Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:271, Did:0, useCase: 3

Topalovs: "Anands ir supertalants, bet es uzvarēšu"

Jānis Pārums

Topalovs: "Anands ir supertalants, bet es uzvarēšu"
Veselins Topalovs
Foto: AFP/Scanpix

Bulgāru šahists, pasaules čempiona titula pretendents Veselins Topalovs neilgi pirms sērijas ar esošo čempionu, indieti Višvanatanu Anandu sniedzis komentāru, paredzot savu uzvaru.

"Protams, ka šajā sērijā uzvarēs Veselins Topalovs. Man ir spīdoša komanda un katrs tās pārstāvis ir atslēga uz manu panākumu. Bet [menedžeris] Silvio Daņilovs vispār man ir nenovērtējams atbalsts. Tieši uz viņa pleciem bija visi loģistikas jautājumi, gatavojoties mačam. Man galva par to nesāpēja, jo viņš nodarbojas praktiski ar visu. Paši padomājiet – viņš taču atrada tik milzīgu naudas balvu fondu šaham, bez viņa šis duelis nemaz nebūtu noticis," sacīja Topalovs.

Viņš uzslavēja arī titulēto pretinieku, taču tāpat norādīja uz viņa trūkumiem: "Anands, protams, ir supertalants. Visiem ir zināms, ka Viši piemīt lieliska intuīcija un reakcijas ātrums uz jebkurām izmaiņām uz šaha galdiņa. Taču neaizmirsīsim, ka Anandam ir 40 gadu, viņš nogurst krietni ātrāk. Un galu galā arī motivācija vairs nav tā – viņš tomēr jau ir pasaules čempions, bet es – pretendents."

"Domāju, ka Anands centīsies pēc iespējas ātrāk rast iespēju noslēgt maču," uzsvēra bulgāru lielmeistars. "Ja partija ieilgs, tad viņam nav ne mazāko izredžu, šajā ziņā viņš ir ievērojami vājāks par mani."

"Es cienu Anandu. Salīdzinājumā ar [Vladimiru] Kramņiku, ar viņu spēlēt ir gan sarežģītāk, gan interesantāk. Man vienalga, kas ir par mani, kas pret mani – es vienkārši darīšu savu darbu un uzvarēšu," noslēdza Topalovs.

Izmantotie resursi:
prosportmagazine.ru

  +2 [+] [-]

, 2010-04-24 13:19, pirms 14 gadiem
Loti iteresanti

  +5 [+] [-]

, 2010-04-24 13:23, pirms 14 gadiem
Varētu viņi te sākt braukt augumā viens otram takā boksā