Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:271, Did:0, useCase: 3

Kovaļenko pārliecinoši triumfē "Liepājas rokādē"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Kovaļenko pārliecinoši triumfē "Liepājas rokādē"
"Liepājas rokādes" uzvarētājs Igors Kovaļenko un turnīra organizators Āris Ozoliņš
Foto: irliepaja.lv

Latviju pārstāvošais Ukrainas pilsonis Igors Kovaļenko (25) negaidīti pārliecinoši triumfējis tradicionālajā šaha turnīrā "Liepājas rokāde", kas risinājās jau 21. reizi. Latvijas vadošais šahists Aleksejs Širovs (42) palika piektais.

"Liepājas rokādes" pamatsacensībās ("Open" turnīrā) startēja 94 dalībnieki. Starp titulētākajiem rokādes dalībniekiem bija 1999. gada pasaules čempions Aleksandrs Halifmans, 2000. gada pasaules vicečempions Aleksejs Širovs, Rīgā dzimušais Daniels Frīdmans no Vācijas, pēdējo divu gadu Latvijas čempions Igors Kovaļenko un vēl daudzi citi spēcīgi šahisti.

"Open" turnīra Igors Kovaļenko vadībā izvirzījās pēc ceturtās kārtas un turpinājumā vadību neatdeva, 13 kārtās viņš zaudēja tikai puspunktu un finišēja ar 12.5 punktiem. Kā zināms, jūnijā Igors Kovaļenko uzvarēja arī Baltijas zonālajā turnīrā. "Liepājas rokādes" pamatsacensībās otro vietu ieguva Baltkrievijas pārstāvis Vladislavs Kovaļovs (9.5 punkti), trešais bija krievs Aleksandrs Halifmans (9.5), bet ceturto vietu ieguva baltkrievs Aleksejs Aleksandrovs (9.0). Mūsu šaha lielākā zvaigzne Aleksejs Širovs (pasaules rangā #39) no otrās kārtas vairs netika labāko četriniekā un sacensības noslēdza piektajā pozīcijā (9.0 punkti), šajā turnīrā viņš piedalījās pirmo reizi kopš 2001. gada. Vācijas pārstāvis Daniels Frīdmans ar deviņiem punktiem palika sestais.

"Liepājas rokādes" pirmo turnīru pašreizējais festivāla galvenais organizators un direktors, FIDE meistars Āris Ozoliņš kopā ar domubiedriem noorganizēja 1994.gadā. Tas bija kā Liepājas slaveno šaha turnīru „Tautu draudzība”, kas notika pagājušā gadsimta sešdesmitajos un septiņdesmitajos gados ar līdz par 500 šahistu piedalīšanos, tradīciju turpinājums. Ar laiku „Liepājas rokāde” kļuva arvien plašāka un populārāka. Visus šos gadus spēlētājus šurp vilina ne tikai laba organizatoriskā un sportiskā līmeņa turnīrs, bet arī brīnišķīgā Liepājas pludmale un daudzveidīgās atpūtas iespējas.

Šogad kopējais balvu fonds ir 5000 eiro. "Open" turnīra uzvarētājs saņēma 1000 eiro, otrās vietas ieguvējs tika pie 600, bet trešās vietas īpašnieks saņēma 400 eiro.

Izmantotie resursi:
irLiepāja
www.sahafederacija.lv