Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:166, Did:0, useCase: 3

Francija un Islande pusfinālā

Raitis Puriņš
Raitis Puriņš

Francija un Islande pusfinālā
Francūzi Nikola Karabatiču krieviem izdevās piebremzēt, tomēr uzdevumu augstumos bija viņa komandas biedri
Foto: AFP

Par pirmajām divām pusfinālistiem Pekinas olimpisko spēļu handbola turnīrā kļuva Francijas un Islandes handbolisti, kas attiecīgi pieveica Krievijas un Polijas vienības.

Pirmajā ceturtdaļfinālā A grupas uzvarētāji un Latvijas pretinieki 2010. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā, francūži, ar 27:24 (13:10) pieveica Krievijas valstsvienību, savukārt otrajā mačā Islandes izlase ar 32:30 (19:14) pieveica pasaules čempionāta finālistus no Polijas.

Latvijas izlases audzēknis Aleksandrs Pētersons islandiešu uzvaru kaldināja ar sešiem gūtajiem vārtiem. Divreiz precīzs bijušais rīdzinieks bija mača izskaņā, sagraujot poļu izredzes uz uzvaru. Lielisks uzvarētāju rindās bija arī komandas vārtsargs Palls Bjorgvins Gustavsons, kurš atvairīja 41% uz viņu vārtiem raidītos metienus.

Francijas un Islandes komandas tiksies arī pusfinālā. Pārējās divas vienības, kas turpinās ceļu uz zeltu tiks zināmas nedaudz vēlāk, kad ceturtdaļfināla spēles aizvadīs Dānijas un Horvātijas valstsvienības, kā arī Dienvidkorejas un Spānijas izlases. Cetutrdaļfinālu neveiksminieks turpinās cīnīties par piekto vietu.

Izmantotie resursi:
beijing2008.cn

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2008-08-20 11:21, pirms 16 gadiem
Islande viens no olimpisko spēļu pārsteigumiem.Patīkami,ka arī Latvijai lieli nopelni šīs komandas panākumos.Pie tam jāsaka,ka no laukuma spēlētājiem mūsējā loma ir būtiskākā.Visos laikos ārējās līnijas spēlētāji ar labu individuālo apspēli un metienu ir bijuši tie uz kuriem turās komandas,jo viņiem ir jāiznes uzbrukums,tad kad neiet cauri saspēles.Tādi bija savā laikā krieviem-Kudinovs un Tučkins,zviedriem -Vranjes.Nu un protams iespaidīgi ir ISL līnijnieki-Gunnarsons un Sigurdssons-tā kā no vikingu filmām.Interesanti,vai islandieši būtu naturalizējuši Pētersonu,ja tam nebūtu tik skandināvisks uzvārds?

     [+] [-]

, 2008-08-20 11:28, pirms 16 gadiem
Prieks arī par krievu izlidošanu.Pēc smagās izkļūšanas no grupas viņi varēja apspēlēt jebkuru,izņemot FRA .Biju dusmīgs,ka LTV nerāda šo spēli,taču īstu šaubu par iznākumu nebija.Žēl,ka ISL ar Franciju jāspēlē jau 1/2 finālā-varēja būt tāds fināls.

  -1 [+] [-]

, 2008-08-20 12:34, pirms 16 gadiem
Áfram-Ísland!!!!!