Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:166, Did:0, useCase: 3

Pusstunda ar Kobi

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Pusstunda ar Kobi
Foto: AP

Reportieri, operatori un fotogrāfi metās spietot ap trīs ASV basketbola personībām – Treneri K, Kobi Braientu un Lebronu Džeimsu.

Pagājušās nedēļas laikā eSports.lv divas reizes izdevās apmeklēt ASV vīriešu basketbola valstsvienības treniņus. Tas kļuva iespējams, pateicoties ASV Basketbola federācijas (USA Basketball) un ASV Olimpiskās komitejas (USOC) preses cilvēku atsaucībai, tāpēc jau sākumā vēlos personīgi pateikties ASV basketbola valstsvienību komunikāciju direktorei Karolīnai Viljamsai, ASV vīriešu valstsvienības preses sekretāram Kreigam Milleram, kā arī Terijai Kolesārai.

Pekinas spēļu laikā amerikāņu sporta spēļu komandas, kā arī vieglatlēti un peldētāji trenējas Pekinas Universitātē (Beijing Normal University) īpaši izveidotajā Augstvērtīga snieguma centrā (High Performance center). Vieglatlēti un peldētāji ar presi tiekas citur, savukārt pārējo sporta veidu pārstāvji tur pieejami vienu, divas vai trīs reizes nedēļā.

Dienā pirms ASV-Spānijas spēles uz treniņcentru plūst amerikāņu, ķīniešu un spāņu žurnālistu grupas. Neiztrūkstošas ir AP, Reuters, BBC, ESPN un Yahoo brigādes, manāmi CNNSI un NBC cilvēki. Satiksme Universitātes teritorijā organizēta ar „šatlu” – mikroautobusu palīdzību un stundu pirms preses iespējas gandrīz visi jau klāt.

Tradicionāli presei ļauts filmēt un fotografēt treniņa pirmās 15 minūtes, iepriekš pusstundu atvēlot intervijām. Jautājumiem pieejams jebkurš spēlētājs, tiesa, vienlaicīgi uz tiem atbild ne vairāk par trīs četriem. Pārējie iesildās, ģērbjas, klausās mūziku vai atrodas masieru rīcībā.

Atveroties treniņarēnas durvīm, pa tām ieplūst divas žurnālistu straumes. Lielākais pulks dodas Kobes Braienta virzienā, pārējie metas pie galvenā trenera Maika Kržiževska. Par iepriekšējām spēlēm gandrīz ne vārda, visa uzmanība jau pievērsta nākamajiem pretiniekiem. Neatsaka neviens spēlētājs. Atšķirībā no dāmām, spēlētāju teiktais netiek ierakstīts valstsvienības preses cilvēku diktofonos, bet par kārtību rūpējas Ņujorkas „Knicks” treneris Maiks D`Antoni. No viņa noraujos arī es, kādā brīdī ar fotoaparātu pārāk tuvu pienākot klāt Kobem. D`Antoni ir pilnīgs situācijas noteicējs, pēc viņa rīkojumiem jautājumu nav. Šoreiz aprunājos ar valstsvienības pieredzējušāko vīru Džeisonu Kidu un Olimpisko debitantu Dvaitu Hovardu.

Visgrūtāk tikt pie Lebrona komentāra. Kamēr Braients un Kržiževskis atvaira žurnālistu ordas, „Karalis Džeimss”, guļot uz vēdera, ļaujas masiera veiklajām rokām un klausās mūziku. Atbildēm viņš piejams vien pēdējās desmit minūtes, beigas D` Antoni nocērt kā ar nazi. Pārējiem spietojot ap Džeimsu, Kobe palicis gandrīz nepiesegts! Izmantoju iespēju un divas minūtes runājamies. Lai gan aiz muguras 25 minūtes jautājumu krustugunīs, Kobe ir laipns un pacietīgs, tāpat kā ikviens kolēģis gatavs dalīties iespaidos. Kāds spāņu žurnālists Braientam rāda žurnālu, kur Spānijas spēlētāji redzami kariķējot ķīniešus, cits izjautā par Rikiju Rubio. Draudzīga atmosfēra!

  +9 [+] [-]

, 2008-08-17 18:02, pirms 16 gadiem
viens te grib palielities ka ar Kobi ir runajis
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2008-08-17 18:03, pirms 16 gadiem
lidzjutejs3 rakstīja: viens te grib palielities ka ar Kobi ir runajis

vo, vo.. un neko sakariigu taa arii nepateica, kursh ko atbildeejis. Esports velti naudu izmetis veejaa

 +17 [+] [-]

, 2008-08-17 18:06, pirms 16 gadiem
bananciks rakstīja: vo, vo.. un neko sakariigu taa arii nepateica, kursh ko atbildeejis. Esports velti naudu izmetis veejaa

Pekina 2008
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +13 [+] [-]

, 2008-08-17 18:13, pirms 16 gadiem
bāc, šitais taču ir blogs. blogos cilvēki zīmējās, dalās iespaidos, pastāsta ko jaunu uzzinājuši, vai atstāsta notikumu gaitu. nevis raksta kādus jautājumus uzdevis vai kas uzstādijis pasaules rekordu. parasti...

  +3 [+] [-]

, 2008-08-17 18:18, pirms 16 gadiem
Emuārs laudis Emuārs

 +10 [+] [-]

, 2008-08-17 18:19, pirms 16 gadiem
šodienas sieviešu basketbola spēles laikā parādīja, kā M.N. tribīnēs vicina karogu
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2008-08-17 18:40, pirms 16 gadiem
nesapratu sii teksta jegu

  +3 [+] [-]

, 2008-08-17 18:48, pirms 16 gadiem
jā,jā es arī redzēju Māri tribīnēs..

viņs jau tur daudz ap sieviešu izlasi grozās,vismaz grozījās...

 +16 [+] [-]

, 2008-08-17 18:53, pirms 16 gadiem
Šoreiz iztiksim bez Novika kritizēšanas. Jā, viņam ir interesanti teksti, virsraksti u.t.t, bet, ja godīgi, tad tieši viņa raksti parasti ir viskvalitatīvākie - vairāk info, labāks apraksts. Ja salīdzina ar citiem, tad Noviks bieži vien ir ļoti labus rakstus uzrakstījis.

  -1 [+] [-]

, 2008-08-17 19:34, pirms 16 gadiem
ZhanisVimba rakstīja: Šoreiz iztiksim bez Novika kritizēšanas. Jā, viņam ir interesanti teksti, virsraksti u.t.t, bet, ja godīgi, tad tieši viņa raksti parasti ir viskvalitatīvākie - vairāk info, labāks apraksts. Ja salīdzina ar citiem, tad Noviks bieži vien ir ļoti labus rakstus uzrakstījis.

piekriitu bet sis teksts bija dikti bezjedzigs... uzrakstits sarezgiti..
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2008-08-18 08:54, pirms 16 gadiem
BIG ONE rakstīja: es ar' redzēju riktīgi smieklīgi

vismaz kāds savējais
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2008-08-18 10:30, pirms 16 gadiem
Ļoti labs raksts bija interesanti palasīt

     [+] [-]

, 2008-08-18 14:51, pirms 16 gadiem
Apskauzami,ari es gribetu ar Kobi Parunat....