Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:166, Did:0, useCase: 3

Latvijas handbola skolas audzēknim Pētersonam - olimpiskā sudraba medaļa Diena

Latvijas handbola skolas audzēknim Pētersonam - olimpiskā sudraba medaļa Diena

Latvijas handbola skolas audzēknim Pētersonam - olimpiskā sudraba medaļa
Diena
Svētdiena, 24. augusts (2008) 12:20
AA

Latvijā dzimušais un uzaugušais handbolists Aleksandrs Pētersons svētdien kļuva par Pekinas olimpisko spēļu vicečempionu. Viņa pārstāvētā Īslandes valstsvienība olimpiskā turnīra finālspēlē ar 23:28 (10:15) atzina Francijas pārākumu.
Ar pieciem precīziem metieniem rezultatīvākais spēlētājs Īslandes izlasē bija Olafurs Stefansons, bet pa četriem vārtiem guva Arnors Atlasons un Snori Steins Gudjonsons. Francijas izlasē rezultatīvākais spēlētājs bija Nikolā Karabatičs, kurš guva astoņus vārtus.

Pētersons finālspēlē guva divus vārtus, bet visa olimpiskā turnīra kopvērtējumā viņš ar 31 precīzu metienu kļuva par 16.rezultatīvāko spēlētāju.

Šis ir Īslandes handbolistu lielākais panākums olimpiskajās spēlēs. Līdz šim viņu labākais panākums bija ceturtā vieta.

28 gadus vecais Pētersons savulaik ir spēlējis arī Latvijas junioru izlasē Eiropas čempionāta finālturnīrā, kā arī nacionālajā valstsvienībā.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2008-08-24 14:07, pirms 16 gadiem
kristian2 rakstīja: Why he plays in Iceland?

why not?

     [+] [-]

, 2008-08-26 00:08, pirms 16 gadiem
zheel ka krievs