Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1322, Did:0, useCase: 3

Sestdien Ventspilī sākas Latvijas spēkavīru čempionāta 2011 fināls

Jānis Celmiņš

Sestdien Ventspilī sākas Latvijas spēkavīru čempionāta 2011 fināls
Foto: parstipru.lv

Sestdien Ventspilī Ostas ielas promenādē notiks “Siltums Jums Latvijas spēkavīru čempionāta” fināls. Līdzīgi kā iepriekšējā gadā, arī šogad Latvijas stiprākā vīra noskaidrošana norisināsies divas dienas, katrā pa pieciem vingrinājumiem.

Ļoti svarīgā pirmā sacensību diena iesāksies 13.00, dodot spēcīgu un vīrišķīgu akcentu Ventspils pilsētas svētkiem. Lielajam finālam pēc pieciem posmiem visas vasaras garumā ir kvalificējušies 10 stiprākie šīs sezonas atlēti. Vēl diviem Latvijas spēka atlētu federācija piešķīra tā sauktās wild card. Viena no tām pienākas pēdējo gadu Latvijas titulētākajam spēkavīram pēc Raimonda Bergmaņa – ogrēnietim Agrim Kazeļņikam. Otru ielūgumu uz finālu izpelnījās Mareks Jēkabsons, kas šosezon atgriezies pēc traumām un bija pirmais „aiz strīpas” – pēc pieciem posmiem vienpadsmitais.

Ventspils pilsētas svētku apmeklētāji noteikti redzēs spraigu un aizrautīgu sāncensību piecos nopietnos vingrinājumos, starp kuriem arī Latvijā vēl neredzēti.

Pauzēs Ventspils iedzīvotājus un viesus priecēs dažādi skatītāju konkursi ar balvām.

Visi divpadsmit atlēti nopietni gatavojas sezonas nozīmīgākajām spēkavīru sacensībām. Rīkotāji sagaida vairākus dueļus – Agris Kazeļņiks un pagājušā gada čempions Artis Plivda. Aiz viņu mugurām pārsteigumus var sagādāt, pirmkārt, jau Mareks Leitis un Dainis Zāģeris. Mareks pagājušogad tieši Ventspilī izvirzījās vadībā, taču nenoturēja pārsvaru fināla otrajā dienā. Šosezon viņš ir kopvērtējuma līderis, taču abi pārējie konkurenti nestartēja pa vienam posmam. Dainis Zāģeris, savukārt, šosezon pirmo reizi uzvarēja atsevišķā posmā Daugavpilī, turklāt pārspēja gan Arti, gan Mareku. Mazā cinīša lomu vezuma gāšanā centīsies parādīt svarā vieglākais, bet cīņasspara pilnākais Latvijas atlēts Māris Rozentāls. Notiks arī nopietna cīņa par pārējām vietām, jo katrs gribēs sezonas rangā būt augstāk par kolēģi. Turklāt, tā kā spēcīgāko noskaidros desmit vingrinājumos, īpaši sagatavojies, negaidīti labi nostartēt var jebkurš no elites vīriem.

„Esmu aprunājies ar atlētiem un, gatavošanās process ir nopietns. Visi grib nostartēt pēc iespējas labāk, tāpēc skatītājiem noteikti būs interesanti. Lai atceramies Didža Zariņa, Ingus Kaktenieka un Oskara Brugemaņa lieliskos startus, vienmēr uz sezonas beigām labs ir Andris Leišavnieks, varbūt uzspīdēs Rolands Fersters, pieredzi noteikti iegūs Ildars Sviķis,” pirms startiem Ventspilī atlētu iespējas nosauca Latvijas spēka atlētu federācijas vadītājs Māris Liepiņš.

Atbalstīt visus spēkavīrus aicinām Ostas ielas promenādē pie pasažieru termināla sestdien, 6.augustā jau no 13.00.

Ventspilī tiks ielikti pamati, bet Latvijas stiprāko vīru noskaidros svētdien Limbažos, kur norisināsies vēl pieci vingrinājumi.

Latvijas spēkavīru čempionāta visu posmus un finālus rāda Latvijas Neatkarīgā televīzija. Sekojiet informācijai Par stipru Latviju!

Latvijas spēkavīru čempionāta finālu atbalsta: Ventspils pilsētas dome, Latvijas Dzelzceļš, Rīgas Brīvosta, DnB Nord banka, Līvu Alus, Triobet, Vivacolor, Mammadaba un GPU Nākotne, ar sporta formām nodrošina 66 North Iceland, informatīvi atbalsta LNT, Radio SWH un Sportacentrs.com

Sacensības organizē Latvijas spēka atlētu federācija kopā ar biedrību „Par stipru Latviju”.

  -1 [+] [-]

, 2011-08-01 18:49, pirms 13 gadiem
1.Plivda
2.Kazeļņiks
3.Zāģeris
4.Leitis