Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Čempioni "Toulon" sāk ar smagu uzvaru

Juris Miņins
Juris Miņins

Čempioni "Toulon" sāk ar smagu uzvaru
Foto: AFP/Scanpix

Pagājušo divu sezonu Eiropas spēcīgāko klubu turnīra "Heineken Cup" uzvarētāji "Toulon" regbisti šīs sezonas Eiropas čempionu kausu sāka ar visai smagnēju uzvaru pār "Scarletts" regbistiem – 28:18.

Dienas agrajās spēlēs savā starpā tikās komandas, kas spēlē savos čempionātos, t.i., Velsas "Ospreys" un Itālijas Treviso "Benetton", kuras abas pārstāv Pro12 turnīru. Jāsaka, ka abas komandas šajā turnīrā spēlēja ļoti dažādi, t.i., velsieši ir turnīra līderi, kuri nav zaudējuši nevienā spēlē, kamēr itāļi nebija uzvarējuši ne reizi.
Nekas nemainījās arī Eirokausos, t.i., "Ospreys" izcīnīja pārliecinošu uzvaru – 42:7. Divus piezemējumus guva Dens Evanss, bet pa vienam – Džefa Haslera, Risa Veba un Dena Beikera kontā, vienīgo rezultatīvo uzbrukumu itāļu labā veica Ludoviko Nitalia.

Otrajā spēlē tikās divas Francijas Top14 čempionāta komandas – Tulūza un Monpeljē. Šajā spēlē ar 30:23 uzvarēja tulūzieši. Jāpiebilst, ka uzvarētāji izšķirošo pārsvaru guva mača pēdējās 15 minūtēs.

Tomēr centrālais kārtas mačs norisinājās starp "Toulon", kuri ir iepriekšējo divu sezonu "Heineken Cup" ieguvēji un "Scarlets" regbistiem.

Spēles pirmajā puslaikā abas komandas prata veikt piezemējumus, taču jāsaka, ka neviena no tām nespēlēja pārliecinoši – Tulonas regbisti nebija pārliecinoši aizsardzībā, veicot tikai 40 tvērienus (pret 75 tvērieniem oponentu izpildījumā), taču prata sodīt "Scarlets" par kļūdām, vienā no tām, tūdaļ pēc Džona Barkleja piezemējuma, kas ļāva "Scarlets" izvirzīties vadībā, Maksims Merozs bloķēja sitienu un pārtverto bumbu piezemēja ieskaites zonā.

Otrajā puslaikā varēja redzēt "Scarlets" nogurumu un viņi vairs tik aktīvi nespēlēja kā pirmajā puslaikā, bet tulonieši tieši pretēji – aktivizēja savu spēli uzbrukumā, kā rezultātā viņiem radās vairāki bīstami izrāvieni, taču līdz rezultatīvam uzbrukumam pietrūka. Izšķirošo piezemējumu guva Stefons Armitažs, kad esošajiem čempioniem beidzot izdevās izlauzties caur aizsardzību. Šis uzbrukums, kopā ar papildpunktiem deva 15 punktu pārsvaru (28:13).

"Scarletts" varēja jau padoties, taču tas nenotika, tieši otrādi, viņi vēlējās atspēlēt zaudētos punktus un panākt vismaz septiņu punktu deficītu, par ko tiktu nopelnīts viens punkts turnīra tabulā. Tas gan neizdevās, taču centība atmaksājās un viņi līdz ar spēles pamatlaika beigām guva spēles noslēdzošo piezemējumu – 28:18.

Kopumā jāsaka, ka spēles rezultāts neataino spēles gaitu, jo Tulonas komandai, kura šogad spēlē bez karjeru beigušās Anglijas regbija leģendas Džonija Vilkinsona, šī bija ļoti smaga uzvara. Var teikt, ka pirmajā Eiropas čempionu kausa spēlē "Toulon" izdarīja absolūti minimālo programmu, lai izcīnītu uzvaru.

Eiropas čempionu kauss regbijā, pirmā kārta

ViesiMājniekiRezultāts
HarlequinsCastres Olympique25:9
Sale SharksMunster26:27
SaracensASM Clermont Auvergne30:23
Glasgow WarriorsBath Rugby37:10
Racing Metro 92Northampton Saints20:11
Leichester TigersUlster Rugby25:18
OspreysBenetton Treviso42:7
ToulouseMontpellier30:23
RC ToulonScarletts28:18
Leinster RugbyWasps25:20

Eiropas izaicinājuma kauss, pirmā kārta

ViesiMājniekiRezultāts
Gloucester RugbyBrive55:0
Newcastle FlaconsBucharest Wolves43:19
Bordoux-BeglesEdinburgh Rugby13:15
LyonLondon Welsh28:18
Cardiff BluesGrenoble37:14
ZebreOyonnax24:33
Connacht RugbyLa Rochelle48:12
BayonneExeter Chiefs30:24
Stade Francais ParisNewport Gwent Dragons22:38
London IrishFemi-CZ Rugby Rovigo70:14

Izmantotie resursi:
EPCR | Official Website
Planet Rugby | Rugby Union News, Live Rugby...
Live rugby 2014 | Aviva Premiership 2014 |...