Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Miņins

"Munster" sagādā zaudējumu "Saracens"

"Munster" sagādā zaudējumu "Saracens"
Foto: AP/Scanpix

Eiropas čempionu kausa regbijā otrās kārtas pirmajā mačā, kurš šovakar tika izspēlēts Īrijas pilsētā Limerikā, vietējie "Munsters Rugby" ar 14:3 pārspēja vienu no turnīra galvenajām pretendentēm uz titulu "Saracens".

"Saracens" regbisti, kuri aizvadītajā sezonā spēlēja "Heineken Cup" finālā, bet šajā sezonā ir Anglijas Premjerlīgas otrā labākā komanda, protams, ka pirms spēles bija favorīti, taču viena lieta ir būt pirmsspēles favorītiem "uz papīra", cita – pierādīt savu varējumu uz laukuma.

Spēles pirmais puslaiks iesākās ar mājnieku nelielu ofensīvu, kad viņi agresīvā manierē mēģināja izsist no ierindas "Saracens", taču viesi neapjuka un lieliski tika galā ar šiem izgājieniem, pamazām pārvirzot spēli pretinieku laukuma pusē. Tiesa, rezultāta izteiksmē tam nekādas atbalss nebija, jo abas komandas realizēja pa vienam soda sitienam un pārtraukumā devās pie kaujinieciskā rezultāta 3:3.

Otro puslaiku aktīvāk iesāka jau londonieši, kuriem izdevās arī izveidot līnijas pārrāvumu un bīstamu uzbrukumu, taču viņu visus centienus un labos nodomus izjauca Risa Gila 51. minūtē nopelnītā dzeltenā kartīte. Šajā laikā Minsteras regbisti izdarīja to, kas viņiem bija jāizdara, proti, realizēja divus uzbrukumus. No sākuma Aiens Kītlijs realizēja soda sitienu, bet vēlāk, tiesa, tikai ar otro piegājienu (pirmais netika ieskaitīts) viņi arī piezemēja bumbu ieskaites zonā, kad 60. minūtē veiksmīgs izrādījās uz maiņu uznākušais Deivs Kilkoins. Arī pēc šī uzbrukuma nebeidzās "Munster Rugby" ofensīva, jo viņi bija uzķēruši pareizu uzbrukuma vilni un spieda savus pretiniekus aizvien dziļāk viņu laukuma pusē, šoreiz gan iztika bez piezemējuma, taču jau pieminētais Kītlijs realizēja dropgolu.

Mača izskaņā viesu regbisti nepadevās un vēlējās samazināt rezultāta starpību vismaz līdz sešiem punktiem, kas viņiem dotu vienu punktu turnīra tabulā, taču "Thomond Park" saimnieki cīņu noslēdza pārliecinoši, nedodot iespēju oponentiem realizēt savus plānus. Spēle noslēdzās ar pārliecinošu otrajā spēles pusē gūtu "Munster" Sarkanās armijas (komandas iesauka fanu vidē – aut.) uzvaru – 14:3.

Pārējās Eiropas čempionu kausa spēles tiks aizvadītas nedēļas nogalē – sestdien un svētdien, bet trešās kārtas mači ir ieplānoti decembra sākumā.

Eiropas čempionu kauss regbijā, otrā kārta

MājniekiViesiRezultāts
Munster RugbySaracens14:3

Eiropas izaicinājuma kauss regbijā, otrā kārta

MājniekiViesiRezultāts
London WelshBordeux-Beagles20:52
GrenobleLondon Irish15:25
La RochelleBayonne25:13
Newport Gwent DragonsNewcastle Falcons26:30
BriveZebre21:26
Edinburgh RugbyLyon25:17

Izmantotie resursi:
EPCR | Official Website
Planet Rugby | Rugby Union News, Live Rugby...
Live rugby 2014 | Aviva Premiership 2014 |...


, 2014-10-25 12:27, pirms 10 gadiem
Saracens zaudēja pelnīti.
No kreisās: U.Strautmanis (preses konferences vadītājs), E.Šefanovskis, E>Kralliša, M.Rullis, E.Ščavinsks. Foto: Agnis Melderis.

RK "Livonia" regbisti ir "izsalkuši" un apņēmušies atgūt titulus

Viena no vadošā Baltijas regbija kluba “Livonia” visa līmeņa komandas pirms sezonas ir labi sagatavojušās, lai jau šajā sezonā papildinātu kluba kausu galeriju. Galvenais komandas mērķis – atgūt Latvijas čempionu “dēli” klasiskajā regbijā vīriešiem.

Rīt sāksies Latvijas čempionāts regbijā-15 vīriešiem, sestdien regbijā-7 sievietēm

Šajā nedēļas nogalē sāksies 2024. gada Latvijas čempionāts regbijā-15 vīriešiem un regbijā-7 sievietēm. Vīriešiem pirmā spēle paredzēta jau rīt, 26. aprīlī, Rīgas Tehniskās koledžas stadionā, bet turpat sestdien, 27. aprīlī, pirmo Latvijas čempionāta posmu aizvadīs sievietes.
Pirmo četru vietu ieguvējas. Foto: Juris Bērziņš Soms.

Latvijas čempionāta 1. posmā regbijā U16 jauniešiem godalgas izcīna Baldone, Eleja un "Livonia"

Pagājušajā nedēļas nogalē Rīgas Tehniskās koledžas stadionā notikušajā Latvijas regbija čempionāta pirmajā posmā U16 jauniešiem pagājušā gada vicečempioni RK “Livonia/Rīga” spēlētāji izcīnīja trešo vietu, esot ļoti tuvu otrajai vietai, jo spraigā cīņā ar divu punktu starpību piekāpās pagājušā gada čempioniem Elejai. Par posma uzvarētājiem kļuva progresu parādījušie Baldones/ĶNSS regbisti.