Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:271, Did:0, useCase: 3

Par dienu vēlāk pārceļ Ananda – Topalova sērijas sākumu

Jānis Pārums

Par dienu vēlāk pārceļ Ananda – Topalova sērijas sākumu
Višvanatans Anands
Foto: AFP/Scanpix

Starptautiskā Šaha federācija (FIDE) tomēr izrādījusi pretimnākšanu esošajam pasaules čempionam Višvanatanam Anandam un par dienu vēlāk pārcēlusi sērijas sākumu par čempiona titulu pret bulgāru Veselinu Topalovu.

Sportacentrs.com jau ziņoja, ka sākotnēji bija paredzēts, ka cīņa par pasaules čempiona nosaukumu sāksies 5. aprīlī, taču pēc Ananda lūguma to pārcēla uz 23. maiju. Islandes vulkāna radīto pārvietošanās problēmu dēļ indietis vēlreiz lūdza par pāris dienām pārcelt dueļa sākumu.

Sākotnēji organizatori šo lūgumu organizatori noraidīja, norādot, ka vienreiz jau izrādīja pretimnākšanu, bet vēlāk tomēr pārcēla turnīra sākumu par dienu vēlāk - no 23. uz 24. aprīli.

Anands, kurš turnīra mājvietā - Bulgārijas galvaspilsētā Sofijā – ieradās ar automašīnu, nevis lidmašīnu un četras dienas vēlāk kā iecerēts (bija plānots jau pagājušajā nedēļā, taču indietis Sofijā nokļuva šīs nedēļas sākumā), savu lūgumu pamatoja ar ceļojuma laikā uzkrāto nogurumu un stresu, kā arī to, ka Islandes vulkāna radīto seku dēļ viņam mazāk laika palicis, lai sagatavotos sērijai pret Topalovu.

Izmantotie resursi:
AP

     [+] [-]

, 2010-04-23 09:22, pirms 14 gadiem
mmm man mīļākais sporta veids

     [+] [-]

, 2010-04-23 21:58, pirms 14 gadiem
Mans arī!
Bet kapēc nespēlē Indijā, bet Bulgarijā?!
Un ja rakstā minēts, ka parcēla uz "23 maiju" tads satraukums?!