Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:271, Did:0, useCase: 3

Latvijas jaunie šahisti cīnās pasaules junioru čempionātā

Latvijas jaunie šahisti cīnās pasaules junioru čempionātā
Toms Kantāns
Publicitātes foto

Starptautiskais meistars, 2011.gada Eiropas jauniešu čempions šaha ātrspēlē Toms Kantāns pēc astoņām izspēlētām kārtām patlaban ieguvis piecus punktus un ierindojies 25. vietā, bet Jekaterina Djogteva izcīnījusi trīs punktus un atrodas 61. vietā.

Jaunā Rīgas Šaha skolas audzēkņa T. Kantāna (ELO reitings 2485) spēcīgākais pretinieks līdz šim čempionātā bija talantīgais lielmeistars Vladislavs Kovaļovs (Baltkrievija), ar kuru viņš tikās trešajā kārtā.

"Diemžēl Kovaļovam partija tika zaudēta bez nopietnas cīņas, jo Toms neveiksmīgi izvēlējās atklātnes variantu. Pagaidām Tomam tā arī nav izdevies parādīt to spēli, uz ko viņš bija cerējis. Taču priekšā vēl ir piecas kārtas un viss vēl ir iespējams – esmu pārliecināts, ka Toms vēl parādīs savas cīnītāja spējas”, tā T. Kantāna rezultātu komentē viņa treneris, lielmeistars Arturs Neikšāns.

Pasaules junioru čempionātā Indijas pilsētā Punē (Pune) Latvijas jaunieši sacenšas starp vairāk nekā 200 sportistiem no 45 valstīm atvērtajās (open) un sieviešu izspēlēs. Mūsu šahistu spēlēm var sekot līdzi tiešraidēs pasaules junioru čempionāta mājas lapā World Junior Chess Championship 2014 | Pune |...

Pasaules junioru čempionāts notiek reizi gadā. Latvijas juniori pēdējo reizi tajā piedalījās 2010. gadā. Starptautiskā meistare, Latvijas čempione Katrīna Šķiņķe ieņēma 24. vietu.Pasaules junioru čempionāts šahā Punē norisinās no 5.- 20. oktobrim. Vēsturiski Indiju uzskata par zemi, kur šahs radies pirms aptuveni diviem gadu tūkstošiem, kad to sauca par čaturjangu.

Informāciju sagatavoja:
Iveta Balode