Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:271, Did:0, useCase: 3

Latvijas klubu kausu šahā izcīna "Termo-Eko/RŠF"

Andrejs Siliņš

Pagājušajā nedēļas nogalē Rīgā norisinājās Latvijas klubu kauss šahā, kurā pirmo vietu izcīnīja Termo-Eko/RŠF komanda, kuri ir arī šī gada Latvijas komandu čempioni. Interesanta bija turnīra norises vieta, proti, pirmo reizi tas notika augstākajā tornī Eiropas Savienībā – 368 metrus augstajā Rīgas radio un televīzijas tornī.

Termo-Eko/RŠF komanda, kuras sastāvā spēlēja arī lielmeistars Ilmārs Starostīts, ar punkta pārsvaru apsteidza otrās vietas ieguvējus Olaine/F.Circeņa šaha klubs komandu, kuras sastāvā spēlēja arī Latvijas trešais numurs, lielmeistars Normunds Miezis un lielmeistarsd Jevgēnijs Svešņikovs.

Trešo vietu izcīnīja EST Chess Team, kuras sastāvā pārsvarā bija Lietuvas pārstāvji, to skaitā šī gada Latvijas sieviešu izlases treneris lielmeistars Aloizas Kveinis.

Kristīne Šķiņķe, turnīra direktore:

„Nekas ļoti pārsteidzošs nenotika, būtībā rezultāti likumsakarīgi, pirms pēdējās kārtas bija skaidrs, ka šīs komandas dalīs pjedestālu, jautājums bija tikai, kādā secībā. Vēl varbūt jāpiemin, ka visiem šahistiem bija iespēja uzbraukt TV tornī augšā, daudzi novērtēja, ka tas skatu laukums varētu būt laba vieta kādam turnīram.”

Turnīra norise neparastajā vietā – Baltijas valstīs augstākajā TV tornī - ir iespējama, pateicoties Latvijas valsts radio un televīzijas centra atbalstam.

Pilna informācija par turnīra rezultātiem: Chess-Results Server Chess-results.com -...