Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:271, Did:0, useCase: 3

Autors: Nauris Mackevičs

Vīriem uzvara, dāmām neizšķirts

Vīriem uzvara, dāmām neizšķirts
Katrīna Šķiņķe

Šodien noslēdzās 38. Šaha Olimpiāde, kurā neslikti nostartēja abas Latvijas komandas. Vīriešu izlase kopvērtējumā izcīnīja 44. vietu, bet dāmas palika 28. pozīcijā.

Ar pamatotām cerībām šodien varējām cerēt uz to, ka gan vīru, gan dāmu komanda spēs uzlabot savas pozīcijas kopvērtējumā, taču tas izdevās tikai mūsu vīriešu komandai, kas ne bez pūlēm ar 2,5:1,5 pieveica Venecuēlas šahistus, noslēdzot čempionātu 44. vietā. Iepriekšējā Olimpiādē Latvijas komandai klājās labāk, jo tika iegūta 28. vieta. Šodien no mūsu komandas uzvaru izcīnīja tikai Viesturs Meijers, bet Miezis, Svešņikovs, kā arī Samoļins nospēlēja neizšķirti.

Svešņikovs un Meijers arī bija mūsu komandas līderi Drēzdenē, jo abi izcīnīja pa sešiem ar pusi punktiem. 5,5 punktus guva Normunds Miezis, četrus punktus guva Vitālijs Samoļins, bet trīs punktus izcīnīja Zigurds Lanka. Pirmo vietu 38. Šaha Olimpiādē izcīnīja Armēnija, otrajā vietā palika Izraēla, bet trešo vietu izcīnīja ASV. Tikai piektajā pozīcijā kopvērtējumā palika Krievijas šahisti.

Pēdējās kārtas spēlē pret Turcijas izlasi ar neizšķirtu samierinājās Latvijas dāmu komanda, kurai uzvara šodien praktiski garantētu vietu labāko divdesmitniekā, taču beigās nācās samierināties ar 28. vietu. Pagājušajā gadā mūsu komanda ieņēma 17. vietu. Vislabāko sniegumu mūsu komandā nodemonstrēja Katrīna Šķiņķe, kura kopumā guva 7,5 punktus. Sešus ar pusi punktus guva Ilze Bērziņa, piecus guva Laura Rogule, četrus Ingūna Erneste, bet trīs Viktorija Ni.

Jāatzīmē, ka individuālajā vērtējumā Katrīna Šķiņķe ierindojās augstajā 34. vietā. Zelta medaļas dāmu konkurencē ieguva Gruzijas komanda, sudrabs tika Ukrainai, bet bronza ASV. Arī dāmām bez medaļām palika favorītes krievietes, kuras summā palika ceturtajā vietā.

Izmantotie resursi:
chess-results.info


, 2008-11-25 19:21, pirms 15 gadiem
Armēņi labākie!
otrie - Izraelas krievi, trešie - ASV (krievi), bet Lielā Krievija tikai 5!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Godalgoto vietu ieguvēji Latvijas čempionāta ieskaitē priekšplānā. Foto: Latvijas Šaha federācija.
1

Rāviņš kļuvis par vienpadsmitkārtējo Latvijas čempionu šaha kompozīciju risināšanā

Rīgā notikušajā jubilejas 50. Latvijas čempionātā šaha kompozīciju risināšanā, kas arī reģistrēts Pasaules risināšanas kausa izcīņai, par uzvarētāju kļuva Modris Rāviņš.
Foto: Latvijas Dambretes federācija.

Andersons un Gudēvica-Liepiņa pārliecinoši uzvar Latvijas čempionātā dambretē jaunākajā grupā

18. un 19. maijā dambretes kluba “Rīgas namu apsaimniekotājs” telpās norisinājās Latvijas čempionāts 100 lauciņu dambretē jaunākajā jauniešu grupā. Par godalgotajām vietām meitenes un zēni sacentās atsevišķos turnīros pēc Šveices sistēmas 8 kārtās.
Latvijas vīru izlase izcīnījusi kārtējo sudrabu. Pirmā no kreisās: daudzkārtējā pasaules čempione Zoja Golubeva.

Pasaules čempionāts dambretē noslēdzies ar Latvijas vīriešu komandas trešo sudraba medaļu

Portugāles pilsētā Albufeirā vakar, 8. maijā, noslēdzās pasaules komandu čempionāts sievietēm un vīriešiem 100 lauciņu dambretē, Latvijas vīriešu izlasei ar Gunti Valneri, Raimondu Vipuli un Robertu Misānu sastāvā iegūstot otro vietu arī ātrspēlē un izcīnot tādējādi trešo sudraba medaļu.