Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2840, Did:0, useCase: 3

Bronzas ieguvējs svarcelšanā Artikovs pieķerts dopinga lietošanā

Bronzas ieguvējs svarcelšanā Artikovs pieķerts dopinga lietošanā
Izats Artikovs
Foto: AFP/Scanpix

Kirgizstānas svarcēlājs Izats Artikovs kļuvis par pirmo Riodežaneiro olimpisko spēļu medaļnieku, kurš pozitīvu dopinga analīžu dēļ zaudējis izcīnīto godalgu.

Izats Artikovs izcīnīja bronzas medaļu svarcelšanā svara kategorijā līdz 69 kilogramiem. Sporta arbitrāžas tiesa (CAS) paziņojusi, ka 22 gadus vecajam sportistam "medaļa ir atsavināta" un viņš ir "izslēgts no olimpiskajām spēlēm", jo viņa organismā atrasta aizliegtā viela - strihnīns.

Izmaiņas vietu sadalījumā veiks Starptautiskā svarcelšanas federācija un Starptautiskā olimpiskā komiteja. Bronzas medaļu iegūs kolumbietis Luiss Havjērs Moskera Losano, kurš ieguva ceturto vietu.

Tikmēr provizorisku diskvalifikāciju saņēmis Moldovas kanoe airētājs Sergejs Tarnovši, kuram arī konstatētas pozitīvas dopinga analīzes. 19 gadus vecajam sportistam kopā ar brāli Oļegu piektdien bija paredzēts startēt kanoe airēšanas divnieku sacensībās 1000 metru distancē.

Tomēr Starptautiskā kanoe airēšanas federācija paziņojusi, ka Tarnovši, kurš ceturtdien ieguva bronzu 1000 metru distancē vieniniekos, vairs nevarēs saņemt godalgu. Tādējādi par vienu vietu augstāk pacelsies Dagnis Iļjins, kurš 1000 metros tagad būs 12. vietā.

Izmantotie resursi:
BBC Sport

  +3 [+] [-]

, 2016-08-19 07:54, pirms 8 gadiem
Žurku inde?!?!?

  -3 [+] [-]

, 2016-08-19 08:08, pirms 8 gadiem
Kāpēc rakstīt, ja nevar uzrakstīt? Ko man dod tas ķīmiskais nosaukums? Nevarēji sagaidīt, kad Juris piecelsies un uzrakstīs visiem saprotamā valodā, kas tas par zvēru?

  +5 [+] [-]

, 2016-08-19 08:30, pirms 8 gadiem
Kā Tev iet, Bērziņ? rakstīja: Kāpēc rakstīt, ja nevar uzrakstīt? Ko man dod tas ķīmiskais nosaukums? Nevarēji sagaidīt, kad Juris piecelsies un uzrakstīs visiem saprotamā valodā, kas tas par zvēru?
Strihīns arī ir strihīns.
Bet tā tas ir alkaloīdu grupas (šai pašai grupai pieder arī pretsāpju līdzekļi - morfīns un kodeīns) preparāts, kas darbojas kā diezgan spēcīgs stimulants. Starp citu, dabā atrodams, nevis sintezēts laboratorijā.

     [+] [-]

, 2016-08-19 08:56, pirms 8 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Strihīns arī ir strihīns.
Bet tā tas ir alkaloīdu grupas (šai pašai grupai pieder arī pretsāpju līdzekļi - morfīns un kodeīns) preparāts, kas darbojas kā diezgan spēcīgs stimulants. Starp citu, dabā atrodams, nevis sintezēts laboratorijā.
Stimulants? Nevar spaini kafijas izdzert pirms sacensībām? Ko viņš tieši dod kā stimulants, paliec par zombiju vai palīdz neatslēgties, kad personīgo rekordu cel?

  +2 [+] [-]

, 2016-08-19 09:35, pirms 8 gadiem
Kaut kas starp meldoniju un kokaīnu...

     [+] [-]

, 2016-08-19 10:11, pirms 8 gadiem
JURI!!!
Rakstā ir runa strihnīnu, bet Tu raksti strihīns!!!

  +1 [+] [-]

, 2016-08-19 12:02, pirms 8 gadiem
Čurka viltnieks! A nuka pi*ās ārā !!!

  +2 [+] [-]

, 2016-08-19 13:29, pirms 8 gadiem
da_silva rakstīja: Stimulants? Nevar spaini kafijas izdzert pirms sacensībām? Ko viņš tieši dod kā stimulants, paliec par zombiju vai palīdz neatslēgties, kad personīgo rekordu cel?
Stimulanti paši pa sevi ir ļoti tāda nenoteikta lieta,precīzāk, katram tas dod kaut ko citu un citā apjomā. Kādam taspalīdz vienkārši koncentrēties uz rezultātu, mobilizē piegājienam. Citam, atkal, tas ļauj efektīvāk strādāt pie iesildīšanās.

Beigu beigās, ja sportistam ar psiholoģisko sagatavotību viss ir kārtībā un fiziski šams arī ir gatavs, tad nostimulējot CNS, viņš aktivizē daudz vairāk muskuļu šūnu un var pacelt vairāk.

     [+] [-]

, 2016-08-19 15:49, pirms 8 gadiem
Strihnīns zupā, vai Artikovs ir Agatas Kristi fans? TIk arhaisks dopings, to jau rija maratonisti šī sporta veida rītausmā - rija, trasē mira, bet līdz galam tā arī nenomira.