Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Miņins

Īrijas regbija federācija satraukusies par Pro 12 klubu budžetiem

Īrijas regbija federācija satraukusies par Pro 12 klubu budžetiem
Īrijas regbija izlase
Foto: AFP/Scanpix

Īrijas regbija federācijas vadītājs Filips Brovns ir izteicis bažas gan par savas valsts regbija klubu finansiālajām iespējām, gan profesionālā regbija attīstību kopumā.

Īrijas labākie regbija klubi spēlē profesionālajā Pro 12 čempionātā, kas ir viens no trim spēcīgākajiem klubu regbija turnīriem Eiropā, taču vietējās regbija federācijas vadība ir izteikusi pamatīgu satraukumu par savu komandu budžetiem.

Federācijas vadītājs ir izteicies: “Mēs nevaram un negribam būt kā ugunsdzēsēji, kam ir jāglābj profesionālie regbija klubi. Savukārt viņiem, lai saglabātu konkurētspēju ir jāskrien pakaļ Eiropas vadošajiem čempionātiem, Francijai un Anglijai, kur algas ir daudz lielākas. Mēs nevaram to piedāvāt, jo mūsu klubi nav tik bagāti un nez vai kādreiz būs, jo mūsu valsts iespējas ir ierobežotas.”

Filips Rovns šajā paziņojumā skaidri norādīja, ka Francijas un Anglijas čempionātu klubu cīņa par labākajiem spēlētājiem atstāj graujošu iespaidu uz pārējo profesionālo regbiju, kas jau tā nav nemaz tik izplatīts. Labākie regbisti dodas uz šiem diviem čempionātiem, kamēr pat Pro 12, kas arī ir augsta līmeņa čempionāts, spēlētāju trūkst.

Kvalitatīvu izpildītāju problēma ir skaidri redzama arī Eirokausos, kur Pro 12 vienībām ir jācīnās pret jau pieminēto čempionātu spēcīgākajām komandām. Aizvadītajā Čempionu kausā neviena Pro 12 komanda neiekļuva izslēgšanas mačos, bet Izaicinājuma kausā izslēgšanas mačiem kvalificējās tikai divas komandas, bet tikai Velsas komanda Ņūportas “Gwent Dragons” spēja pārvarēt izslēgšanas maču pirmo kārtu, apstājoties pusfinālā ar 12:22 piekāpjoties nākošajiem čempioniem, Francijas Top 14 čempionāta komandai no Monpeljē.

Tiesa, lai arī Īrijas federācija pašlaik runā par savu komandu problēmām, tieši īri ir tie, kas pagājušajā sezonā noteica toni Pro 12 čempionātā, jo tieši Īrijas komandas uzvarēja gan regulārajā čempionātā, gan izslēgšanas mačos, bet izslēgšanas mačiem kvalificējās trīs no četrām īru vienībām, taču ceturtā komanda, Munstera, palika sestajā vietā, kas viņiem garantē vietu nākamās sezonas Čempionu kausā.

Izmantotie resursi:
Planetrugby.com | : Planetrugby.com


No kreisās: U.Strautmanis (preses konferences vadītājs), E.Šefanovskis, E>Kralliša, M.Rullis, E.Ščavinsks. Foto: Agnis Melderis.

RK "Livonia" regbisti ir "izsalkuši" un apņēmušies atgūt titulus

Viena no vadošā Baltijas regbija kluba “Livonia” visa līmeņa komandas pirms sezonas ir labi sagatavojušās, lai jau šajā sezonā papildinātu kluba kausu galeriju. Galvenais komandas mērķis – atgūt Latvijas čempionu “dēli” klasiskajā regbijā vīriešiem.

Rīt sāksies Latvijas čempionāts regbijā-15 vīriešiem, sestdien regbijā-7 sievietēm

Šajā nedēļas nogalē sāksies 2024. gada Latvijas čempionāts regbijā-15 vīriešiem un regbijā-7 sievietēm. Vīriešiem pirmā spēle paredzēta jau rīt, 26. aprīlī, Rīgas Tehniskās koledžas stadionā, bet turpat sestdien, 27. aprīlī, pirmo Latvijas čempionāta posmu aizvadīs sievietes.
Pirmo četru vietu ieguvējas. Foto: Juris Bērziņš Soms.

Latvijas čempionāta 1. posmā regbijā U16 jauniešiem godalgas izcīna Baldone, Eleja un "Livonia"

Pagājušajā nedēļas nogalē Rīgas Tehniskās koledžas stadionā notikušajā Latvijas regbija čempionāta pirmajā posmā U16 jauniešiem pagājušā gada vicečempioni RK “Livonia/Rīga” spēlētāji izcīnīja trešo vietu, esot ļoti tuvu otrajai vietai, jo spraigā cīņā ar divu punktu starpību piekāpās pagājušā gada čempioniem Elejai. Par posma uzvarētājiem kļuva progresu parādījušie Baldones/ĶNSS regbisti.