Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:166, Did:0, useCase: 3

Karlivāns: "Lietus var nākt par labu"

Karlivāns: "Lietus var nākt par labu"
Jānis Karlivāns Pekinā.
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze

Olimpiskajā stadionā uz laiku pārceltas arī šķēpa mešanas kvalifikācijas sacensības, taču desmitcīņniekiem starts pirmajā disciplīnā - 100 metru sprintā, tika dots. Jānis Karlivāns pirmajā priekšskrējienā palika pēdējais, taču svarīgākais - uzrādītais laiks nav slikts.

Pekinā turpina gāzt kā ar spaiņiem un no sporta veidiem, kam jāstartē zem atklātas debess, zaļā gaisma dota tikai nedaudziem. 20 kilometru soļojumā šobrīd atrodas Jolanta Dukure, bet desmitcīņas sacensības ar sprintu lietainajā skrejceļā uzsāka Jānis Karlivāns. "Ja lietus līst vienu dienu, tad labāk, lai līst pirmajā," pēc finiša atzina sportists. Jautāts, vai viņš ir starp tiem, kam šādi laika apstākļi nāk par labu, vai drīzāk par sliktu, Jānis bija optimists. "Pat nezinu. Domāju, man pat varbūt labāk."

Kaut gan savā priekšskrējienā Karlivāns palika pēdējais, ar uzrādīto laiku ir apmierināts - 782 punkti par 11,36 sekundēm. "Izskrēju sezonas labāko laiku, tā ka viss kārtībā - vispār personīgais man ir 11,13, bet šosezon bija 11,39. 100 metru sprints nepavisam nav mana spēcīgākā disciplīna, pēc tam būs labāk," pārliecināts latvietis. Lietus gad savu iespaidu uz rezultātu atstājot, un sekundes simtdaļas zog. "Protams, celiņš vairs nav tik ātrs. Cik tieši ātrāk, man tā uzreiz grūti pateikt, taču - sausā laikā noteikti būtu ātrāk. Lietus savu lomu var nospēlēt arī lodes grūšanā - lode var palikt slidena. Varbūt augstlēkšanā, kaut gan - tur jau papēža naglas ir, un nekas daudz nevar notikt." Pēc pirmās disciplīnas Jānis ieņem 34. pozīciju.

Nule kā paziņots, ka desmitcīņieku sacensības tāllēkšanā un lodes grūšanā uz laiku atliktas - cerībā, ka lietusgāzes tomēr nedaudz pierims.

Saistītie raksti:
Karlivāns sāk pieticīgi

  +1 [+] [-]

, 2008-08-21 11:31, pirms 16 gadiem
Lai veicas!