Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:166, Did:0, useCase: 3

Dukure: "Pietrūka atpūtas gatavojoties"

Dukure: "Pietrūka atpūtas gatavojoties"
Jolanta Dukure Pekinas trasē.
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze

Latvijas soļotāja Jolanta Dukure šorīt pēc finiša 20 kilometru distancē atzina, ka bija cerēts uz labāku iznākumu, tomēr enerģijas labākam startam nav bijis. Šajā jautājumā sportistes un viņas trenera viedoklis nesakrītot, un Dukure secina - šodienas starts liecina, ka taisnība viņai.

"Ko lai saka - jāpriecājas par to, kas ir. Varbūt gribējās labāk, taču - kā ir tā ir. Kāpēc tā? Tinot laiku atpakaļ, es to izskaidroju ar startiem tālu prom no mājām. Pēdējais normālais starts, kas man sanāca, bija Eiropas čempionāts pirms diviem gadiem - devītā vieta. Tas bija turpat gandrīz mājās. Pagājušogad Japāna man īsti neizdevās - otrā pasaules malā, un tagad tas pats ar Ķīnu. Iespējams vienkārši neesmu piemērota šādiem startiem tālu prom," pārdomās dalījās soļotāja, kuru pēdējā brīdī izsita no ierindas arī veselības likstas. "Šurp atbraucu neilgi pirms starta, un vienā no pēdējiem treniņiem Latvijā pirms dienām piecām, kad arī bija lietus, acīmredzot par daudz pasalu. Dabūju paaugstinātu temperatūru - bija 38,5. Tas nedaudz nosēdināja, paņēma enerģiju."

Tomēr līdzās šiem blakusapstākļiem Dukure pieminēja arī savas šaubas par trenera Aivara Rumbenieka izvēlētajām treniņmetodēm, kuras viņas gadījumā nenes vēlamos rezultātus. "Godīgi sakot, mums ir domstarpības ar treneri. Pirms starta Eiropas čempionātā pirms diviem gadiem biju kārtīgi atpūtusies, divus gadus nodzīvojusi pa mājām, un tad ar jauniem spēkiem un skaidru galvu aizbraucu un nostartēju labi. Tagad jau divus gadus no vietas esmu tikai trenējusies un trenējusies, un atjaunošanās notiek vienīgi uz lēnajiem treniņiem. Es tomēr uzskatu, ka ķermenim jāatpūšas arī normāli, ne tikai uz samazinātām slodzēm. Par to ir domstarpības - treneris saka, ka nav jāatpūšas, bet es saku, ka jāatpūšas, un nevar visu laiku tikai strādāt un strādāt. Un to pierāda arī šīsdienas starts. Slodze bijusi pa lielu, ķermenis neatjaunojas."

Soļotājas bija vienas no tām, kuru startu šodien lietus dēļ tomēr neatcēla, un visu distanci nācās pavadīt zem spēcīgām ietusgāzēm. Dukure neko nenovēla uz lietu, kaut gan atzina, ka zināmas sekas tas radījis. "Nebija tik traki, taču mitrums aizliek ciet plaušas - it kā elpo, bet tas skābeklis līdz asinīm normāli neaiziet, aizķeras tajā ūdenī... 25-26 grādi, kā bija iepriekšējās dienas - tas būtu bijis daudz labāks laiks," prātoja sportiste, kopumā pārāk nepārdzīvojot par ne tik labo startu. "Finišs ir un piezīmju nav. Pašai bija plāns iet lielajā barā, turēties un mēģināt vilkt līdzi, bet nu - nebija tās dukas un nebija tās enerģijas. Darīju, ko varēju, bet nu - kā ir, tā ir. Nākamgad jau visam atkal jābūt kārtībā - pasaules čempionāts Berlīnē, pēc tam Eiropas čempionāts arī netālu. Starti gandrīz mājās."

  -1 [+] [-]

, 2008-08-21 08:46, pirms 16 gadiem
nu re ku vienkārši ,ir arī attaisnojums -pārsalu ,temperatūra ,zeme pa tālu ,ķermenis nav atjaunojies ,slodze parlielu....
nu izskatās ka jolanta ir ienākusi prof sportā pirmo dienu un uzreiz no bērnudārza.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2008-08-21 08:56, pirms 16 gadiem
.. Dukure pati atzina, ka vinjai nebija dukas veiksmi turpmaakajos startos !

  -2 [+] [-]

, 2008-08-21 08:57, pirms 16 gadiem
Nafig šitādus ''sportistus''
Slēpts komentārs: latvietis36

     [+] [-]

, 2008-08-21 09:01, pirms 16 gadiem
Attaisnojumi jau interesanti: "tālu no mājām, nepareizi izvēlēta treniņmetodika"..
Bet galvenais, ka nākamās lielās sacensības netālu no mājām - 2009.g.pasaules čempionāts Berlīnē, 2010.g. Eiropas čempionāts Barselonā..

 +12 [+] [-]

, 2008-08-21 09:06, pirms 16 gadiem
latvietis36 rakstīja: ceriba ir jo vismaz finišēja,nevis kā sorta eksperts FADĒJEVS......AR VDERGRAIZĒM IZSTĀJĀS......


Sporta eksperts Fadejevs vispar jau ari olimpisko sudrabu izcinija.

  +3 [+] [-]

, 2008-08-21 09:13, pirms 16 gadiem
Jūs kāds esat profesionāls sportists ka zinat runāt kas un kā??? ES esmu! Un varu teikt ka ir dažādi cilvēki ar dažādiem organismiem un kas vienam der (lēnie atjaunošanās treniņi) citam neder - Jolanta. Viņai vajadzīga pilnīga atpūta bez soļošanas! Cits var aiziet un pirms mačiem uz diskotēku un viņa startu tas neietekmēs, cits nevar...

