Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Īrija pieviec Angliju un noformē Sešu nāciju kausa "Grand Slam" titulu

Juris Miņins
Juris Miņins

Īrija pieviec Angliju un noformē Sešu nāciju kausa "Grand Slam" titulu
Īrijas izlase triumfa brīdī
Foto: PA Wire/Scanpix

Īrijas regbija izlase šovakar Londonā, Tvikenhemas stadionā ar 24:15 pārspēja Anglijas valstsvienību, uzvarot savā piektajā spēlē no piecām un tādā veidā tika pie "Grand Slam" panākuma.

Anglijas un Īrijas izlašu spēkošanās regbija laukumos, protams, ir principiāls duelis, taču šīvakara spēle bija vēl īpašāka divu aspektu dēļ. Pirmkārt, šonedēļ īri apsteidza angļus Pasaules reitingā un izvirzījās otrajā vietā, tāpēc, lai atgūtu savu pozīciju, angļiem bija nepieciešama uzvara, bet, otrkārt, pagājušajā gadā īri liedza Anglijas izlasei izcīnīt piekto uzvaru pēdējā turnīra spēlē, kamdēļ viņi palika bez sava otrā "Grand Slam" titula, kas būtu sekojis pēc kārtas. Šajā spēlē angļi vairs neko būtisku iegūt nevarēja, taču atdot "parādu", domājams, viņiem gribējās.

Lai arī laukuma saimnieki jau no mača pirmajām minūtēm devās uzbrukumā, pirmie piezemējumu guva tieši īri, jo pēc Džonija Sekstona spēriena bumbu ieskaites zonā notvert un bīstamo situāciju neitralizēt neizdevās Entonijam Vatsonam, ko savā labā izmantoja īri – Garijs Ringrouzs bija pirmais pie bumbas un tiesneši to fiksēja kā piezemējumu.

Mača turpinājumā īri nerāvās uzbrukumā, taču spēlēja ciešu aizsardzību un gaidīja angļu kļūdas, kas arī ik pa laikam notika. Kopumā mačs uz nākošajām minūtēm pārvērtās par smagu cīņu, kurā angļi mēģināja atrast iespēju atspēlēties, kamēr īri spēlēja stingrā aizsardzībā.

Jāsaka, ka Īrijas izlasei, kas šonedēļ nobīdīja Angliju no otrās vietas Pasaules rangā, šāda spēles taktika arī deva rezultātu, jo mājniekiem, kuri bija zaudējuši divas iepriekšējās spēles pēc kārtas, bija lieliem spēkiem jāiet uz priekšu, taču steiga un vēlme atrast laimi uzbrukumā radīja kļūdas, kas beigu beigās noveda pie Bandī Aki izrāviena un Sīdžeja Standera piezemējuma. Turklāt, jāpiebilst, ka starp abiem šiem piezemējumiem Džonijs Selstons nerealizēja vienu soda sitienu.

Paši angļi neko savā spēlē nemainīja ne pēc pirmā, ne otrā piezemējuma zaudēšanas, jo viņiem arī nebija ko manīt – bija jāiet uz priekšu. Tiesa, kļūdas un sasteigtu lēmumu pieņemšana "nokāva" vairākus perspektīvus uzbrukumus un tikai tad, kad īri spēlēja 14 vīru sastāvā Eliots Deilijs notvēra Ovena Farela sperto bumbu, piezemējot to ieskaites zonā. Samazināt rezultāta starpību līdz septiņiem punktiem gan nesanāca, jo Farels neiesita realizācijas sitienu.

Trešais īru piezemējums atnāca tad, kad to gaidīja vismazāk, proti, pirmā puslaika kompensācijas laikā, kad Džeikobs Stokdeils izcēlās jau septīto reizi šīs sezonas Sešu nāciju kausa izcīņā, pirms iešanas pārtraukumā panākot jau priekš angļiem ļoti draudīgo rezultātu 21:5 Īrijas labā.

Otrais puslaiks pēc būtības neatšķīrās no pirmā spēles cēliena, jo angļi lieliem spēkiem un ar lielu gribēšanu devās uz priekšu, taču īri aizsardzībā spēlēja bez lieliem robiem ar ko bija pietiekoši, lai sabojātu angļiem Sešu nāciju kausa noslēgumu.

Pie piezemējumiem otrajā puslaikā angļiem tika Eliots Deilijs un Džonijs Mejs, taču ar to bija par maz, lai iesaistītos cīņā par uzvaru, turklāt neviens no realizācijas sitieniem angļiem šoreiz nebija precīzs. Īriem Konors Marejs mača 60. minūtē realizēja soda sitienu, kas, kā vēlāk izrādījās, nebija nepieciešams uzvaras nodrošināšanai.

Uzvaru 2018. gada Sešu nāciju kausā Īrijas izlase bija garantējusi jau pagājušnedēļ, kas bija viņu ceturtais panākums šajā turnīrā. Savukārt tikai otro reizi viņiem izdevās uzvarēt visos turnīra mačos. Jāpiebilst, ka tā ir 10 reize, kad Sešu nāciju kausa uzvarētāji tiek arī pie "Grand Slam" titula.

Savukārt dienas pirmajā spēlē Itālija tikās ar Skotiju. Pirms mača likās, ka skotiem tas būs viegls ķēriens, jo Itālija, lai arī šajā turnīrā brīžiem demonstrēja ļoti konkurētspējīgu regbiju, bija zaudējusi visos četros iepriekšējos mačos un kopumā Sešu nāciju kausā nebija uzvarējusi nevienā mačā kopš 2015. gada.

