Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:166, Did:0, useCase: 3

Pludmales volejbolā uzvar amerikānietes

Jānis Pārums

Pludmales volejbolā uzvar amerikānietes
Velša un Meja Trīnora ar zelta medaļām
Foto: AFP

ASV pludmales volejbolistes Kerija Velša un Mistija Meja Trīnora šorīt Pekinas olimpisko spēļu pludmales volejbola sacensību finālā ar 2:0 pieveica Ķīnas duetu Jia Tianu un Jī Vangu, atkal kļūstot par čempionēm.

Amerikānietes abos setos bija pārākas ar 21:18. Pirmo setu nedaudz labāk uzsāka ķīnietes, taču seta vidū iniciatīvu pārņēma amerikānietes, panākot triju punktu pārsvaru. Tiana/Vanga panāca neizšķirtu, bet seta beigas piederēja ASV duetam. Otrajā setā amerikānietes jau pašā sākumā panāca nelielu pārsvaru, taču seta beigas izvērtās saspringtas. Tomēr trīs punkti pēc kārtas ļāva ASV duetam triumfēt spēlē un turnīrā.

Ievērības cienīgs ir fakts, ka Velša un Trīnora turnīra gaitā tā arī nezaudēja nevienā setā. Uzvarot Pekinā ASV duets kļuva par divkārtējām olimpiskajām čempionēm, jo bija nepārspētas arī pirms četriem gadiem Atēnās. Amerikānietes ir arī trīskārtējas pasaules čempiones.

Spēlē par trešo vietu cits Ķīnas duets Ksji Žanga un Čena Ksjue ar 2:0 (21:19, 21:17) pieveica brazīlietes Renatu Ribeiro un Talitu Roču.

Pekinas olimpiāde. Pludmales volejbols sievietēm

VietaDuetsValsts
1. Walsh/May-Treanor ASV
2. Tian Jia/Wang Ķīna
3. Xue/Zhang Xi Ķīna
4. Talita/Renata Brazīlija

     [+] [-]

, 2008-08-21 09:40, pirms 16 gadiem
Zelts nonāca tur kur pēc visām likumsakarībām tam arī vajadzēja nonākt! ar to arī apsveicam!

     [+] [-]

, 2008-08-21 10:12, pirms 16 gadiem
Jaa, bez paarsteigumiem........