Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:271, Did:0, useCase: 3

Poliete Sadovska pēc brīvdienas uzvar Golubevu un sper platu soli pretim čempiones titulam

Ints Megnis
Ints Megnis

Poliete Sadovska pēc brīvdienas uzvar Golubevu un sper platu soli pretim čempiones titulam
Zoja Golubeva un Natālija Sadovska septītās kārtas duelī. Organizatoru foto

Latvijas dambretes veterāne Zoja Golubeva trešdien Rīgā piekāpās savai poļu oponentei Natālijai Sadovskai pasaules čempiones titulcīņas dāmām septītajā kārtā, līdz ar to pēdējās divās dienās mājiniecei būs jācenšas izglābties.

Trešdien Golubeva spēlēja ar baltajiem kauliņiem, tomēr, kad poliete bija tikusi pie otrās dāmas, Latvijas sportistei pēc 67. gājiena nācās atzīt savu zaudējumu.

Līdz ar to summā tagad Golubeva ir iedzinējos ar rezultātu 36:48. Iepriekš Golubeva uzvarēja pirmajā kārtā, bet poliete bija labākā ceturtajā dienā. Visas pārējās kārtas noslēgušās neizšķirti.

Sadovska pasaules čempiones titulu var garantēt jau ceturtdien, kad gaidāma astotā no deviņām kārtām, kas jau tradicionāli sāksies plkst. 11:00. Devītā kārta nepieciešamības gadījumā tiks aizvadīta piektdien, bet, ja tad rezultāts būs neizšķirts, sestdien un svētdien risināsies taibreiks.

Pasaules čempiones titulcīņā paredzēts iespaidīgs balvu fonds, uzvarētājai tiekot pie 10 000 eiro, bet zaudētājai nopelnot 7000 eiro.

Latvijas Dambretes federācijai šobrīd ir iespaidīgi plāni, jo 2019. gadā Latvijā gaidāms Pasaules kausa pieczvaigžņu etaps, kas ir otrs augstākais līmenis, kā arī Eiropas čempionāts jauniešiem vecumā līdz 18 gadiem un pasaules čempionāts ātrspēlē.

Šobrīd pasaules rangā Sadovska ieņem otro vietu, kamēr Golubeva ir trešā. Golubeva pērn Tallinā jau sešpadsmito reizi karjerā kļuva par pasaules čempioni, kamēr Sadovska 2016. gadā uzvarēja pasaules čempiones titulmačā.