem austrālietis bija ieguvis nospiedošu pārsvaru (7:1), bet otrajā sesijā visai ātri ar 105 un 84 punktu breikiem pabeidza maču.

Robertsona nākamais pretinieks būs Endrjū Higinsons, kurš ar 9:7 apspēlēja Pīteru Ebdonu.

Svētdien tika uzsākti vēl astoņi mači, kuri noslēgsies pirmdien. Kā viens no interesantākajiem dueļiem jāpiemin divu snūkera leģendu tikšanās, proti, septiņkārtējais pasaules čempions Stīvens Hendrijs pret par Tautas čempionu dēvēto Džimiju Vaitu. Abi veterāni aizvadīja saistošu spēles pirmo sesiju, un rezultāts pēc tās ir 4:4. Sesijas pēdējā freimā Vaits ar pēdējo melno bumbu izrāva uzvaru ar 65-64.

Sīvu pretestību savam sāncensim Alisteram Kārteram izrādīja reitinga 60. numurs Marks Džoiss. Sesijas pirmo daļu viņš pabeidza ar vadību 3:1, bet turpinājumā nedaudz labāk veicās Kārteram, kas ļāva svaru kausus līdzsvarot – 4:4. Identisks rezultāts arī Ronija O'Salivana un Stjuarta Bingema mačā. Kā parādīja pirmā sesija, abiem vēl ir, kur "pielikt" savā sniegumā.

Ar pārējo spēļu rezultātiem iespējams iepazīties zemāk esošajā tabulā.

2010. gada Apvienotās Karalistes čempionāts

Rezultāti – 1. kārta:

SpēleRezultāts
Nīls Robertsons – Rorijs Makleods9:1
Greiems Dots – Martins Goulds9:5
Džons Higinss – Stīvens Lī9:6
Endrjū Higinsons – Pīters Ebdons9:7
Alisters Kārters – Marks Džoiss4:4*
Marks Viljamss – Marks Deiviss6:2*
Stīvens Hendrijs – Džimijs Vaits4:4*
Marko Fu – Barijs Hokinss4:4*
Ronijs O'Salivans – Stjuarts Bingems4:4*
Džads Tramps – Džeimijs Koups5:3*
Raiens Dejs – Marks Kings5:3*
Šons Mērfijs – Patriks Voless5:3*

*- rezultāts pēc pirmās sesijas

     [+] [-]

, 2010-12-06 07:31, pirms 14 gadiem
Vajag pārbaudīt vai kaut kādos betbetcomos vai nebija uzlicis uz sevi , gan jau, ka bija pacenties