Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

"Rugby Europe" strādā pie Eiropas čempionāta izveides

Juris Miņins
Juris Miņins

"Rugby Europe" strādā pie Eiropas čempionāta izveides
2018. gadā par spēcīgāko Eiropas izlasi kļuva Īrija
Foto: PA Wire/Scanpix

Eiropas regbija savienība ("Rugby Europe") kopā ar Starptautisko regbija savienību ("World Rugby") strādā pie tā, lai jau pārskatāmā nākotnē tiktu izveidots pilnvērtīgs Eiropas čempionāts klasiskajā regbijā.

Lai arī regbijs ir viens no populārākajiem sporta veidiem kā Eiropā, tā arī pasaulē, līdz šim nav izdevies noorganizēt pilnvērtīgu Eiropas čempionātu šajā sporta veidā, jo spēcīgākās šī reģiona komandas spēlē Sešu nāciju kausā (Anglija, Īrija, Velsa, Skotija, Francija, Itālija), bet Eiropas meistarsacīkstēs piedalās tā sauktās "otrā ešelona" komandas – Rumānija, Gruzija, Krievija, Spānija, Beļģija, Vācija.

Lai izvērtētu iespēju noorganizēt Eiropas čempionātu, pašlaik Eiropas regbija savienība kopā ar starptautisko savienību strādā pie šī projekta un, lai arī viss ir diezgan agrīnā stadijā, iespējams, ka jau 2022. gadā izdosies sagaidīt šī darba rezultātus.

Pašlaik tiek runāts, ka Eiropas čempionātā varētu spēlēt divpadsmit labākās komandas, t.i., visas Sešu nāciju kausa komandas, kā arī līdzšinējā formāta Eiropas čempionāta elites divīzijas vienības. Tāpat pašlaik tiek runāts, ka "vecās pasaules" labākās komandas savā starpā varētu spēlēt reizi četros gados. Savukārt nedz par turnīra formātu, nedz arī to kādos sastāvos komandas cīnīsies šajā čempionātā, informācijas nav.

Pašlaik projekta iniciatori strādā pie sponsora atrašanas un, kā ziņo ārzemju mediji, interese no sponsoriem jau ir.

Kā arī...

- Ir noskaidrojies, ka 2019. gada Pasaules kausa "pēdējās cerības" turnīrs norisināsies Francijā. "World Rugby" ir lēmusi par labu Marseļas pilsētai, jo Francijā šogad labā līmenī tika aizvadīts U20 pasaules čempionāts, kā arī notiks 2023. gada Pasaules kauss.

Atgādināsim, ka par pēdējo ceļazīmi uz Japānu cīnīsies četras komandas. Kanāda un Honkonga jau ir garantējušas sev vietu šajā turnīrā, kamēr vēl divas komandas noskaidrosies līdz 18. augustam. Kā trešā, visdrīzāk, būs Vācija, jo starpreģionu pārspēļu mačos ir jānotiek brīnumam, lai viņi pārspētu Samoa valstsvienību (pirmajā mačā zaudēja ar 15:66), bet ceturto vietu ieņems pašlaik notiekošā Āfrikas Zelta kausa otrā spēcīgākā izlase.

Izmantotie resursi:
World Rugby | worldrugby.org
https://rugger.info/