Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

"Saracens" Eiropas čempionu kausu sāk ar uzvaru

Juris Miņins
Juris Miņins

"Saracens" Eiropas čempionu kausu sāk ar uzvaru
Foto: AFP/Scanpix

Iepriekšējās sezonas "Heineken Cup" finālisti, "Saracens" regbisti jauno Eiropas čempionu kausa sezonu sāka ar spēli pret Klermontu un uzvarēja ar 30:23. Pa diviem piezemējumiem šajā mačā guva Kriss Eštons un Deivids Stretls.

Eiropas čempionu kausa pirmās grupas otrajā spēlē tikās iepriekšējās sezonas finālisti "Saracens", kuri pašlaik, pēc sešiem aizvadītiem mačiem, Anglijas Premjerlīgā ieņem otro vietu un pašreizējie Francijas Top 14 līgas līderi "Clermot".

Jau piektajā minūtē pirmie pie piezemējuma tika "Saracens", kad savu pirmo rezultatīvo uzbrukumu pēc Deivida Stretla piespēles veica Kriss Eštons, taču "Clermot" regbisti nedomāja gaidīt un nepavisam nevēlējās atkārtot pagājušās sezonas spēles scenāriju (viņi zaudēja ar 6:46), tāpēc drīz vien sekoja atbilde – pateicoties Noa Nakaitači veiksmīgajai spēlei laukuma vidū, lieliskā pozīcijā tika izvirzīts jaunzēlandietis Zaks Gildfords, kurš arī nelaida garām iespēju piezemēt bumbu ieskaites zonā. Šajā brīdī rezultāts kļuva 7:5 par labu Klermontai, jo savu papildpunktu izspēli Londonas regbisti iepriekš nespēja izmantot.

Arī pie otrā piezemējuma, ko veica Stretls, Čārlijs Hodžsons nespēja gūt vēl divus punktus, kas nozīmēja, ka puslaika pārtraukumā komandas devās pie rezultāta 10:10.

Otrais puslaiks sākās daudz jautrāk un no 45. līdz 57. minūtei tika gūti 26 punkti abu komandu izpildījumā, taču rezultāts vēl aizvien bija neizšķirts – 23:23. Jāpiebilst, ka šajā 26 punktu uzplaiksnījumā savus otros piezemējumus šajā mačā guva, attiecīgi, Gildfords un Stretls.
Izšķirošie notikumi risinājās 15 minūtes pirms spēles beigām, kad Kriss Eštons, pēc lieliska Hodžsona māņu sitiena, prata saķert bumbu un nogādāt to ieskaites zonā.

Otrajā šīs grupas spēlē Īrijas "Munster" komanda, pateicoties Aiena Kītlija pēdējo sekunžu precīzam dropsitienam, ar 27:26 pieveica Seilas "Sharks" regbistus, kuri, neskatoties uz viņiem nepiepriecinošajām pirmsspēles prognozēm, prata ātri iegūt visai ievērojamu vadību, taču, kā var noprast no rezultāta uz tablo, nespēja to nosargāt.

Eiropas čempionu kauss regbijā, pirmā kārta

ViesiMājniekiRezultāts
HarlequinsCastres Olympique25:9
Sale SharksMunster26:27
SaracensASM Clermont Auvergne30:23
Glasgow WarriorsBath Rugby37:10
Racing Metro 92Northampton Saints20:11
Leichester TigersUlster Rugby25:18

Eiropas izaicinājuma kauss, pirmā kārta

ViesiMājniekiRezultāts
Gloucester RugbyBrive55:0
Newcastle FlaconsBucharest Wolves43:19
Bordoux-BeglesEdinburgh Rugby13:15
LyonLondon Welsh28:18
Cardiff BluesGrenoble37:14
ZebreOyonnax24:33
Connacht RugbyLa Rochelle48:12
BayonneExeter Chiefs30:24
Stade Francais ParisNewport Gwent Dragons22:38

Izmantotie resursi:
EPCR | Official Website
Planet Rugby | Rugby Union News, Live Rugby...
Live rugby 2014 | Aviva Premiership 2014 |...