Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:271, Did:0, useCase: 3

Olimpiādē bez uzvarām

Nauris Mackevičs
Nauris Mackevičs

Olimpiādē bez uzvarām
Laura Rogule

Vakar tika aizvadītas 38. Šaha Olimpiādes 5. kārtas spēles. Latvijas komandām neklājās pārāk veiksmīgi, jo netika izcīnīta neviena uzvara. Vīri nospēlēja neizšķirti ar Turciju, bet dāmas piekāpās Mongolijai.

Lielākās cerības tika saistītas ar mūsu sieviešu komandu, jo pretī stājās Mongolijas šahistes. No mūsu šahistēm uzvarēt izdevās tikai Laurai Bērziņai. Laura Rogule nospēlēja neizšķirti, bet Erneste un Šķiņķe diemžēl zaudēja. Līdz ar to Latvijas komandai zaudējums ar 1,5:2,5. Latvijas komandai pēc pirmajām piecām kārtām 52. vieta. Visvairāk punktu mūsu komandai līdz šim izcīnījusi Katrīne Šķiņķe, kuras kontā trīs ar pusi punktu. Nākamās mūsējo pretinieces būs Luksemburgas komanda.

Mazliet veiksmīgāk par mūsu dāmām vakar nostartēja mūsu vīriešu izlase, kura spēja nospēlēt neizšķirti ar Turcijas šahistiem. Mūsu komandā uzvaru izcīnīja Svešnikovs, neizšķirti nospēlēja Miezis un Meijers, bet Lanka piedzīvoja zaudējumu. Mūsu vīru komanda šobrīd ieņem 46. vietu. Nākamais Latvijas komandas pretinieks būs Kataras komanda, kura atrodas 53. vietā.

Šodien 38. Šaha Olimpiādē ir brīvdiena, tādēļ turnīrs atsāksies tikai trešdien.

Izmantotie resursi:
chess-results.info