Jāsaka, ka Romā gan itāļi nejutās kā pasatarīši, jo jau no pirmā puslaika droši devās uz priekšu un beigu beigās, pateicoties Tomaso Alana diviem piezemējumiem un vairākiem precīziem sitieniem pa vārtiem, līdz mača 45. minūtei panāca 24:12 savā labā.

Skoti gan neatkāpās un otrajā puslaikā pietuvojās rezultātā, taču beigu beigās visu noteica veiksme soda sitienos, jo, lai arī Tomaso Alans spēles 75. minūtē guva trīs punktus, Greigs Leidlovs trīs minūtes vēlāk izrāva savai komandai laimīgu uzvaru ar 29:27.

Interesanti, ka Serhio Parise, Itālijas izlases spēlētājs, pēc spēles ierakstīja savu vārdu regbija spēles vēsturē, tiesa, ne tai labākajā veidā, jo viņš kļuva par pirmo regbistu, kurš, spēlējot izlases sastāvā, ir piedzīvojis 100 zaudējumus.

Visbeidzot pēdējā šīs sezonas Sešu nāciju kausa cīņā tikās Velsa un Francija. Spēle, kas faktiski notika par otro vietu turnīra tabulā, rezultāta ziņā bija ļoti līdzīga, tāpēc nebija nekāds brīnums, ka intriga saglabājās līdz pat pēdējām spēles sekundēm. Mača izskaņa bija, lai arī ļoti nervoza, jo spēles rezultāts bija 14:13 par labu Velsai, taču gana skatāma un interesanta. Tajā netrūka nedz Francijas spēlētāju nerealizētu sodu, ne kļūtu izšķirošos brīžos, ne veiksmīgas aizsardzības. Beigu beigās Velsa, spēles kompensācijas laikā "nozogot" Francijai bumbu koridora izspēlē, svinēja panākumu un garantēja sev otro vietu turnīrā.

Interesanti, ka iepriekšējo divu gadu čempioni, Anglijas valstsvienība, 2018. gada turnīru pabeidza pirmspēdējā vietā, esot priekšā vien turnīra ikgadējiem autsaideriem, Itālijai.

2018. gada Sešu nāciju kauss regbijā, 5. kārta

MājniekiViesiRezultāts
ItālijaSkotija27:29
AnglijaĪrija15:24
VelsaFrancija13:14
#KomandaSUNZPAP
1.Īrija5500160:8223
2.Velsa5302119:8315
3.Skotija5302101:12813
4.Francija5203108:9411
5.Anglija5203102:9210
6.Itālija500592:2031

Izmantotie resursi:
https://www.sixnationsrugby.com/en/...

     [+] [-]

, 2018-03-17 21:12, pirms 6 gadiem
Angļu treneri padzīt!!! Galīgi netipiski regbijam izvirināja muti!

     [+] [-]

, 2018-03-17 21:29, pirms 6 gadiem
Džonss ar Anglijas izlasi līdz šim turnīram bija zaudējis tik vienā mačā un kopumā bija uzvarētājs. Tagad, kad komanda zaudē un zaudē jau 3. maču pēc kārtas, ir redzams cits Džonss. Viņa piebildes pēc šodienas mača par to, ka daži regbisti pie viņa izlasē vairs nespēlēs vien parāda, ka īsti komfortabli viņš nejūtas.

     [+] [-]

, 2018-03-17 21:36, pirms 6 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Džonss ar Anglijas izlasi līdz šim turnīram bija zaudējis tik vienā mačā un kopumā bija uzvarētājs. Tagad, kad komanda zaudē un zaudē jau 3. maču pēc kārtas, ir redzams cits Džonss. Viņa piebildes pēc šodienas mača par to, ka daži regbisti pie viņa izlasē vairs nespēlēs vien parāda, ka īsti komfortabli viņš nejūtas.
Pēc šitādas izgāšanās un muldēšanas ir jāaizvācas.

  +1 [+] [-]

, 2018-03-17 21:52, pirms 6 gadiem
Narkomāns Jānis rakstīja: Pēc šitādas izgāšanās un muldēšanas ir jāaizvācas.
Nākamgad būs PK un tieši tas būs Džonsa darba vērtējums. Nevis n-tās uzvaras pēc kārtas. Nevis divi (pagaidām) 6NC turnīri, no kuriem viens GS un pat ne rezultāti gaidāmajos testos pret Jaunzēlandi.
Ja PK angļi nospēlēs labi, Džonss būs labs un neviens viņam neko nepārmetīs.

Pat ja notiek kaut kāds kosmoss un Angļi mēģinās nobīdīt galveno treneri - kurš nāks vietā? Pusotru gadu pirms PK.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2018-03-17 23:10, pirms 6 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Nākamgad būs PK un tieši tas būs Džonsa darba vērtējums. Nevis n-tās uzvaras pēc kārtas. Nevis divi (pagaidām) 6NC turnīri, no kuriem viens GS un pat ne rezultāti gaidāmajos testos pret Jaunzēlandi.
Ja PK angļi nospēlēs labi, Džonss būs labs un neviens viņam neko nepārmetīs.

Pat ja notiek kaut kāds kosmoss un Angļi mēģinās nobīdīt galveno treneri - kurš nāks vietā? Pusotru gadu pirms PK.
Godīgi pasaku, aizvietotāju nezinu! Lai jau paliek
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja