Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Regbija Eiropas čempionu kausu ar uzvaru atklāj "Harlequins"

Juris Miņins
Juris Miņins

Regbija Eiropas čempionu kausu ar uzvaru atklāj "Harlequins"
Foto: AFP/Scanpix

Šovakar, Londonā tika uzsākts Eiropas čempionu kauss regbijā, jauns turnīrs, kurā tiks noteikts Eiropas spēcīgākais regbija klubs. Pirmajā cīņā, kas risinājās starp vietējo "Harlequins" un "Castres" uzvarēja mājnieki – 25:9.

Spēles pašu sākumu Francijas regbisti aizvadīja aktīvāk, liekot "arlekīniem" spēlēt savā laukuma pusē, kas arī deva rezultātu – viņi pārkāpa noteikumus un soda sitienu realizēja Rorijs Kokots, kurš atgriezās Kastras komandā pēc savainojuma izārstēšanas. Spēles turpinājumā gan londonieši sāka plānveidīgi palielināt spiedienu uz "Olympique", kas brīžiem ļāva izveidot bīstamus uzbrukumus (iespējas bija Metam Hoperam, ), taču bīstami un rezultatīvi uzbrukumi nav viens un tas pats, tāpēc arī "Harlequins" savus pirmos punktus guva realizējot soda sitienu, precīzs bija Niks Evanss.

Otrajā puslaikā nekas būtiski nemainījās un abas komandas tā sākumā turpināja realizēt soda sitienus. Nekas arī nebūtu mainījies, ja vien pēc lieliska finiša spurta bumbu ieskaites zonā nebūtu nogādājis Denijs Kers. Jau šajā brīdī kļuva skaidrs, ka nez vai viesiem no Francijas izdosies atspēlēt 13 punktus lielo deficītu, kas radās pēc Nika Evansa papildpunktu sitiena. Tā arī bija, jo "Castres" prata gūt vien trīs punktus, kad atkal precīzs izrādījās Kokots, bet londonieši realizēja vēl trīs sitienus panākot 25:9 savā labā.

Kopumā gan jāsaka, ka spēle noteikti nebija tik aizraujoša kā kāds to varētu vēlēties priekš jaunās starptautiskā Eiropas augstākā līmeņa regbija sezonas, taču abas komandas spēlēja ļoti fizisku regbiju, kā arī, londonieši jau nu noteikti, stingri izpildīja spēles plānu un turēja "Castres" regbistus pēc iespējas tālāk no savas laukuma puses.
Par mača vērtīgāko spēlētāju tika atzīts mājnieku flankeris Lūks Voless.

Šī uzvara ir vēsturiska Londonas "Harlequins" divu iemeslu dēļ. Pirmkārt, protams, tāpēc, ka šī bija pirmā jaunizveidotā Eiropas čempionu kausa spēle, bet, otrkārt, arī tāpēc, ka viņiem pirmo reizi abu komandu savstarpējo cīņu vēsturē izdevās pārspēt Kastras "Olympique", kurai šī sezona, jāsaka godīgi, ir sākusies diezgan nepatīkami (deviņās spēlēs piedzīvoti seši zaudējumi).

Eiropas Izaicinājuma kauss

Šajā vakarā tika izspēlēti arī divi Eiropas Izaicinājuma kausa mači. Lai arī pēc pirmās spēles paklīda runas, ka Francijas komandu zemās ieinteresētības dēļ šis turnīrs būs neinteresants, šīsdienas cīņas pierādīja pretējo.

Ņūkāslas "Falcons" ar 43:19 pārspēja Bukarestes "Wolves". Rumāņi spēles sākumā nonāca iedzinējos, taču otrajā puslaikā prata noorganizēt vairākus veiksmīgus uzbrukumus un gūt prestiža punktus.
Otrā spēlē gan cīņa bija spraigāka, jo tajā tikās Bordo un Edinburgas regbisti. Ar 15:13 pārāki izrādījās edinburgieši, kas nozīmē, ka Francijas komandas šajā Eiropas starptautisko klubu maču sezonā vēl nav tikušas pie uzvarām.

Rīt un parīt Eiropas regbija laukumos tiks izspēlētas pārējās Eiropas Profesionālā regbija kausa (EPRC) organizēto turnīru pirmās kārtas spēles.
Tāpat jāatgādina, ka pašlaik notiek arī starptautiskie regbija mači izlašu komandām un jau rīt savā starpā tiksies tādas šīs spēles lielvaras kā Austrālija un Jaunzēlande.

Izmantotie resursi:
EPCR | Official Website
Planet Rugby | Rugby Union News, Live Rugby...

     [+] [-]

, 2014-10-18 11:02, pirms 10 gadiem
Paldies par rakstu. Novēlu tā turpināt.