Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:166, Did:0, useCase: 3

Uz Pekinu 34 mediju pārstāvji

Andrejs Siliņš

Šodien Latvijas Olimpiskās komitejas prezidents Aldons Vrubļevskis tikās ar masu mediju pārstāvjiem, kas no 8. līdz 24.augustam atradīsies XXIX Olimpiādes spēlēs Pekinā.

Olimpisko spēļu notikumus masu medijos atspoguļos 34 mediju pārstāvji no Latvijas – 9 rakstošie žurnālisti, 5 fotogrāfi, Latvijas televīzijas brigāde 15 cilvēku sastāvā un 5 Latvijas radio žurnālisti.

Tikšanās laikā žurnālisti ar LOK vadību pārrunāja viņiem būtiskos jautājumus, kas jāņem vērā olimpisko spēļu norises laikā, kā arī saņēma spēļu akreditācijas kartes, kas kalpo arī kā vīzas iebraukšanai Ķīnā.

Vrubļevskis vērsa žurnālistu uzmanību uz to, ka Ķīnas valdība garantē pilnu preses brīvību tikai olimpiskajos objektos, bet ārpus tiem: „Personīgās drošības un ērtību labad strikti jāievēro Ķīnas likumi un varas pārstāvju norādījumi.“

LOK prezidents nobeigumā žurnālistus aicināja: „Just par savējiem un būt godīgiem un saprotošiem, atspoguļojot olimpiešu sniegumu!“

Turpretī Starptautiskās Olimpiskās komitejas oficiālais sadabības partneris „Samsung“ žurnālistiem, kas dosies uz Olimpiskajām spēlēm, piedāvāja piedalīties Olimpiskajā prognožu spēlē un vinnēt Olimpisko spēļu telefonu Samsung Touchwiz.

Augusta beigās būs zināms, kurš no mediju pārstāvjiem visprecīzāk prognozēja olimpisko medaļu skaitu Latvijai vai arī to olimpieti, kas nesīs Latvijas karogu spēļu atklāšanas ceremonijā.

Savukārt visiem divdesmit Olimpisko spēļu debitantiem individuālajos sporta veidos jau šodien kompānijas „Samsung“ pārstāvis Normundam Rudzitis pasniedza Pekinas Olimpisko spēļu oficialos telefonus Samsung Touchwiz, lai sportistiem būtu ērti kontaktētie ar saviem līdzjutējiem Latvijā, iemūžināt olimpiskos mirkļus un emocijas ar 5 megapikseļu iebūvetās fotokameras palīdzību. Tālrunim ir skārienjūtīgais ekrāns, kuru katrs sportists var ērti pielāgot savam dzīves stilam, uz ekrāna „izvelkot” ikonas jeb īsceļus ar visbiežāk lietotajām tālruņa funkcijām. Touchwiz dizainā atspoguļoti Olimpiskie simboli – uz tā zelta krāsas korpusa iegravēti Olimpiskie apļi.

Šodien telefonus saņēma Aiga Grabuste (daudzcīņa), Igors Sokolovs (vesera mešana), Ainārs Kovals (šķēpa mešana), Sinta Ozoliņa (šķēpa mešana), Ingus Janevics (soļošana), Inna Poluškina (skriešana), Valērijs Žolnerovičs (skriešana), Krists Straume (smaiļošana), Kristaps Zaļupe (smaiļošana), Ronalds Arājs (skriešana) un Miķelis Ežmalis (kanoe). Pārējiem sportistiem telefoni tiks pasniegti Olimpiskajā ciematā Pekinā.

Jau informējām, ka Latvijas Olimpiskajā delegācijā ir iekļauti 50 sportisti vienpadsmit sporta veidos: basketbolā, džudo, modernajā pieccīņā, peldēšanā, riteņbraukšanā, smaiļošanā un kanoe airēšanā, kā arī svarcelšanā, šaušanā, tenisā, vieglatlētikā un pludmales volejbolā.

Tik plašu sportistu delegāciju uz Olimpiskajām spēlēm vedīsim pirmo reizi. 1996.gadā, kad piedalījāmies XXVI Olimpiādes spēlēs Atlantā no Latvijas startēja 48 sportisti.

Informāciju sagatavoja
LOK sabiedrisko attiecību speciāliste
Ilze Āķe – Vīksne