  +4 [+] [-]

, 2008-08-21 09:15, pirms 16 gadiem
Biju iedomājies, ka jautājumos par atpūtu un trenēšanos arī mūsdienu medicīna var teikt savu vārdu, ka tas nav jārisina sportista un trenera dialogā, vadoties pēc izjūtām... Pazīstu čali, kas kandidē vien uz Latvijas junioru izlasi, un viņam dakteris šad tad iesaka piebremzēt ar slodzēm, izejot no parastas asins analīzes. Ko tad lai saka par LOV mediķu iespējām...

     [+] [-]

, 2008-08-21 09:23, pirms 16 gadiem
Gan jau būs labi,jo viņai viss vel priekšā.
Ja būs vēlme sportot,tad pēc četriem gadiem OS atkal varēsim just līdzi,un cerēt uz labāku rezultātu!

  +1 [+] [-]

, 2008-08-21 09:32, pirms 16 gadiem
olimpiādes laikā ļoti interesanti - daudz sportistu, protams daudziem arī pavāji rezultāti un tad interesanti salikt kopā viņu skaidrojumus un attaisnojumus, brīžiem pilnīgi smieklīgi - bet tapēc jau laikam viņi arī ir savās vietās nevis topā.

     [+] [-]

, 2008-08-21 09:39, pirms 16 gadiem
spiderpig#007 rakstīja: Jūs kāds esat profesionāls sportists ka zinat runāt kas un kā??? ES esmu! Un varu teikt ka ir dažādi cilvēki ar dažādiem organismiem un kas vienam der (lēnie atjaunošanās treniņi) citam neder - Jolanta. Viņai vajadzīga pilnīga atpūta bez soļošanas! Cits var aiziet un pirms mačiem uz diskotēku un viņa startu tas neietekmēs, cits nevar...

Nav jau runa par to , bet gan par to ka daudzi sportisti aizbrauc uz OS , tikai lai piedalītos kjeksīsa pēc, nevis lai nostartētu cienīgi. Untad tik saka ka nav bijis gatavs, ka saule spideja, ka lietus lija, ka citi bija gatavaki , ka pārcentās , ka pa maz bija trenejies , utt. Ja neesi gatavs startam, kādēlj vispār piedalīties?

  +4 [+] [-]

, 2008-08-21 09:46, pirms 16 gadiem
gints lv rakstīja: Nav jau runa par to , bet gan par to ka daudzi sportisti aizbrauc uz OS , tikai lai piedalītos kjeksīsa pēc, nevis lai nostartētu cienīgi. Untad tik saka ka nav bijis gatavs, ka saule spideja, ka lietus lija, ka citi bija gatavaki , ka pārcentās , ka pa maz bija trenejies , utt. Ja neesi gatavs startam, kādēlj vispār piedalīties?

Tāpēc ka daudzu sportistu sapnis ir 1x mūžā piedalīties OS nesaktoties kāds būs rezultāts, bet tad taisnība ir ka nav publiski jādeklamē kāpēc tā - skaidri un gaiši jāpasaka - Atbraucu piedalīties!

  -1 [+] [-]

, 2008-08-21 10:22, pirms 16 gadiem
Vinai vienmeer kaut kas truukst - katru gadu. :-) Tas jau ir smiekliigi!!!

  -1 [+] [-]

, 2008-08-21 11:37, pirms 16 gadiem
besii aaraa..latvieshiem tas ir raxturiigs mekleet muuzjiigaas atmazkas..wienam nogurums, otram-caureja, treshajam weel kkas..

  +4 [+] [-]

, 2008-08-21 11:38, pirms 16 gadiem
Ko juus te var chinksteet - "interesanti kaa atrunaajas.. nav ko braukt.." utt... Ja reiz zhurnaalisti vinjai un visiem paareejiem uzdod jautaajumus, vinja un citi vienkaarshi atbild... Un, ja visi tik domaatu, ka nav ko braukt, tad taada Olimpiaade nemaz nebuutu, jo nebuutu kas ciinaas... Kautkaada kaktu logjika jums te - nebraukt, nepiedaliities, noliist kautkaadaa stuurii. Taapeec ir normativs, kas nosaka, braukt vai nebraukt. Ja tas ir izpildiits un ir iespeejas, skaidrs, ka jaabrauc. Un nav ko njerksteet!

  +2 [+] [-]

, 2008-08-21 12:06, pirms 16 gadiem
IvarsL rakstīja: Kautkaada kaktu logjika jums te - nebraukt, nepiedaliities, noliist kautkaadaa stuurii. Taapeec ir normativs, kas nosaka, braukt vai nebraukt.


+1

     [+] [-]

, 2008-08-21 12:31, pirms 16 gadiem
eh, laikam visai Latvijas izlasei nebija dukas. Tad vajadzēja mājās gulēt nedēļu pirms sacensībām!

  -1 [+] [-]

, 2008-08-21 13:05, pirms 16 gadiem
Bla bla bla ... atrunas, atrunas, atrunas... Slikts tas sportists, kurš nespēj atdzīt acīmredzamo - konkurenti ir spēcīgāki un tādēļ arī vieta tik zemu. Tipisks letiņu atrunu standarts.

  -1 [+] [-]

, 2008-08-21 13:47, pirms 16 gadiem
riebjas lasit sos komentarus, forsi i sezot pie TV kritizet citus....labak paskataties uz sewi, ko jus pasi esat sasniegusi??
tikt uz OS tas jau ir daudz....